Pestré dílo Ignáta Herrmanna odjakživa magicky přitahovalo režiséra Miroslava J. Krňanského, který byl okouzlen atmosférou staropražských zákoutí, malostranských střech a kostelů. Po předchozích dílech, nezdravě a nesprávně přenesených do současnosti, se rozhodl svůj příští film ponechat v jeho přirozeném prostředí. V banálním příběhu o vztahu mladého stavitelova syna (Jiří Dohnal) k chudé půvabné květinářce (Hana Vítová) získali výrazný umělecký prostor tři charakterní herci. Theodor Pištěk ztvárnil famózním způsobem nesnášenlivého a lakomého stavitele, Růžena Nasková vystihla v jemných odstínech svého kultivovaného projevu nevidomou babičku a Saša Rašilov se konečně objevil v roli, která báječně souzněla s jeho naturelem věčného bohéma. Jejich přítomnost je pak zárukou nesporných kvalit, díky nimž stojí film za pozornost.(5.9.2009)

Solidni herecke obsazeni v typickem scenari nasi mezivalecne filmove sceny. Hezke scenerie stare Prahy, film mi vsak pripada "technologicky starsi" nez jine filmy te doby. Film dnes zaujme asi jen skutecne fanousky teto ery.(27.2.2012)