Reklama

Reklama

Dredd

  • Velká Británie Dredd
Trailer 1

Budoucnost. Z Ameriky je ozářená pustina. Na jejím východním pobřeží, od Bostonu po Washington, D.C., se rozkládá Mega City One, rozsáhlá megalopole plná násilí, ve které více než 400 milionů obyvatel přežívá v neustálém strachu. Na pořádek v ulicích dohlíží takzvaní Soudci – vymahači práva, porotci, soudci i vykonavatelé rozsudku v jedné osobě. Takovým Soudcem je i Dredd (Karl Urban), který od svého nadřízeného dostává za úkol vyzkoušet v praxi novou Soudkyni Cassandru Anderson (Olivia Thirlby). Čeká je zdánlivě snadná práce – vražda v nechvalně proslulém dvousetpatrovém slumu, který provozuje bezcitný klan Ma-Ma. Když se ale pokusí zatknout jednoho z přisluhovačů klanu, Ma-Ma neprodyšně uzavře celou budovu. Oba Soudci se ocitají uprostřed brutálního a nelítostného souboje o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 191)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem netoužil po útulné garsonce ve 155-tém patře mrakodrapu se záchodem na chodbě o tři patra výš. To by mi totiž mohl vzniknout hnědý pruh na zadní straně slipů, když bych statečně zůstal zavřený v bytě, abych omylem nevstoupil do cesty obrněnému strážci zákona, který mezi svištícími kulkami brilantně provádí právní kvalifikace činů střelců, vynáší rozsudky a ihned je vykonává. Musím se přiznat, že Dreddova nakrknutá dolní čelist ve mně příliš sympatií nevzbudila, ale na druhou stranu mám slabost pro to, když soudní procesy trvají méně než deset let a když se přitom hodně demoluje, tak intuitivně cítím, že nášemu právnímu systému chybí ještě pár krůčků k dokonalosti. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Ready?" Fuck yeah, sem s tím. Ale očividně jsem nebyl ready. Alespoň ne na takovou fajn hláškařinu, která se z toho nakonec vyklubala. Blond rookie byla relativně hot, Ma-Ma je regulérně hot a brada Karla Urbana je na Oscara. Jeden barák a skromný rozpočet se tak podařilo z mého pohledu docela dobře využít, pořád tu sice byla ta debilní zpomalovací droga a podprůměrné efekty ale na čtyři z pěti to stačí. "You look ready." ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že v dnešní potemnělé komiksové éře vznikne film barevný jako omalovánky pětiletého dítěte milujícího Pokémony. A teď vážně:). Dredd je přímočarý, jednoduchý, efektní. Struktura děje ala The Raid je oproti zmíněnému filmu vystavěna trochu odlišné (prakticky žádný boj zblízka) a soudci to při jeho vykonávání dobře sedí. Karl Urban si svou postavu užívá a klidně bych se na něj i s Olivii Thirlby znovu podíval. Mimochodem je dobře, že autoři zvolili uzavřenější přístup (ušetřilo se za zbytečně mnoho opakujících se exteriérů) a Mega City 1 se snažili ztvárnit jako variaci na dnešní velkoměsta a nechali být všechny vize ala Blade Runner nebo Pátý element. Jen ty motorky mohly být lepší... PS: všimli jste si na konci toho zvířete z drátků na koberci, když je záběr na ležící "soudkyni"?:-) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Akčně dynamické to sice není, ale špinavou postapokalyptickou atmoškou a působivou výpravou to překypuje. A nebojí se to jít svojí cestou, kašlat na mainstream a chrlit nápady. Plus skvělá áčková herečka jako hlavní bad-ass. Jakoby nejlepší díl Resident Evil, bez zombíků a monster. Všechno, co jsem jako 14-letý chtěl od filmu s distribučním VHS názvem “Ostré komando” a nějak se mi toho - při očekávaních a diváckých nárocích v daném věku - nedostalo :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tleskám, Stallone, promiň, ale na tohle nemáš....tedy jako Dredd. Zpočátku pomalejší rozjezd vypadal na obyčejnou béčkovou akci, ale jakmile Ma-Ma uzavřela Dredda s parťačkou ve svém paláci, bylo jasné, že udělala velkou chybu a že se máme na co těšit. A vskutku, jatka na sebe nenechala dlouho čekat. Oba soudci začali čistit jedno patro po druhém, což Ma-Ma nehodlala nechat jen tak. Tudíž vykydlila celé jedno patro najednou lhostejno, kdo se na něm nachází. Drsné zpracování tak, jak si ho drsný comics zaslouží (já vím, že Stallonova Dredda surově vystřihali, no, měl smůlu). Zpomalené záběry kulek trhajících lidská těla jsou jen vizuální třešničkou na tomhle špinavém filmu. Velmi dobré! ()

Galerie (188)

Zajímavosti (38)

  • Ve filmu není postava hlavní soudkyně (Rakie Ayola) označena jménem. Vzhledem se podobá kombinaci hlavních soudců MacGrudera a Silvera, veškeré indicie ve filmu však naznačují, že se příběh odehrává v době prvního funkčního období soudkyně Hildy Margaret McGruder. (Caszidy)
  • Megamrakodrap Peach Trees, v ktorom sa odohráva v podstate celý film, dostal názov podľa rovnomennej reštaurácie, kde sa tvorcovia filmu prvýkrát stretli. (Greenpeacak)
  • Základní zbraň soudců, tzv. Lawgiver, je Glock 17 gen.3, pouze dodatečně ověšený pro futuristický vzhled. (HectorHagman)

Související novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (více)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (více)

Reklama

Reklama