Reklama

Reklama

Dredd

  • Velká Británie Dredd
Trailer 1

Budoucnost. Z Ameriky je ozářená pustina. Na jejím východním pobřeží, od Bostonu po Washington, D.C., se rozkládá Mega City One, rozsáhlá megalopole plná násilí, ve které více než 400 milionů obyvatel přežívá v neustálém strachu. Na pořádek v ulicích dohlíží takzvaní Soudci – vymahači práva, porotci, soudci i vykonavatelé rozsudku v jedné osobě. Takovým Soudcem je i Dredd (Karl Urban), který od svého nadřízeného dostává za úkol vyzkoušet v praxi novou Soudkyni Cassandru Anderson (Olivia Thirlby). Čeká je zdánlivě snadná práce – vražda v nechvalně proslulém dvousetpatrovém slumu, který provozuje bezcitný klan Ma-Ma. Když se ale pokusí zatknout jednoho z přisluhovačů klanu, Ma-Ma neprodyšně uzavře celou budovu. Oba Soudci se ocitají uprostřed brutálního a nelítostného souboje o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 191)

kulyk 

všechny recenze uživatele

U castingu byla poměrně hoňka, protože sehnat frajera, který má xicht jako baset po obrně a k tomu chodí stylem kulturisty po řídké střevní pohromě, není výzva z nejjednoduších! Povedlo se. Urban v urbanizovaném světe zaklepal jednomu ,,paláci" u bran a započala jízda, které se dá vytknout snad jen to, že k rozpočtu mohl šábesovec přihodit o nějakou tu nulu více, popřípadě lépe vytěžit trikového mistra. Ovšem některé momentky se vysloveně povedly. Bylo to pěkné, takové naturalistické, když obsahy hlav gangmanů třísnily plátno. Nedělám to rád, rve mi to mé ubohé pozůstatky varlat, ale musím tímto poděkovat uživateli Yoshitsune za tip. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že v dnešní potemnělé komiksové éře vznikne film barevný jako omalovánky pětiletého dítěte milujícího Pokémony. A teď vážně:). Dredd je přímočarý, jednoduchý, efektní. Struktura děje ala The Raid je oproti zmíněnému filmu vystavěna trochu odlišné (prakticky žádný boj zblízka) a soudci to při jeho vykonávání dobře sedí. Karl Urban si svou postavu užívá a klidně bych se na něj i s Olivii Thirlby znovu podíval. Mimochodem je dobře, že autoři zvolili uzavřenější přístup (ušetřilo se za zbytečně mnoho opakujících se exteriérů) a Mega City 1 se snažili ztvárnit jako variaci na dnešní velkoměsta a nechali být všechny vize ala Blade Runner nebo Pátý element. Jen ty motorky mohly být lepší... PS: všimli jste si na konci toho zvířete z drátků na koberci, když je záběr na ležící "soudkyni"?:-) ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek je pro mne dost rozporuplný. Ovlivněn pochvalnými řečmi a komentáři čekal jsem asi o dost více. Na druhou stranu, úplně špatné to není. Pokud se akčním filmům vytýká přímočarost a bezmyšlenkovitost, DREDD v tomto směru je nekorunovaným králem!! To už bylo i na mne moc. Ano, nevadí mi, když režisér zavře do mrakodrapu dva akčního hrdiny a tisíc nepřátel a nechá je likvidovat jak na běžícím páse....to je pro mne v pohodě, pokud je to dobře zpracováno ( The Raid ... ). Ovšem tady ani ty přestřelky nebyly nic moc super na dnešní dobu, hlášky taky ne ve srovnáním s akčními kulty 80.tek (Willice, Arnie, ...) a krvavé to taky zas tak extrémně nebylo ... Bylo to moc pěkně barevné a mělo to fajn kameru. Ale ten akční potenciál byl prostě slabší, i v dnešní době je řada povedenějších kousků ... Ale jako v pohodě, líbilo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Puvodniho Dredda mam hodne rad a tak me tenhle novej nechaval vcelku chladnym, jelikoz misto borce Slye tu je nevyraznej Urban, jenze uz behem par minut mi bylo jasny, ze tohle bude jizda. Zadnej slozitej pribeh, proste vyrubavacka smejdu v jednom panelaku ala Punisher a zarostlej Urban ani jednou bez helmy a cedici mezi zuby jednu hlasku za druhou. Tohle mu proste desne pridava, takhle vypada Dredd jako nejakej robot, kterej ma tu svoji pravdu a de si za ni pres mrtvoly bez moznosti jakykoliv dohody. A tak vetsinu casu vyplnuje super hudba, perfektni triky a neustaly prestrelky jakymkoliv kalibrem, co je zrovna po ruce, mrtvoly jdou do stovek, rozcakavaj se na chodniku nebo na zdi a je to naprosto kurevska zabava od zacatku do konce. Lepsi 4*. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Veľmi slušný remake. Film je jasne definovaný a na nič sa nehrá. Správne dávkovaná akcia, ktorá spolu s Karlom Urbanom a Oliviou Thirlby elegantne zapadá do betónového sveta budúcnosti je vlastne podstatou a kostrou celého filmu. Tento film ide s jasným tempom, nezakladajúc si na snahe byť niečim prevratným a to je práve jeho veľké plus. Proste sudcovia si robia svoju prácu a kur*a dobre... [3.5 *] Only one thing fighting for order in the chaos; the men and women of the Hall of Justice... the Judges. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (38)

  • Natáčení probíhalo v Johannesburgu a ve filmových studiích v Kapském Městě. (S.U.E.S.)
  • Měna, kterou se ve fiktivním městě Megacity platí, je pojmenována kredit. Žebrák před blokem budov Peach Trees drží ceduli s nápisem: "Jsem bezdomovec, který se poníží, aby získal kredit." (Linkyc)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 13,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 41 milionů. (NIRO)

Související novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (více)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (více)

Reklama

Reklama