Reklama

Reklama

Umbrella Academy - Série 1

(série)
USA, 2019, 9 h 9 min (Minutáž: 45–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Aidan Gallagher, Tom Hopper, Robert Sheehan, Elliot Page, Adam Godley, Colm Feore, T.J. McGibbon, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Sheila McCarthy (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znovu setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (44)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, jež jsem začal krátce po premiéře, nicméně mě extra nechytl a po čtyřech dílech jej na celý rok odložil a dal mu druhou šanci až s blížící se premiérou řady druhé. Navždy pro mě bude mít Umbrella Academy auru toho komiksového seriálu, co nahradil špičkového Daredevila...a k mé nespokojenosti mnohem více uspěl. Je to pro mě vlastně takový opak guilty pleasure kdy vím, že ten seriál je kvalitní, má zajímavou premisu a výpravu; ovšem mě zkrátka nebavil a občas jsem se musel vyloženě nutit jej dokoukat, jelikož jsem kompletista a chtěl jsem to mít z krku. Dám ještě šanci druhé řadě, která je dle mnohých lepší (a jelikož poslední dva díly se slušně rozjely) a zabalím to případně pak...6/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aktuální poprask ohledně nově výchozí druhé řady loni vskutku populárního seriálu donutil i naši domácnost zkusit zase o dost jiný pohled na svět hrdinů se superschopnostmi a já se musím přiznat, že jsem měl po většinu celé sezóny problém přistoupit na celou hru a pochopit, o co vlastně v Umbrelle primárně kráčí. Nemilosrdně jsem na svém druhém profilu házel dílu za dílem pouhopouhé 3 hvězdy, a tak trochu naivně doufal, že se něco konečně změní. Zlom naštěstí přišel asi 3 díly před koncem, já jsem si dokázal konečně dát 5 a 5 dohromady a hlavně finále vytrhlo celičkou sérii z prokletí průměru. [viděno na Netflixu] ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi svieže a zábavné. Seriál stojí na postavách, ktorých disfunkčnosť je sympatická. Snaha o hľadanie si toho svojho miesta v živote a zároveň sa vysporiadať zo všetkými detskými traumami je vždy vítaný spôsob ako z niekoho spraviť hrdinu. Umbrella Academy má robotov, hovoriacich šimpanzov, cestovanie časom, konšpiračné organizácie, niečo z detektívky, úchylku na plastové figuríny, skvelý soundtrack, romancu, vtip a niekoľko wtf momentov. Skvelo namiešaný guláš prvkou, ktoré ale fungujú a vzájomne koexistujú, bez toho, aby pôsobili prepálene alebo absurdne. V rámci sveta ktorý obývajú, dávajú kupodivu dokonalý zmysel. Striedma prítomnosť akčných scén je dokonca vítaná. Teším sa na druhú sériu. Prvá séria - 100%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadchl mě vizuál, ale obsahově to u mě zpočátku skřípalo. Snad čtyři díly jsem měl chuť to vzdát. Dokud to byl hlavně humor na téma několika podivínů tak nic moc, ale jakmile šel humor stranou a začaly se rozplétat osudy jednotlivých postav, najednou to sedlo a díl od dílu to bylo lepší. Poslední dva díly už byly parádní jízda. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt ratingu R, byl by to úplně průměrný rádoby extrachytrý megagiga Netflixovský seriál - nebo-li byla by to úplně stejná sračka jako téměř cokoliv z dětského profilu, co si hraje na takovéhle uvědomělé počiny, které opravdu ocení jen emo--náctky, které se po takové podíváné cítí asi líp (co já vim jak se cejtěj, nejsem emo--náctka). Ale ono to je jiný! Náhle ty trapnovtipy naberou jiného rozměru, postavy začnou mít hloubku, záběry začnou díky komiksové předloze dávat smysl, a náhle to je přeci jen o trochu chytřejší. Bohužel ale!: tyto fakta nastoupí a vzestanou na vaší mysli až po několika epizodách, a pak už je s hodnocením trochu pozdě. Navíc, i když se to sem tam problýskne, pořád tam je silně patrná známka takovéhle dětinské stylizace a jaksi to tam zkrátka nesedí. A to je na tom ta největší chyba! Snad se to postupem sérií zlepší, ale na úvod docela slabé. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (7)

  • Název epizody Run Boy Run je také stejnojmenná píseň od Woodkida, která hraje na začátku, když číslo 5 (Aidan Gallagher) cestuje v čase. (LUKICKK)
  • Skladba, kterou na začátku epizody hraje Vanya (Elliot Page) na housle, pochází z muzikálu „Fantom opery“. (Nevka)

Reklama

Reklama