Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (1 382)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $58,877,969Tržby Celosvetovo $198,615,996Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,159,443 //počet predaných kusov 640,741Tržby za predaj DVD v USA $12,678,587 //počet predaných kusov 673,574║ Triková a vizuálna stránka prepracovaná, akcia tam dobre sedí, občas tam škrípu prechody medzi scénkami ale to sa ešte dá prepáčiť, nuž ale o deji a postavách sa to už moc chváli povedať nedá, aspoň ako taká malá výhoda je že to nekopíruje úplne príbeh pôvodného filmu Total Recall z 1990, a berie si to len nejaké tie zlomky a prevažne sa to uberá svojou aj keď nie príliš dokonalou cestou, Kate Beckinsale pôsobí ako nezlomný terminátor, Colin Farrell a Jessica Biel pre chabú výstavbu postáv takmer stratený do prázdna, žiadna postava nedokáže najak zvlásť strhnúť a na tom film trpí na viac, čo na tom že všetko ostatné je tu vyleštené k dokonalosti, škoda tešil som sa ale dostal som len ničím prekvapivý priemer, kde potešia aspoň akčné sekvencie. /videl v kine: 60%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja jsem spokojenej. Od puvodniho Recallu se to teda silne vzdaluje, ale uprimne receno, udelat totoznej film a misto Arnolda sem dat Farrella, tak je to daleko vetsi pruser. Takhle tu mame proste slusne natoceny akcni sci-fi, kde po par uvodnich kecech akce prakticky neprestava. Triky jsou na naprosto spickovy urovni a celkove vizual je moc peknej, az to misty vypada jak videohra. Colin se docela snazi, ostatni herci tu jsou sice jen tak do poctu, ale neurazi. Jedinej problem je v celkem hloupym scenari, kde je vse od zacatku do konce jasny a kdyz nahodou hrozi nejaky zmateni divaka, honem se prispecha s vysvetlenim. Ale kdyz nebudu porovnavat s puvodnim filmem, mam tu proste solidne natocenej film za slusny 4*. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Total Recall z roku 2012 je takřka unikátní double: vizuálně dokonalý - dokonalý shit. Vykrádající tuhle to a tu zase tohle, a občas laškovně pomrkávající na fanoušky původního Total Recallu (což jsem), kteří by ale panu Wisemanovi nejradši dali pěstí (což chci) - a co je nejdůležitější, nad jejíž nelogickou demencí se můžete začít nevěřícně smát už asi v osmé sekundě filmu a vydržíte s tím až do konce:) Svým způsobem je dobré, že manželka pána režiséra je stále sexy a její terminátorská hrdinka dává téměř nepřerušované naháněčce správné grády - ale tomuhle bezkrevnému debiláriu zatraceně chybí charismatický antihrdina jako byl Michael Ironside. BTW pochopil někdo, proč tam (v té delší verzi) vůbec byl Ethan Hawke??? Není důvod rozebírat koncepční dějové nelogičnosti nebo jednotlivé "zádrhele" - to ostatně výborně zvládl František Fuka - tenhle film je prostě i přes architektonickou nápaditost, naplno využitou pro účely 3D, trestuhodným zmrháním potenciálu, a to i když nebudeme porovnávat podvratný (ve své době taktéž řemeslně dokonalý) krvavý originál s touhle nafintěnou srágorou. Tvůrci mají opravdu velkou kliku, že si dali po řemeslné stránce tak záležet - jinak by to totiž nebyla ani ta šedesátka. Takže abych to na závěr trošku odlehčil - Len Wiseman, vieš zarobiť peniaze, a máš takú peknú bábiku - a za to ťa uznávam, a za to ťa rešpektujem; ale toto si zabil:) Myšleno česky "zabil", ne Rytmus-Marešovsky "zabil" = "cool". Vysvětlivka doplněna s ohledem na pravděpodobnou cílovou skupinu tohoto filmu... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už jsem tohle přirovnání pro film jednou použil a nový Total Recall je film, kde jej, chtě nechtě, musím použít znovu. Tento film je jako Megan Fox. Člověk by se na ni vydržel dívat celé hodiny, exteriéry jsou to pěkné, ale uvnitř je to strašně prázdné. ______ Pamatuju si, že jsem na tento film chtěl jít i do kina, že jsem se na něj strašně těšil (ostatně, který chlap by se netěšil, když z traileru bylo jasné, že nás čeká super bitka Jessicy Biel proti Kate Beckinsale?) a že mi bylo celkem líto, že jsem to v kině nestihl i přes ty vcelku průměrné recenze. Nyní jsem ale rád, protože tento film nemá co nabídnout krom super vizuálu, což je ale v dnešní době už standard. Naštěstí to nenudí, ta bitka byla fajn a Colin Farell se sice Arniemu nevyrovná, nicméně taky nebyl nejhorší a toho chlápka, co neví, co je reálné a co ne, mu věříte. Abych to nějak zakončil, Total Recall rozhodně není film, který bych potřeboval vidět podruhé. 50 %. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Americký remake amerického filmu, už v této fázi je něco špatně. Točit navíc remake akčního sci-fi béčka je absolutní ztráta času, činnost veskrze neplodná a měla by smysl pouze tehdy, kdyby se vykostil děj a začalo se zgruntu jinak. Jenže to by k celkem pěknému vizuálu (připomene Minority Report), k obstojné kameře, charismatickému hlavnímu hrdinovi a slušným trikovým scénám nesměla produkce přibrat scénáristy, kteří zřejmě vystudovali moc vysokých škol, protože tak překombinovaný scénář psaný bez ladu a skladu jsem už dlouho neviděl. Připočtu-li k tomu všeprostupující emancipační snahy tentokrát zrovnoprávňující akční hrdinky na úkor hrdinů, což ve filmu postavilo proti Colinu Farrellovi Kate Beckinsale a donutilo ji dělat na podpatcích kopy, salta a výmyky, zklamání vrcholí. Suma sumárum, je to jiné, než původní Total Recall, ale je to taky jen primitivní akční béčko. A vypadalo to tak nadějně... ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • Finančnú náročnosť výstavby kulís demonštruje i fakt, že za každý týždeň výstavby sa spotrebovali skrutky do dreva v hodnote 10 000 amerických dolárov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama