Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Blesk je jako neučesaná dračice, která se chová zkratkovitě, má neuspořádanej život, člověk si s ní moc nepokecá, ale zato v posteli je hotovej uragán. Říkáte si "ty vole sex dobrej, ale co jinak?", jenže pak vylezete zpod peřin a vidíte, jak ten její rozkošnickej zadek tancuje do koupelny a s úšklebkem Bruce Willise utrousíte "a koho to vlastně sere...?!" ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Britský detektivní thriller Blitz alias Blietzkrieg sází všechno dost riskantně jen a pouze na Jasona Stathama, což se tvůrcům ve výsledku tak trochu vymstilo. Jeho charisma účinkováním v hollywoodských akčních béčkách samozřejmě nevyprchalo, návratem pod mateřská křídla britského filmu dokonce trochu pookřál, když ale celá tíha snímku zbyla na něm a nepomohl mu ani silný scénář a výrazná autorská režie jako za dob Guye Ritchieho, stalo se očekávané - divák promptně zjistí, že není tím bájným Atlasem akčně detektivního žánru, neboť je pod tou tíhou očekávání dost zkroucený. Je to sympatický návrat, ale popravdě řečeno se americké herecké intermezzo vlastně ani nedalo nepřekonat, i takovýto průměrný Blitz je proti němu douškem živé vody...snad se Jason při příštím doušku zase sejde s nějakým stylovým britským režisérem... ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Blitz velkým zklamáním. Jason Statham patří mezi mé nejoblíbenější herce, proto jsem čekal jízdu ve stylu jeho podobnému, tak jak ho známe. Na druhou stranu jde o kriminálku, kde se Jasonova smršť neuplatní. Začátek sice skvěle navnadil (a tam je vlastně Jason Jasonem), pak to ale upadává do obyčejné detektivky, která nemůže nabídnout nic nového, přesto ale pořád koukatelné. Jasonovi prostě tato role vůbec nesedla a bez něj bych o Blitz vůbec nezavadil. Jeden moment mě ale dostal. Byla to rozprávka mezi Jasonem a barmanem po vraždě na toaletě :-) EDIT 21.4.2012: Po druhém zhlédnutí zvedám na čtyři hvězdy. Nevím čím to, ale dnes jsem si to užil. Jason mi nepřišel vůbec špatný. Naopak, byl řízný a cool. Možná to bylo dabingem, který je překvapivě na slušné úrovni. Můj komentář k tomuto filmu je jak den a noc. Ale přiznáme si, že ten druhý je pravdivější :-) 70%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na stathamovku překvapivě kvalitní práce. Scénář není přímočarý a slaboduchý jako obvykle, ale naopak členitý a dobře vypointovaný, se spoustou zajímavých a výrazných postav, které jednomu přirostou k srdci až natolik, že by si přál hned vidět pokračování. Jediná slabá postava je - světe div se - Statham. Statham jakoby parodující sám sebe, Statham úporně hláškující, Statham klišovitý a předvídatelný. Chápu že jeho fanoušci mají přesně tohle rádi, ale mě tyhle Stathamovy figury moc neba, to už mám radši třeba Seagala v seagalovkách. Kdyby scénárista místo pro Stahama napsal roli pro nějakého bezejmenného poldu, byla by to vysoce nadprůměrná kriminálka. Takhle je to "jen" vysoce nadprůměrná stathamovka... která se mi přiznávám hodně líbila. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Najprv to začalo naozaj gayovsky, kedˇ tam zmlátil tých zmrdíkov tou hokejkou. Dal som PAUSE, aby som si ešte rýchlo pozrel, kto tu hrá a kedˇ som si v komente gaya verbala ešte navyše prečítal, že tam hrá jeho obľúbený herec , ktorý ztvárňuje práve takéto thermo postavy , tak som tomu skoro uveril. Nič také! Naopak som veľmi rád, že vytvorili nezvyčajnú dvojku detektívov- jeden alkáč, jedna homokláda, pretože tie hlášky fuckt nemali chybu. A dať jednu menšiu roličku Beckhamovi a jeho trtkačke tiež myslím, že bola trefa do čierneho ! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Hurling - hra, o které se Brant (Jason Statham) zmíní, je irský národní sport. Hodně zjednodušeně řečeno jde o baseball na fotbalovém hřišti. Všichni hráči mají krátkou jasanovou pálku (hurley) a jejich úkolem je dopravit malý míček (sliotar) buď přímo do brány hlídané brankářem (3 body) nebo mezi tyče nad bránou (1 bod). Hráči smí sliotar chytit do ruky a udělat s ním nanejvýš čtyři kroky, poté ho musí odpálit. Hráči nenosí žádné chrániče, ale od roku 2010 jsou povinni mít helmu. Rychlostí až 150 km/h může sliotar doletět do vzdálenosti i 100 metrů, což dělá hru velmi rychlou a nebezpečnou. (Maulincio)
  • Prvý film, ktorý vznikol v produkcii spoločnosti Lionsgate UK. (m.a.t.o.)
  • Předlohou k filmu se stala kniha „Blitz“ od populárního irského spisovatele krimi Kena Bruena z roku 2002. (Conspi)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama