Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na stathamovku překvapivě kvalitní práce. Scénář není přímočarý a slaboduchý jako obvykle, ale naopak členitý a dobře vypointovaný, se spoustou zajímavých a výrazných postav, které jednomu přirostou k srdci až natolik, že by si přál hned vidět pokračování. Jediná slabá postava je - světe div se - Statham. Statham jakoby parodující sám sebe, Statham úporně hláškující, Statham klišovitý a předvídatelný. Chápu že jeho fanoušci mají přesně tohle rádi, ale mě tyhle Stathamovy figury moc neba, to už mám radši třeba Seagala v seagalovkách. Kdyby scénárista místo pro Stahama napsal roli pro nějakého bezejmenného poldu, byla by to vysoce nadprůměrná kriminálka. Takhle je to "jen" vysoce nadprůměrná stathamovka... která se mi přiznávám hodně líbila. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ďalšia Jasonova super oldschoolovka. Scenár s viacerými postavami som plne zožral. Jednoduchá zápletka so zabijakom tak dostala na serióznosti. Aidan Gillen je záporák presne v štýle Michaela Wincotta (POLICAJT SO SAN FRANCISCA, AKO PAVÚK) a celkovo má film atmosféru doby, keď boli problémoví policajti typu Johna McClanea fakt v móde... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Akčný a drsný Jason Statham (rola ktorá mu mimochodom vždy išla) ako policajt chytajúci vraha policajtov, prečo nie? Samotný Blitz obsahuje slušnú dávku akčných scén, dobrú krimi atmosféru a pár dobrých hlášok na ktorých som sa dosť zasmial.............. Soundtrack Ilan Eshkeri: 1. Goose - Black Gloves (The Bloody Beetroots Remix) ,2. The Qemists - Stompbox ,3. Thunderheist - Jerk It ()

oje 

všechny recenze uživatele

Film se jednoznačně nestylizuje ani do akčního nářezu, kde by Statham tříštil kosti na potkání, ani do kriminálky, která by nutila lámat si hlavu nad vrahovou identitou. S oběma motivy pracuje na půl plynu a hlavně brzké odkrytí kriminální zápletky dělá z filmu utahanou vyšetřovatelskou rutinu. Z chladného průměru se několika nápady vymaní až v posledních minutách. Ani to však celkový dojem nezachrání a Blitz zůstává další šedou miškou mezi policejními filmy. ()

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Když je špatný scénář, který předpokládá podprůměrnou inteligenci diváka, tak nelze hodnotit jinak. Pozor malý spoiler: Inteligence celého policejního sboru, který vraždy vyšetřuje je totiž na úrovni MŠ a možná i méně. Jak jinak si totiž vysvětlit, že po zatčení podezřelého z vražd jej policie musí krátce na to propustit pro nedostatek důkazu?!! Co to jako má být?!? Vždyť přeci mají přímého svědka, který přežil pokus o vraždu jen díky tomu, že se nakonec stal svědkem vraždy někoho jiného a to osoby která se jej zastala. Na to člověk nemusí být ani kdovíjaký Holmes či major Zeman, aby jej tohle to napadlo! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Hurling - hra, o které se Brant (Jason Statham) zmíní, je irský národní sport. Hodně zjednodušeně řečeno jde o baseball na fotbalovém hřišti. Všichni hráči mají krátkou jasanovou pálku (hurley) a jejich úkolem je dopravit malý míček (sliotar) buď přímo do brány hlídané brankářem (3 body) nebo mezi tyče nad bránou (1 bod). Hráči smí sliotar chytit do ruky a udělat s ním nanejvýš čtyři kroky, poté ho musí odpálit. Hráči nenosí žádné chrániče, ale od roku 2010 jsou povinni mít helmu. Rychlostí až 150 km/h může sliotar doletět do vzdálenosti i 100 metrů, což dělá hru velmi rychlou a nebezpečnou. (Maulincio)
  • Předlohou k filmu se stala kniha „Blitz“ od populárního irského spisovatele krimi Kena Bruena z roku 2002. (Conspi)
  • V USA sa film v kinách vôbec nepremietal, premiéru mal iba na DVD a Blu-ray. (m.a.t.o.)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama