Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 11 (2021) (série)


Odpočívej v pokoji (S11E24)

(epizoda)
  • Česko Odpočívejte v pokoji (více)
USA, 2022, 1 h 5 min

Tvůrci:

Frank Darabont

Režie:

Greg Nicotero

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks), Charlie Adlard (komiks)

Scénář:

Jim Barnes, Corey Reed

Hrají:

Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam, Ross Marquand, Jeffrey Dean Morgan, Cooper Andrews, Eleanor Matsuura, Nadia Hilker, Andrew Lincoln (více)
(další profese)

Společenství pod nadvládou guvernérky končí. Mercer s celou skupinou přebírají velení a zlikvidují hordu nemrtvých v okolí. Jsou připraveni vybudovat novou komunitu, nové společenství. (TV Prima)

Recenze (43)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téměř 12 let uběhlo od úplného začátku a teď to tu máme. Konec. Doslova emocionální vyčerpanost. Dokonce jsem prolil i slzy. Bylo mi smutno. Konec Walking dead je jako kousek mého života.  Nemám co vytknout i přesto, že jsem nedostal tu správnou odpověď na to, kde vlastně skončil Rick. Jen víme, že je naživu. Ostatně on ten seriál, ten konec toho všeho, co Rick začal, ani říct neměl. Už teď víme, že podrobneji to bude v jiných odvětvích. Takže nakonec je konec jen jedné etapy. Ta další přijde. Ale i tak jsem si přál. Aby to nikdy neskončilo. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epický závěr této dvanáctileté ságy se nekoná. Tak jak se střídal kvalitní díl s braky, tak i ten závěr má do dokonalosti velmi daleko. Kvalitní série střídá průměrné i podprůměrné a to je velká škoda. Nakonec je dobře, že je Walking Dead u konce a když někdo tuto sérii bude chtít otevřít, klidně může... ()

Reklama

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle ... Tohle mi prostě vyrazilo dech, tohle nejde ani popsat slovy .. Ale mužné slzy byly zamáčknuty. Nejdůstojnější seriálový konec všech dob se prostě naplnil a nikdy jsem u seriálů či filmů neviděl lepší konec než je tento. Už jen když jsem usedal a poslouchal pozměné intro, jsem si nedokázal uvědomit, že tohle je už poslední epizoda. Kurva TA akce v celý epizodě, TY emoce, i v poslední epizodě se odkazuje tucet sérií nazpátek na smrt Glenna, na začátku, kdy Daryl odkázal na Merla a podává krev Judith. TO jak museli opustit její pokoj a Daryl se Judith snažil ochraňovat jako Shane nebohýho Ricka. Nebo to jak Daryl nesl Judith ještě před tím do té nemocnice a to mi připomnělo jak Rick nesl Carla na farmu, když byl postřelen. DRAMA který by se dalo jenom krájet a modlil se na kraji židle, aby to dopadlo co nejlépe. Sekvence kdy Rosita zachraňovala nebohé děti a šplhali po tyči a hudební ozvučení to jen pozvedlo do výšin nekonečna. Ta práce s postavami, kdy naše postavy z prvních sérií se dožili až samotnýho konce je neuvěřitelná a jsem nehorázně rád, že se tu tolik neumíralo. Rosito, ty nám jediná budeš nejvíce chybět. Silnější ženu jsem za celý seriál nepoznal. A KURDE, TEN ZÁVĚR? Ricku! Michonne! Dejte mi už ten seriál. A Daryle chci vidět už teď hned tvoje dobrodružství na motorce a jak se všichni společně shledáte a všechno zakončíte ve Společenství a dostaneme druhý nejdůstojnější konec jednoho Univerza. Ty propalovaný emoce všemi směry. ,, We are the ones who lives. ,, Vytkl bych, návrat Ricka byl trošku uspěchanější a moc zběsile prostříhaný a vlastně trošku se snažili udělat si tím otevřeným koncem reklamu na své nadcházející spin offy, na který se, ale bezpochyby těším jak malý dítě na Ježíška. Já... Už nevím jak bych tento nejúžasnější konec všech dob dál popsal.. Mně to vyrazilo dech. Dávám Nekonečno bodů / 10. Tohle se ani bodami ohodnotit nedá. Pardon, ale kam se hrabe nějaký Breaking Bad, Better Caul Saul, Peaky Blinders... A to vše za jednu celou hodinu a 5 minut. Je mi líto všech co si to vůbec neužili, dávají slabá hodnocení, nebo seriál už utli dřívě, připravili se o takovou dávku emocí, že si to neumí sami představit. Jedno si musím přiznat, od počátku jsem si neuměl představit, že tohle je ta poslední epizoda z tohoto seriálu a, že já se naposledy koukám týdně na nový epizody... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak evidentně představa autorů o finále je o tom, že každá postava musí mít svůj ubrečený proslov. Někdo delši (až bolestně), někdo pár slov. Když v polovině přišlo znatelné “pětiminutové intermezzo” (jako kdyby někdo na těch 5 minut zmáčkl tlačítko na ovladači “FF”) bylo šmahem hotovo! A celá POLOVINA epizody je jedno nekončící konverzační cvičení. Posledních 10 minut lak slouží jako upoutávka na Dead City, spin-off Daryla a spin-off Ricka. Pozn.: kdo že to umřel a mělo mě to mrzet? Spíš mě mrzí že přežila rašple ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"We're the ones who live." Neskutočný záver... Krásna nostalgia, ktorá zároveň otvára seriálu množstvo nových ciest a tiež predstavuje aj nádherný happy end, ktorý si podľa mňa všetky postavy aj náležite zaslúžili... Síce je to iba šesť mesiacov, odkedy som začal pozerať The Walking Dead, ale aj napriek tomu môžem s čistým svedomím povedať, že sa z neho stala moja srdcová záležitosť. A posledná epizóda tohto seriálu ma v mojom názore už iba utvrdila... Hudobná stránka bola opäť mimoriadne silná, zvratov bolo požehnane (v prípade jedného úmrtia dokonca kvapla aj slzička - kto videl, ten pochopí) a záverečných niekoľko minút bol pre mňa čistý divácky raj (preboha, ako mám teraz vydržať to čakanie na budúcoročné spin-offy?)... Pokúsim sa to zhrnúť, všetky moje očakávania boli naplnené... Chcel som emotívny záver? Dostal som ho... Chcel som opäť vidieť Ricka a Michonne? Áno, aj to sa mi splnilo... Jediné, čo by som tejto časti vytkol je to, že mi v hlave vytvorila viac nových otázok, ako bola schopná zodpovedať... Ale to vôbec nevadí a nemení to nič na tom, že toto finále si podľa mňa zaslúži minimálne 10/10, ja osobne som si to perfektne užil... ()

Galerie (258)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o nejdelší epizodu seriálu. Na televizní stanici AMC, kde se vysílala i s reklamami, trvala 90 minut. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama