Reklama

Reklama

Exekuce

(TV film)
Komedie / Drama / Krátkometrážní
Československo, 1971, 26 min

Obsahy(1)

Staropražská humoreska Ignáta Herrmanna. Sochař Meršvajc (I. Racek) již velmi dlouho neplatí nájemné. Proto k němu přichází exekutor Podrážka (Z. Řehoř), který má zabavit jeho věci a jimi uhradit dloužnou částku staviteli a majiteli domu Lapuťovi (V. Šmeral). V sochařově bytě se však nedá téměř nic zabavit, protože je velmi chudý. Když Podrážka sdělí staviteli Lapuťovi, jak se má záležitost se sochařem, rozhodne se tento, že sochaře osobně navštíví a vše s ním dohodne. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

honajz 

všechny recenze uživatele

Na 25 minut docela dlouhá anekdota a popravdě, pan majitel musel být poněkud na hlavu, když nevěděl, že má doma v baráku taky ateliér, nebo že neustále prodělává. Přišlo mi, že ani herci si nejsou moc jistí, co hrát. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ona je to spíše anekdota, ale v jednoduchosti je síla. Dokonce i Racek hraje natolik obstojně, že téměř stačí svým třem skvělým spoluhráčům. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Roztomilá miniatura vycházející ze stejnojmenné povídky Ignáta Herrmanna. Povahy lidské se nemění, jen kulisy světské. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Kde nejsou peníze... Graciézní způsob, jak se vypořádat s neplatícími nájemníky a zároveň oblafnout pana domácího, který naléhá, by možná přišel vhod leckomu ještě dnes. Vynikající souhra Ilji Racka a Vladimíra Šmerala. Obě postavy se objevily už kdysi ve filmu Pod jednou střechou – bohémského sochaře hrál Saša Rašilov, zámožného stavitele Theodor Pištěk. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama