Reklama

Reklama

Po deseti letech ve vězení má Řidič (Dwayne Johnson) jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem "úkolů" v ruce, konečně se vydává za svým cílem... ale na stopě mu jsou další dva muži – policejní veterán (Billy Bob Thornton), kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladý egocentrický zabiják (Oliver Jackson-Cohen), který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka. Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

balone 

všechny recenze uživatele

Kde by ten film byl, kdyby tam nebyl pořád nazlobený, ještě obrovštější než kdy před tim pan samotný Kráčející skála... Film by se ztratil mezi další svého druhu, jedenkrát shlédnout a už nikdy více, vlastně v téhle složce ho mam, ale tak možná by ho tam dali i jiní, kterým se snímek líbil. Celkem nic zajímavého, člověk uběhne 20 mil, spotí se jak prase, nasedne do auta, někam jede a vyjde z něho v nažehleném tričku, no neni to nádhera? Není mi jasné, proč se takovéto filmy stále dokola točí, vždyť už to nemůže ani nikoho bavit /možný spoiler/ střelej ho do hlavy, on vstane z mrtvých a vraždí, střelej ho znova do hlavy, on zase vstane z mrtvých a zase vraždí, si do prdele seženu panzerfaust... 15% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle nepobere, jako by nezažil akční osmdesátky! To je vážně takový problém, přehoupnout se tři desetiletí nazpět a vidět ve Faster báječně natočenou jednohubku ála Schwarzenegger´s golden times? Tempo nepoleví od prvního nervózního přecházení v cele až po závěrečné titule, akce je dávkována se zkušeností adrenalinového narkomana, a celé to navíc má skvěle napsané postavy. Klidně se přiznám, že jsem hodinu a půl na střídačku vrněl blahem a potměšile se usmíval: jak snadné je vrátit se zpátky v čase, když se chce! S Tillmanem do světlejších retro-zítřků. P.S. Ještě jeden film s Carlou Gugino, a hrozí mi srdeční kolaps - po Strážcích a nové řadě Californication se mé hormony odmítají vrátit do normálu.. a teď tohle (zdravím Balakriele :-*)! ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jsou tam celkem zábavný postavy a proto se na to dá příjemně koukat. Rock tam téměř nemluví, jen přepumpovaně chodí a zabíjí. Pak je tam přemotivovanej zabiják, co se narodil jako jakýsi poloretard, ale vyloupl se z něj hyperinteligentní supermodel / jogín / horolezec - romantik. No a pak ještě zkrachovalej Billy Bob Thorton, kterýho nesnáší žena a má megašpekatýho syna. Dalo se to přežít, i když to má promarněnej potenciál. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pokérované gorile Dwaynu Johnsonovi (toto označení není kvůli barvě pleti ale kvůli tělesným proporcím) kilne gang bráchu. On sám náhodou setkání s gangem přežije a dostane se do lochu. Po 10 letech je venku a jde se mstít... To je celé. U téhlé řídké kašovité hmoty bez nápadu mně velmi nemile překvapila přítomnost Thortona, který tu ani nijak moc ač jako jedna z klíčových postav nehrál. Platinová blondýna Maggie Grace sice měla na každém svém oblečení rozparek až k dmoucímu se výstřihu, ale nechávala kupodivu mne chladným. Ve filmu se objeví celá řada krásných aut od kár ze sedmdesátek po nejnověší stroje své doby (2010), jenže ani to na mne nezabralo... Pro mne je film klasickým důkazem, žei když obsah vyplníte moderní vycpávkou, bez pořádného obalu, který by to celé držel dohromady je to jen hrouda čehosi... Od nadupaného akčňáku, jak mi byl film prezntovám očekávám přeci jen něco víc. Tohle je prostě tuctovka pro teenagery na které snad ty káry, kočky, bouchačky a kérky nějak působí...mám sto chutí dát jen jednu hvězdu...Ta druhá je přeci jen i za Maggie.. v Lost, když běhala v tílku po plážit coby přeživší letu Oceanic a kde jsem ji vlastně viděl poprvé jsem z ní byl celkem paf :-). * * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No prvni, co me prekvapilo a trailer to tak i prezentoval, nekona se zadna zbesila akcni jizda, kde by Rock v nabusenym faru honil zmrdy. Tohle je drsna cesta za pomstou s minimem akce a minimem kecu, s na podobnej typ filmu dostatecnym pribehem a fajn koncem, kde se sice moc nekonaj zadny zbesily honicky nebo prestrelky, vetsinou jedna kulka a je hotovo, ale to filmu neubira nic na napinavosti. Je sice fakt, ze Rockovo nabusena postava je vicemene nevyuzita, takze se tvari nasrane, objizdi smejdy ze seznamu a popravuje je a tohle by zvlad i herec s o 150 kilo min svalama, ale srat na to, je fajn ho zase videt v necem jinym nez komedii a navic ackoliv toho po nem scenar moc nechce, rek bych ze zahral solidne. Z ostatnich hercu stoji za zminku snad jen fetackej polda Thorntona. Linie se zabijakem je naprosto zbytecna, tim spis, ze to tak nak vysumi do ztracena a hlavne zabijak vypada jak teplous, kteryho vic zajima jak vypada, takze sem mel sto chuti ho nakopat do kouli. Jinak k tomu neni moc co dodat, ackove natoceny oldschoolovy becko o ceste za pomstou s drsnakem v hlavni roli a povedenym soundtrackem. Ja byl spokojenej. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Dej filmu sa odohráva päť dní. Počas tejto doby sa Driver ani raz neprezlečie. Kostýmový dizajnér Salvador Pérez Jr. musel kvôli tomu kúpiť 30 rovnakých setov oblečenia, ktoré Dwayne Johnson striedal po celé natáčanie. (m.a.t.o.)
  • Natáčení začalo 8. února 2010 v Los Angeles. (Kuzmik)
  • Salma Hayek byla obsazená do filmu, ale týden před samotným natáčením odešla z projektu na vlastní žádost. (ČSFD)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Rockovi zachutnala akce

Rockovi zachutnala akce

23.04.2010

V zákulisních záběrech z natáčení akční krimi Faster si Dwayne Johnson pochvaluje, jak mu dělá dobře zase jednou mlátit lidi a střílet z velkorážních bouchaček. Není proto divu, že nehupsne rovnou… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama