Reklama

Reklama

V zimě roku 1795 stvořil šílený doktor Frankenstein monstrum kterému se podařilo přežít až do dnešní doby. Nesmrtelný Adam bloudí sám ulicemi města, ve kterém spolu válčí démoni s chrliči o osud lidstva. Démoni, vedení temným princem Naberiem, se snaží odhalit tajemství Adamova stvoření, aby ho využili k zničení celého lidstva. Proti démonům stojí chrliči v čele s královnou Leonore, kteří se snaží Adama ochránit za jakoukoliv cenu. Jak si Adam začne uvědomovat, že může být klíčem k ovládnutí celého světa, musí se rozhodnout, na čí stranu se přidá... (A-Company CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (561)

claudel 

všechny recenze uživatele

Nepředpokládal jsem předem, že bych tomuto dílku mohl dát víc než tři hvězdičky, ale chtěl jsem ho vidět. Akční scény jsou docela povedené, ale všechno sráží tuze špatný scénář. Je to částečně vykrádačka Underworldu a to nejen příběhová, ale dokonce i herecká. Na druhou stranu Bill Nighy patří k tomu lepšímu, co snímek nabízí. Naopak Aaron Eckhart se mi do takové role absolutně nehodí a je v ní dost toporný. Yvonne je ta půlhvězdička, díky níž jde hodnocení směrem nahoru. Kenneth Branagh a Mary Shelley by mohli při sledování tohoto snímku utrpět lehký nervový otřes. ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

|1%| Já, Frankenstein ? To spíš: Já, blbec, že jsem do toho filmu šel ! No, toto jsem fakt nečekal, absolutně to šlo mimo mě. Moje hodnocení je asi kruté, ale to prostě nešlo. Nejprve bych chtěl zmínit důležitý fakt, že jsem neměl žádné očekávání od tohoto filmu. Věděl jsem, že to bude ujetárna, ale měl jsem náladu na vygumování mozku, řekl jsem si, tak při nejhorším to nebude průměr, tak 2* snad a ono ani jedno, ani druhé. Nemám moc rád podobně ujeté filmy, většinou je vidím značně podprůměrně, ale ne na čistý odpad - to je to, co chci na úvod vysvětlit, že nejsem zaujatý proti podobným filmům nějak extra, nemusím je, ale toto jsem musel odpadem ztrestat a to odpady nedávám tak často. Třeba podobná ujetárna, ikdyž se nedá moc srovnat, film: Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic. To nebyl vůbec špatný film. V rámci toho, že to bylo ujeté (ne moc pečlivě pojaté), tak jsem byl dost spokojen. Dost spokojen proto, že jsem dal lepší 3* (61%). Je i více podobných blbůstek, kdy dám třeba 2* - ale proto, že něco tam ocením. Třeba zde jsem si myslel, že ocením aspon efekty a ono houby. Úvod mě vůbec nechytnul, ale beznadějně to nezačalo, ale jakmile začala akce, šlo to vše do kopru. Co se týče efektů a údajné 3D převedení v nich ? To snad nemyslíte vážně, že to bylo hvězdné, nebo, že se dalo na to koukat ? Nicméně, názor ostatních. Tvorové, dáblové, možná to 1% dávám za ně, ale i to nebylo nejlepší. Příběh samozřejmě u podobných blbůstek nedává smysl. Napětí, sympatie k nějakým hercům, logika, jednání postav, nějaké dějové linie, scény - nic mě nezaujalo. Hudba ? No zaznívala tam, ani té jsem si nevšiml. Jedna velká nuda, a to se tam něco často. Co z toho, že se mlátí létající draci..pardon ne draci, ale dáblové nebo démoni s křídlama ? Uf, mam dost. Finále také o ničem. Tento brak nemá žádné části, úvod, střed, závěr. Je to tupý film, který asi chtěl dělat hodně na efektech, přitom ty byly nulové. Některé scény z filmů připomínaly jiné filmy. No, myslím, že nemá cenu komentovat dál. Já mám dost. Doufám, že jsem ze začátku jasně vysvětlil, že nejsem úplně zaujat podobným bláznivinám. Toť vše. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Ajaj, větší žumpovinu aby člověk pohledal. Nic tak strašně debilního jsem pěkně dlouho neviděl. Nesčetněkrát už jsem ke kdejakému snímku napsal, že příběh stál za hovno. Kdybych měl být důsledný, tak bych se musel drtivé většině snímků omluvit, protože tento blábol nastavil výše zmíněné otřepané frázi dosud zcela neobjevený rozměr. Pane bože na nebesích, co tohle mělo kurva být?! Odkud se na naší planetě Stuart Beattie vzal? To už mu drogy dočista sežraly mozek? Záměrně veškeré detaily zamlčím, protože tohle je prostě vylízanost nejhrubšího zrna. Vůbec bych se nedivil, kdyby se brzy ujala fráze "blbý jako Frankenstein", která by se používala v situacích, kdy by se debilita nějakého snímku nedala běžnými slovy popsat. Marně bádám nad tím, jakým nedopatřením něco tak zaostalého mohlo opustit střižnu. Přesuňme se k akci. Boje! Koho, do psí prdele, mohou bavit boje, které končí už při samotném kontaktu zbraně s nepřítelem, načež se "démon" změní okamžitě v ohýnek a opustí svět. Vždyť to je totálně o hovně. O "chrličích" raději ani nemluvě. Na tomto nesmyslu se posralo, co se posrat dalo, ba dokonce i to, co se posrat snad ani nedalo. Obsazení! Kde k tak nezajímavému seskupení lidí rejža přišel. Vždyť tihle retardi si snad i museli zaplatit, že si v této reklamě na lobotomii můžou pár minut zahrát. Škoda dalších slov. Jeden z nejčistších odpadů, jaké jsem zatím měl tu smůlu udělit. Jako zcela nový mučící materiál je to snad obstojné. Pro obyčejné smrtelníky, kteří se nikdy ničím neprovinili je to ovšem hrubá podpásovka. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ohniví démoni versus oživlé gotické okapy! Žjova! Ultimátně superdebilní námět, přetavený v ještě debilnější scénář, nedává divákovi vydechnout a zahrnuje ho vytrvalým přísunem scén a hlášek, které trhají mozek na kusy. To je tak, když se dvě stě let stará sešitá mrtvola připlete do války dvou z prstu vycucaných frakcí, z nichž jedna efektně vybuchuje a druhá se po smrti teleportuje do nebe (!). Jmenovat se Já, Frankenstein, přičemž jsem ve skutečnosti Já, Adam a nemít kromě líbivého vizuálu a podezřele hvězdného obsazení ani šajn o dobré akční scéně či cool dialogu, to už je fakt kus hovadského výkonu - smutná absence humoru, nadhledu či jakékoliv odvázanosti (rating PG 13 tomu nepřidává) potápí tuhle břečku definitivně. Kór když mám příběh, který by dal dohromady každý čekatel nového čísla Kačera Donalda a postavy, jež by za svůj zlozvyk mluvit měly umírat na skřipci (logika filmu - Chrliči: "Musíme bránit Adama před démony, je hrozně důležitý!" Adam: "Pusťte mě, chci dát démonům do držky!" Chrliči: "Jasně bejku, jdi do nich!"). Připočtěte tunu na efekt postavených momentů (a to i ve scénách, kde někdo zcela banálně konverzuje!), nijakou hudbu a nudnou akci, tvořenou záplavou světel a digitálních ohníčků. Ústřední padouch vlastní gigantické areály plné postmoderní techniky a zoufale touží nalézt frankensteinovské tajemství, takže má krásnou sci-fi laborku a v ní celé dva vědce. DVA! Tahle potíž je nicméně vysvětlená vyzmizíkovaným lidstvem, jelikož ač se démoni i chrliči chtějí skrývat, při jejich rvačkách nad městem vybuchují gigantické ohňostroje, poletují oživlé sochy, vytvářejí se monstrózní světelné obrazce a nikoho to netankuje. Patrně to má nějakou větší hloubku - třeba nám chtěl pan tvůrce naznačit, že jsme tak zajati v záplavě ajpodů a ajfonů, že už od nich vůbec nezvedáme oči a nevidíme, že se na nebi perou dvě kokotské nadpřirozené rasy. Nebo se na lidi úplně vybod, protože při smrti nevybuchujou, nikam se neteleportujou a navíc krvácej, takže by se nevešli do ratingu. V létě se určitě poohlédněte po větráku značky Mary Shelley, jelikož ta se musí v rakvi vzteky točit jako vrtule. Hvězda za ty fajn scény z PC hry a dechberoucí míru čehosi, co jsem zcela ochromen sledoval a nebyl schopen nikam zařadit. Nová generace výplachů! O něco uhlazenější recenzi čtěte zde. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Underworld už tak neťahá a tak si Kevin Grievoux našiel ďalší nemrtvý projekt, v ktorom si rovnako nemrtvo zahral. Fajn vizuál, slušné herecké obsadenie (Nighy najlepší, Courtney najtupší) a perfektná hudba ma zaujali na toľko že som nezaspal. Neviem či som bol natoľko unavený s práce alebo s posilky, ale prekvapivo som túto tupú Ja Frankenštajnofvku dopozeral. P.S. keby som bol sto percent pri zmysloch, asi idem nižšie. 60% - 3* ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • Většina lidí pojmenovává monstrum jako přímo Frankenstein, i když se tak nejmenuje on, ale jeho stvořitel. V knize bývá nazýván jako Netvor. (Dracconnis)
  • Natáčení probíhalo v Melbourne, konkrétně na South Lawn Car Park na University of Melbourne a v Docklands Studios. Sněžné horské vrcholy na začátku filmu byly natočeny v argentinském Bariloche, které leží na úpatí And. (noelcoward73)
  • V scéne, kde Adam (Aaron Eckhart) preskočí sklo a dopadne na zem, ja vidno, že sa pošmykol a padá na zem nemotorne, avšak hneď v ďalšom zábere je vybalancovaný a kľačí. (challik)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

McClane Jr. je Kyle Reese

McClane Jr. je Kyle Reese

20.02.2014

Terminator: Genesis, pátý film známé akční série, je koncipován jako začátek nové trilogie. Jestli na ni dojde ukážou až tržby, poloreboot Cameronovy ságy (v němž nebude chybět Arnold Schwarzenegger)… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama