Reklama

Reklama

Na jídle záleží

(festivalový název)
  • USA Food Matters
všechny plakáty

Tento užitečný propagační počin osvětluje vztah mezi nemocemi a stravou. Popisuje nenáročným způsobem na četných příkladech, kterak je pro zdravé tělo důležitá vhodná strava. Dále se zaobírá účelovým potlačováním informací o léčbě nemocí vysokými dávkami živin. Potlačování se děje, jak jinak, z důvodu zisku. Je to levné, funkční. Na klasické medikaci léky lze mnohonásobně vydělat, na léčbě stravou už to jde hůře. Tvůrci dokumentu také poukazují na nutnost lidí zajímat se o své zdraví a stravu. Dokument je zajímavým postrčením pro všechny, kteří o tématu správné životosprávy mnoho nevědí. (MortUARY)

(více)

Recenze (58)

sumperacek 

všechny recenze uživatele

Bla bla bla. Musel jsem to vypnout. Odborníci co si říkají odborníci, ve skutečnosti fanatici, co mají napsaný RAW na tričku vás doufám nevymyli mozek. Děkuji. ()

Tosinek 

všechny recenze uživatele

Názor několika afektovaných lidí, že doktoři toho moc neví a abych jedl více zeleniny... na dokument trochu slabé poselství. Navíc jsou stejní jako ti, které kritizují (je vhodné připustit, že i zelenina může být jedovatá a více chemie léků nám paradoxně může prospívat). Jediné, v čem souhlasím je, že člověk sám dokáže poznat, co je pro něj dobré. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Ok, zbytečně dlouhé a opakující se informace. Navíc ta šíleně dramatická hudba v závěru (typical USA) a to že bohužel nebyly schopni ukázat jeden zdravý jídelníček...anebo to byl účel? Inu, těžko říct a každopádně škoda. Člověk si to zřejmě musí všechno přebrat a nastavit podle sebe, protože co je dobré pro jednoho, nemusí být nutně dobré pro druhého. Nejlepším lékařem stejně jsme my sami. Pokud nám něco nedělá dobře, tak to prostě nedělejme! Všechno totiž začne dávat smysl pokud se na to podíváme z jiného úhlu pohledu. Jde jen o to zdali je to ten správný pohled, ale to si už musíme určit my v závislosti na svém rozumu a svých hodnotách.... ()

žlutaopoce 

všechny recenze uživatele

Aktuálnost tohoto tématu roste každým rokem, každým dnem. Kdo se s tím setkal poprvé v tomto filmu, možná mu to všechno přijde přehnané, radikální, odsouzeníhodné ale to je tak všechno co proti tomu může dělat. Je to svěží dokument, který má spád a popisuje až moc umírněně základní rozpory mezi oficíální propagandou ve výživě, medicíně a farmacii vedoucí k epidemiím civilizačních chorob (a tučným ziskům farmaceutických firem a lékařů) a zatajovanými a potlačovanými alternativními cestami ke zdraví. I když jsem se sám nedozvěděl mnoho nového zanechal ve mně film silný dojem. Pro mně nejlepší film tohoto roku, který si zaslouží další šíření a propagandu. ()

otilrak 

všechny recenze uživatele

Ať si tady říká kdo chce co chce, tento dokument je více než pravdivý. Mohu to potvrdit ze svého okolí. Znám spoustu lidí, kteří díky zdravé a správné stravě vypadají o 15 let méně, než jim opravdu je. Také znám člověka, kterému doktoři před deseti lety diagnostikovali vážné onemocnění ledvin, které mělo končit smrtí. Kompletně změnil jídelníček, úplně z něj odstranil maso, a jak je na tom dnes? Plný sil a ještě radí ostatním jak se správně stravovat. Ti co tady říkají, že v dokumentu je jen 10% pravdy nebo, že v něm není vyjádření protistrany jsou asi slepí. Vždyť v tom dokumentu bylo pádných důkazů a citací více než dost. Navíc je hodně těch tzv. "jen řečí" veřejností známa a ignorována. Pět hvězd za pravdu. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který ukazuje spoustu faktů o léčení prášky / léčení přírodnímy zdroji. Dokument se zaměřuje vyloženě na pozitiva konzumování čistě přírodních živin, které nejsou nijak ovlivněny toxickými látkami nebo procesem od pěstování až po doručení do supermarketů, kde na nás čekají zabalené produkty s cedulkou ČERSTVÉ a BEZ OBSAHU ŠKODLIVÝCH LÁTEK. Nemůžu říct jestli vše co bylo v dokumentu řečeno je pravda, ale na dobrých 99% se vším souhlasím a přijde mi to logické. Je fakt, že být v dnešní době veganem nebo vegetariánem je mnohem těžší než jíst maso a všechny ty svinské paštiky, konzervy, které jsou VŠUDE dostupné, naopak produkty pro vegetariány a vegany nalezneme pouze ve zdravých výživách, speciálních obchodech a poslední dobou už i ve velkých supermarketech. Dál je radikální problém vysvětlit TUPÝM lidem na toto téma, kteří si jedou furt to svoje, že já nejím maso! Neustálé otázky ty držíš dietu atd... opravdu inteligence na bodu mrazu. No zpátky k filmu, určitě můžu doporučit, alespoň uvidíte nějaký podnět k zajímaní se o to co jíme. Nakonec JSME TO CO JÍME. ()

BodG 

všechny recenze uživatele

Z komentářů co u snímku sleduji, je patrné, že mnoho lidí u dokumentu usnulo, anebo nepochopilo jeho význam - proklikat snímek a potom kritizovat film za chybějící věci, které se v něm nacházejí, je značně tristní. Dotyčný asi není zvyklý sledovat proud informací, aniž by jej nepodkreslovaly exploze, střelba, nahota a další věci, bez kterých u filmu neudrží pozornost. Tento dokument má pomoci otevřít oči lidem, kteří je doteď měli zavřené. Nejedná se o instruktážní video jak si sestavit jídelníček a žít zdravě. Jedná se o sled podložených informací, které mají nastartovat naše myšlení a způsobit pochybnosti o tom, zda tento systém funguje správně. Dokument obsahoval pro mě mnoho nových informací, podložených studiemi a reálnými výsledky, nestaví na domněnkách a jeho cílem je osvěta. Jeho pravdivost a potřebu této osvěty ve společnosti podkládá hodnocení a komentáře mnoha zdejších uživatelů. ()

OGJon 

všechny recenze uživatele

Dokument plný dechberoucích informací o současné medicíně. Asi nedonutí lidi změnit jídelníček, ale rozhodně nad tím budou hluboce uvažovat. ()

vlastimil.ferko 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že po zhlédnutí tohohle dokumentu musíte začít dodržovat všechna různá pravidla a striktně se jich držet. Je ale zajímavé se na to podívat z pohledu výživových expertů a poučit se od nich. Zjistit, že existují i jiné formy toho, jak se stravovat a jak žít. Na jídle záleží! To si piště... ()

Muso 

všechny recenze uživatele

Waw, trocha mi to síce pripomína spracovaním Tajomstvo, ktoré ma až tak neoslovilo, každopádne, ale díky za každý takýto dokument, ktorý ľudom ponúka alternatívu. A tento navyše nekončí len pritom, že stravujte sa zdravšie, budete predchádzať mnohým chorobám, ale poukazuje aj nato, prečo lekári, farmaceutický priemysel a koniec koncov hlavne samotní ľudia takto nečinia...Odporúčam skutočne každému!!! 90% ()

dr.Hyena 

všechny recenze uživatele

rád bych tomu dal 4. hvězdičku, ale díky jednostrannému pohledu filmu nemůžu. Proč se tam neobjevil např. někdo obhajující standardní druhy léčby rakoviny? jinak parada, abych ocitoval režiséra tohoto filmu:Žereš h*vna, jsi h*vno ()

Johny2005 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument, který poukazuje na jasný fakt, že lidé se v dnešní uspěchané době cpou opravdu sr...ama. Jsme to, co jíme: řekl bych, že to je zcela pravdivé a v pořádku, ale trochu mi vadí, že některé věci, které jsou v dokumentu uváděné jako fakta, jsou takříkajíc jen na slovo. Nikde tam nejsou odkazy, či důkazy a ani tam nemluví protistrana, to je potom trochu zavádějící. Asi proto jsem nedal 5 hvězdiček, ale zůstal jsem u 4. To ale nic nemění na tom, že podstata filmu je pravdivá a řídí se jí jen málo kdo. Znám to ve svém okolí, jakékoli pokusy jen naznačit toto téma, většinou skončí nepochopením, posměchem a v některých případech i rčením, ať se nezabývám kravinama. Já si potom vždycky říkám kam to až dospělo, že lidi už ani nezajímá, nebo nazývají kravinou jednu z nejzákladnějších věcí na světě, kterou jídlo a pití bezesporu je. Raději do sebe budou prát ty sr...y , hlavně že je nové auto. Každý ať svého štěstí strůjce, za mě 80%. ()

joullinar 

všechny recenze uživatele

Niektoré rady, viď neviem už ani kolko klystýrov za deň a dotyčný zhodil 12 kg, sa mi zdalo trošku moc. Ten chlapík sa javil mierne prišiši... Každopádne našla som tam pár vecí, které fakticky len potvrdzovali informácie z VŠ o B-komplexe a jeho význam pre psychiku, nervy (iné a zaujímavý pohlad bol na samotné dávkovanie) a učinky vit. C (megaskorbická liečba a pod.), ktoré jednoznačne potrebujú pozornosť snáď každého komu nie je jedno, kde, kedy a ako umre (pokiaľ to môže ovplyvniť). Treba podotknúť, že mnoho ludí videlo dokumenty alebo získalo info o liečbe chorôb prakticky len z jedného zdroja, tu sa poskytujú informácie aj z opačného a minoritného pohladu na liečbu, čo vela ludí berie s istou skepsou. Keď už nič iné, človek tomu verit nemusí. Osobne odporúčam overiť si informácie z i iných stránok a pod. Myslím ale, že si dokument pozornosť zaslúži. ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

To už, ale přece víme že? To mi připomíná téměř identický případ s oxidem chloričitým. Proč dělat léky, které léči? ()

Reklama

Reklama