Reklama

Reklama

Kdysi dávno se bílý páv lord Šen rozhodl, že za pomoci nové strašlivé zbraně a armády vlků zničí Čínu a s ní i nenáviděné kung-fu. Stará vědma ho však varuje. Nemá šanci vyhrát, protože se objeví černobílý bojovník, který Šena porazí. Šen takové věštby nechce poslouchat, je si svým vítězstvím jistý, vždyť má zbraň, které se lekli i ti nejodvážnější bojovníci. Kdo však je ten černobílý nepřítel? To není jisté, a tak pro jistotu Šen zlikvidoval všechny pandy. Po žije se svým otcem a užívá si postavení dračího bojovníka. Jeho učitel Shifu  mu klade na srdce, že jeho úkolem je nyní najít vnitřní klid, a předvádí mu, jak na to. Pro Poa je to zatím něco nepochopitelného. Zvlášť když se mu začaly vracet divné vzpomínky a když zjistí, že jeho otec ho adoptoval poté, co ho jako malé mládě nalezl v košíku. Po by rád přišel na to, co se stalo předtím, než ho otec našel a ujal se ho. Shifu se dozvěděl, že lord Šen zabil mistra Krokodýla a mistra Nosorožce a nyní vlastně není nikdo, kdo by uchránil Gongmen City. Po a jeho kamarádi Tygřice, Opičák, Kudlanka, Zmije a Jeřáb se rozhodli mocnému nepříteli postavit. Zjistili, že Krokodýl a Nosorožec nejsou mrtví, jsou uvězněni v Šenově vězení. Když je ale naše šestice odvážných bojovníků chce osvobodit, oba odmítají. Jsou si jisti, že proti Šenově kanónu neexistuje obrana. Poa a Pětku objeví Šenovi vlci a přivedou je k Šenovi. Po spatří na jeho peří symbol, který se mu stále vrací ve snu. Je mu jasné, že Šen musí něco vědět o jeho minulosti a jeho rodičích. Vzpomíná si, že Šena už kdysi viděl. Šen tvrdí, že Poa rodiče neměli rádi a vyměnili ho za ředkev... (TV Prima)

(více)

Videa (42)

Trailer 1

Recenze (577)

packa 

všechny recenze uživatele

Další pokračování, které předchozímu filmu nesahá ani po kotníky. Jednička měla stejně prostinký děj, který byl ovšem nejen třeskutě vtipný, ale fungoval i jako láskyplná pocta "pokleslým" Kung-fu filmům. Tvůrci dvojky hodili přes palubu jakoukoli snahu o rozumné navázání na předchozí díl, zápletku postavili na osvědčených schématech - přidáme akci, přidáme zvířátka a hlavní zápletka se bude točit kolem hrdinova traumatu z dětství. Fuj. Humoru rapidně ubylo, nelogičností naopak přibylo. Nebo jsem opravdu jediný, komu vadí, že Po dostává na frak od kdejakého protivníka, přestože umí Bushiho kleště? Akčních sekvencí sice opticky přibylo, ale nečekejte, že se u některé budete bavit stejně, jako při souboji o knedlíček, invenci tvůrci vyčerpali v jedničce. Když k tomu přidáme totálně nevyužitý potenciál krokodýla (JCVD si určitě zasloužil více prostoru), vychází mi, že chladnější divácké přijetí je naprosto zasloužené. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O proti prvnímu dílu neskutečná nuda.Příběh prázdný a zbytečně natahovaný,žádná pořádna akce nebou souboj,minimum vtipů,zasmál sem se asi 3x,což je o proti jedničce,u které sem se tlemil prakticky nepřetržitě docela nepoměr.Těšil sem se na Van Damma,který má ve filmu cirka 4 věty o třech slovech a není ani poznat,že je to on :/ viděl sem se to v originále a potěšila mě hodně Angelina Jolie,jinak si ale myslim že budu muset dát Kung Fu Pandě 2 ještě jednu šanci za pár týdnu v Českém znění,třeba to bude o fous lepší,ale pochybuju že to vylepší tu děsnou a zbytečnou nudu,kterou tenhle animák bez pochyby je. 45%. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobné jako v případě pokračování Hangover anebo Cars, z logru již prostě dobré kafe udělat nejde. Kung Fu Panda dopadl ovšem ještě malinko hůře než Wolfpack, protože již první pandí titul mě kdovíjak neohromil. Takže je tady zbytečná dvojka. Více akce, ještě méně vtipu, děj kvaltuje kupředu, postav přibývá. Nesnesitelněji se přitom jeví nejvíce otravná postava houseřího tatínka. Zastavte prosím někdo v Hollywoodu tyto nechutně plánované pokračování. Prakticky ani jedno letos nedopadlo nijak valně. Z obchodního hlediska tedy nejspíše ano. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Motiv démonického zabijáka kung fu, ze kterého se vyklube obyčejný kanón sice poněkud kulhá, odhalování Poovy minulosti je poněkud natahované a role mistra Shifu se smrskla na obyčejné cameo, ale jinak nemám dvojce co vyčítat. Bavil jsem se výborně. Spousta opravdu svižné akce, která neztrácí dech a směrem k závěru překvapivě nabírá na obrátkách, spousta dokonalé animace, spousta humoru. Padouch mě bavil víc než Tai Liung z jedničky, výborná Michelle Yeoh mě rozesmála, panda je stále stejný moula. Ocenil jsem psychologický motiv krize identity a temný podtón, obojí brilantně zasazené do animované rodinné komedie. Zkrátka panda má i podruhé u mě palec nahoru. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Viac kungu-fu, menej príbehu, čo sa po pandastickej jednotke dalo očakávať. Výborná animácia, kvalitné bojové scény, pekné flashbacky. Dej je síce slabší, ale celkovo je to však svižná rozprávka, ktorá patrí medzi najlepšie svojho druhu.My son saved China - you, too, can save! Buy one dumpling, get one free! [3 a pol *] ()

Galerie (100)

Zajímavosti (16)

  • Původně se měl snímek jmenovat "Kung Fu Panda - Pandamonium". (Xpat)
  • Na scénu, v ktorej sa zrúti veža, bolo potrebné vytvoriť viac ako 50 000 triesok a malých kúskov trosiek. (Duston_Movie)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama