Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zinos, mladý majiteľ reštaurácie, nemá práve veľa šťastia. Jeho priateľka Nadine sa odsťahovala do Šanghaja, zákazníci jeho reštaurácie Soul Kitchen začali bojkotovať nového šéfkuchára, a Zinos má ešte k tomu problémy s chrbticou! Veci sa začnú obracať k lepšiemu, keď ľudia prichádzajú na chuť jeho novej kulinárskej koncepcii. To však nestačí na to, aby Zinos našiel pokoj v duši. Rozhodne sa preto odletieť za Nadine do Číny a dať všetko do poriadku. Reštauráciu nechá na starosti svojmu nespoľahlivému bratovi Illiasovi. Oba kroky sa ukážu ako katastrofické: Illias vďaka pochybnému realitnému agentovi príde o reštauráciu a Nadine už má nového milenca! Zostáva mu ešte posledná šanca, aby spolu s bratom Illiasom získali späť Soul Kitchen. Na to by však museli prestať s hádkami a začať pracovať ako tím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Hank 

všechny recenze uživatele

I když mám pocit, že vypjatá emigrantská dramata tak nějak pasují ke stylu Fatih Akina líp, tak i s komedií (což je dost diskutabilní, zda se to dá za komedii považovat) se vypořádal nadmíru dobře. Žádná velká řachanda se nekoná, spíše je to na sem tam pousmání se a zamyšlení se nad životní entuziasmem přistěhovalců, kterým dávaj nám - lenošným a šedým evropanům - slušně na prdel. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

No, viděl jsem už větší blbosti, podívat se na to dalo, ale že by to nutně muselo být v červených číslech?? No nevím, nevím... Mně tam prostě od samého začátku nějak neštymovalo už to umístění restaurace, vždyť to byla nějaká hala, která byla snad umístěná na samém konci železničního nádraží, někde u konce slepé koleje. Kdo by tam proboha chodil?? ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fatih Akin chcel po čase natočiť niečo ľahšie a rozhodol sa pre niečo ako komédiu. Dopadlo to tak, ako by asi dopadol nemecký televízny film z produkcie RTL, pokiaľ by sa rozhodli natočiť nejakú komédiu z kulinárskeho prostredia na stredajší večer. Je to trochu nadnesené, ale v Soul Kitchen som nezaznamenal žiadne náznaky umenia a s humorom je to bohužiaľ podobne. Scenár je značne chaotický, veci sa riešia divným spôsobom, pretože sa postavy nechovajú dvakrát logicky. Keďže sme v súčasnom nemeckom filme, tak nesmie chýbať Moritz Bleibtreu, ktorého postava pôsobí ako stereotypná figúrka a podľa vzoru malých amerických nezávislých filmov je tu aj hviezdne cameo, tentokrát v podaní Udo Kriera. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Filmový klub nezklamal a naservíroval mi velice pěkný filmový zážitek. Rozhodně je tohle zatím nejlepší německá komedie, co jsem zatím viděl. Film je plný výborné hudby a skvělých (pro mě většina) neznýmých herců a Moritz Bleibtreu je velký sympaťák. Ano, člověk se u tohoto filmu nesměje pořád, ale někdy si u komedie nemusím ucrbovat do kalhot, aby byla na 5 hvězd. Pár klišé a podobných věcí jsem milerád přijal a film si prostě užil. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ani se vstřícnou náladou, kterou dnes mám, to není na víc než tři hvězdy. Přestože film má mile uvolněnou atmosféru a objeví se v něm sem tam vtípek, tak nedrží pohromadě. Postavy a zápletky se vynořují a zanořují jak kry před Titanicem, ale žádná nedokáže zasáhnout. Je to jako holandská omáčka, jejíž ingredince se tak špatně spojují - když se podaří, tak je skvělá, ale často se to nepovede - a tady se to nepovedlo. /11. 1. 12./ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na príbehu hlavného hrdinu Adama Bousdoukosa na základe jeho vlastných skúseností majiteľa gréckej reštaurácie s názvom Taverna Sotiris, kde bol režisér filmu Fatih Akin pravidelným zákazníkom. (temporalnaut)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno