Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 4

(série)
USA, (2013–2014), 11 h 15 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Steven Yeun, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Scott Wilson, Danai Gurira, Emily Kinney, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Čtvrtá série se zabývá událostmi, se kterými se musí potýkat komunita lidí žijící ve věznici po pádu Woodbury. Rick po minulých událostech odstoupil z vůdčí pozice, věnuje se farmaření a do čela komunity se staví rada, jež se ve většině skládá z původních členů Rickovy skupiny. Michonne tráví většinu času mimo věznici při pátrání po zmizelém Guvernérovi, zatímco ostatní členové komunity si rozdělují každodenní činnosti podle pořadí důležitosti. Atmosféra dává tušit, že klid ve věznici bude pouze dočasný a dají se očekávat dramatické změny. (Necrotongue)

(více)

Recenze (42)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7.5/10. - 4 série byla v celku fajnová. Jakoby má slabý rozjezd motá se první polovina v kruhu. Ale furt dobře série pracuje s postavami a dialogy a ten prostor co dostane Guvernér je super a bavili mě ty epizody s ním. No druhá půlka je už na cestách a ta mě už víc bavila a 5. série v tom jen utvrzuje. Miluju prostě části o přežívání a ze skupinky ze stává potulná skupina podivínů. Ale štve mě pořád ta nedopracovaná 1. pol. 4 série. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soužití velkého počtu osob ve vězeňském komplexu se nejenom kvůli propuknutí smrtelné nemoci nevyvíjí vůbec růžově, nečekaný útok jednoho psychopatického starého známého však nezanechá kámen na kameni a rozprášení uprchlíci vyrážejí "stírat rosu na kolejích" (které nikam nevedou) v lesnaté divočině. ()

Reklama

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel se 4. sérií to šlo celé do kopru – hlavně v její druhé polovině. Vývoj postav je už minimální, děj je často výplňový, a ústřední motiv v podstatě neexistuje. Zpětně mi opravdu dělá problém rozlišit, co se dělo v druhé půlce 4. a co v 5. sérii. První polovina ale stále ještě šlapala (navazuje na dějovou linku 3. řady) a konec finále přislíbilo určité zlepšení. 3* (6/10), aneb 1/2 6S – 8/10; 2/2 6S 5/10 ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začína to dostávať už poriadne grády. Štvrtá sezóna je ešte lepšia ako tretia a ja mám pocit, že Chodiaci mŕtvi zrejú ako víno /kurva to znie dosť divne/... Hlavne konečne to chytilu takú poriadnu hororovú, bezútešnú a drsnú atmosféru. Nikto sa tu s nikým nesere a ľudia vedia byť väčšie svine ako tie mäsožravé kurvy. Skvele sa nám to rozbehlo. Sem s "päťkou"!! 85 %!! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na čtvrté sezóně „The Walking Dead“ se pak musí také ocenit skutečnost, že nedošlo k tomu, že by se masky nějak zhoršily. Jasně, pokud je použit digitální trik, tak je to patrné, není to tak dokonalé, ale pokud jde o klasické masky, tam se najde pár scén, které se opravdu povedly. Z hlediska zombie žánru nic nového, z hlediska postav nic moc převratného, jen trochu, ale z hlediska techniky filmování stále dobré. ()

Galerie (555)

Zajímavosti (37)

  • V druhé polovině 4. série roztříštěná skupina cestuje na základnu pro přeživší zvanou Terminus. Stejně se jmenuje základna odolávající barbarství v knižní sérii "Nadace" od Isaaca Asimova. (koxin)
  • Toto je druhá epizóda, v ktorej sa neobjavuje Rick Grimes (Andrew Lincoln) ani jeho skupina. (molcan2)
  • Seriálu se při premiérovém vysílání 4. série skutečně dařilo. První tři epizody překonaly ve sledovanosti všechny epizody z předchozích let. První epizoda 4. série Třicet dnů bez nehody pak byla na úplné špici s téměř 17 miliony diváky. (zbyshek)

Reklama

Reklama