Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úvod šesté epizody přibližuje divákovi události, jež předcházely Rickovu procitnutí v opuštěné nemocnici. Dr. Jenner všechny uvítá v CDC nečekaným luxusem, zároveň však skupinu informuje o tom, že je přesvědčen o beznadějnosti situace a seznámí přeživší se záznamy testovacího subjektu 19, které všem ukazují vývoj choroby v mozku nakaženého člověka. Dále všem objasní, že nevěří ve zlepšení situace, ale přesto přichází s řešením, které přináší pověstné světlo na konci tunelu. Toto řešení se však nesetkává s velkým pochopením. (Necrotongue)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Na konci epizódy Rick (Lincoln) povie Jennerovi (Noah Emmerich), že je mu vďačný za to, že otvoril dvere a dal im šancu dostať sa von. Jenner hovorí, že "príde deň, keď už nebudeš." Toto sa vlastne opäť vracia ako názov premiérovej časti 7. série, Jedného dňa už nebudete (2016). (molcan2)
  • Budova, ktorá predstavuje CDC, je v skutočnosti Cobb Energy Performing Arts Centre. Rovnako ako skutočné CDC sa nachádza mimo Atlanty v štáte Georgia, ale nenachádzajú sa v nej žiadne infekčné choroby. Natáčalo sa v tejto oblasti, keďže všetky budovy v okolí Cobb Energy Performing Arts Centre sú tam, kde majú byť, a zdá sa, že pre scény z haly CDC použili aj vstupnú halu centra. (molcan2)
  • Centrum CDC sa v komikse nikdy nespomína ani nenavštevuje. Príčina vírusu tiež nie je nikdy odhalená, hoci sa o nej hovorilo; skutočná príčina nebola nikdy uvedená. (molcan2)
  • Tvorca komiksovej predlohy Robert Kirkman povedal, že toto je jediná epizóda, ktorú ľutuje, pretože rozpráva preživším o zvyšku sveta namiesto toho, aby sa to dozvedeli z prvej ruky. (molcan2)
  • Edwin Jenner (Noah Emmerich), lekár, ktorý robil výskum na epidémii zombie, má svoje meno v jasnom odkaze na Edwarda Jennera, ktorý vyvinul vakcínu proti kiahňam. (molcan2)

Reklama

Reklama