Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer 1
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (170)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ešte nudnejšie ako The Boys. Nezaujala ma žiadna postava a ani ma nebavila celá tá mytógia. Či zachránia svet mi bolo u prdele. Bavili ma jedine akčné scény. Niežeby to boli nejaké pecky, ale aspoň je tu behom každého dielu jedna solídna prestrelka alebo bitka. Po troch dieloch som to už len zrýchlene preklikal do konca série a vychutnával si jedine akčné scény. Ďalšiu sériu rozhodne vynechám. Superhrdinské seriály sú ešte väčšie zlo ako filmy. 4/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

i když to operuje s nejzákladněšími klišé všech superhrdinských filmů/seriálů,je to udělané natolik zábavně,že jsem všech 10 dílů zhltnul jako malinu a finále mě navnadilo natolik,že bych hned uvítal pokračování.Postavy jsou sympatické,některé momenty hodně cool a jelikož místy vypadá Umbrella Academy trochu jako Watchmen dám bez uzardění plnou palbu...85% ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Rád bych seriál ohodnotil jako super pecku a zábavný počin, ale je to jen utahaná průměrná a uměle natahovaná taškařice pro milovníky kreslených hovadin, kde spolu hlavní postavy hrají velmi známou hru "na dementy". A že jim to jde, panečku! Nelogickými a tupými scénami se to tu jen hemžilo. Chování postav je naprosto absurdní. Chápu, že bylo třeba z toho udělat napínavý mastrpiss, ze kterého by diváci s datumem narození dvatisíceplus sedli na prdel, srali magi v kostkách a vykloubili si čelisti, ale mně osobně to až tak zábavné nepřipadalo. Kladné aspekty to však vskutku mělo, to nepopírám. Minimálně Klaus je, paradoxně, vzhledem ke svému jménu a vztahu k omamným látkám, dle mého názoru, nejlepší postavou seriálu. Dále si nejspíš oblíbíte číslo pět. Pak je tam pár nevýrazných lidí, kteří vám budou víceméně ukradení, mírně nesympatičtí, nebo vás budou vyloženě srát. Kamenem úrazu a nazelenalým hlenovitým flusem do divákova xichtu je ale nehezký psychicky narušený hobit s čelem až do půl hlavy, kterého se nám snaží scénáristé vnutit v roli nesmělé houslistky. Nevím, kde tu obludu vyhrabali, ale měli hned několik příležitostí zalít to betonem a byl by klid. Neučinili tak, ke smůle všech zúčastněných. Jsem tedy rád, že ty dvě série jsou za mnou a doufám, že třetí se bude natáčet dost dlouho, abych to extempore dokázal rozdýchat. Po jedné hvězdě ještě přihodím za mé oblíbené téma cestování časem a soudtrack, který používají jako záchrannou berličku mnohé seriály, jak jsem si v poslední době všiml. Pomohlo to, i když to mnohdy vůbec nepasovalo. 50% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Dum, dum, dum... dramatická hudba, někdo kráčí zády ke kameře, a vy si říkáte: "Jestli vím něco o seriálech, tak mu sice nevidím do obličeje, ale bude to ten a ten týpek." ... záhádná postava si sundává kabát a vy: "Říkám, to bude ten týpek!" ... dumdumdum, muzika se stupňuje, kamera pomalu rotuje a vy: "Ježiši, dobrý, tak už ho ukažte! Bude. To. Ten. TÝPEK!"_____ Největší blaho diváka je, když je to nějaký úplně jiný týpek. A kdo myslíte, že to bude v Umbrella Academy? Hm, HM?... dávám 2*, velké meh. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Za to, co udělali v šesté epizodě, jsem chtěl tvůrce vzteky překousnout, ale na druhou stranu jsem se tomu cynickému fóru docela dlouho smál a od téhle epizody až do konce neměla Umbrella Academy jedinou chybu. Ne snad, že by jí od začátku něco chybělo, ale ve druhé polovině to opravdu děsně šláplo na plyn. Tenhle seriál mi udělal velkou radost hlavně tím, jak je jiný, jak je podivný... A jak mu ta jinakost a podivnost vydržela až do úplného konce. Stejně jako v předloze se i tady děje spousta věcí, ale neznamená to, že se hned dočkáte jejich vysvětlení. A stejně jako v předloze jsou i tady postavy skvěle nesourodé, plné vlastních traumat, s komplikovanými vzájemnými vztahy... Když chtějí, tak vás pobaví, když chtějí, tak vás dojmou, a o překvapení není nouze. A kdo znáte knihy a těšíte se na Poga... Těšte se! ()

Galerie (640)

Zajímavosti (21)

  • Na začátku vypravěč zmíní, že jediní přeživší apokalypsy je šestice sourozenců. Ovšem na konci epizody Bílé housle (2019) je záběr na Hazela (Cameron Britton) a Agnes (Sheila McCarthy), kteří se zachrání s pomocí kufříku Komise. (VinceCZ)
  • Nože, jenž má u sebe David Castaneda (Diego Hargreeves) po dobu natáčení, byly z 95 % opravdové nože. (mikki089)
  • Když se v čase 34:30 díva Grace (Jordan Claire Robbins) na stěnu s obrazy, třetí obraz, který se objeví s ulicí a domy po obou stranách, je Plzeňská ulice (Pils Iela) ve Starém městě v Rize v Lotyšsku. (LUKICKK)

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama