Reklama

Reklama

Po deseti letech ve vězení má Řidič (Dwayne Johnson) jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem "úkolů" v ruce, konečně se vydává za svým cílem... ale na stopě mu jsou další dva muži – policejní veterán (Billy Bob Thornton), kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladý egocentrický zabiják (Oliver Jackson-Cohen), který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka. Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Nemluvný bůh pomsty The Rock bez mrknutí oka rozsévá pomstu za smrt svého bráchy. Ta věta vzrušuje každého fanouška pořádné akce, což po trailerech přerostlo v masivní nadrženost. Výsledek je ale největší výmrd s divákem od startu kinematografie. Kde je nasranost, nekompromisnost, drsnost, stylovost,… prostě všechno?! Něco tak zoufale nudného, i přes minimum slov užvaněného, a celkově neskutečně ‚nevím kudy kam‘ stylem natočeného zde nebylo léta. Rockovi role nesedí (tváří se jak debil!), O. J. Cohen je hovno zabiják (chci Iana Somerhaldera!) a… a vůbec. Dlouho mi tak nekrvácelo srdce zklamáním, jako právě u Faster. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ... zlepenec hneď troch príbehov, kde len jeden kráča po správnej ceste a aj z tej nakoniec zíjde. Tak za prvé, Dwayne Johnson a jeho ruka (to je to, čo mi zatkvelo v pamäti, čo sekvencia to jeho osudová ruká) trochu trápny, no svižný začiatok a čo by som Dwaynovi neodpustil, jeho výraz v tvári hovoril za všetko a ja som veril, že ma nesklame, ehm... Za druhé, vzdelaný nájomný vrah, práca je jeho koníčkom, inak normálny guy (fyzická porucha v adolescentnom veku = psychická porucha v dospelosti, len pre tento prípad, pls) heej, inak dojímavé a ten čajíčkový prízvuk? úžasne, aj sĺza bola... No a za tretie skorumpovaná kriminálka "Los Angelos". Nevravím o tom, že sa tu objavili opäť hněd 3 postavy, ktoré tu ani nemali čo hľadať (3 ženy, nesnažím sa uraziť ženské publikum) len chcem upozorniť na chybu v matrixe. Scénar je tak nekompletný a roztrúsený ako skléroza princa Charlesa... tutuututu (ja nič, to on!). Dwayne je sympaťák a má veľké ramena, no celé to neunesie, na prvý pohľad znesie veľa... no nakoniec aj on vybočí z cesty kvôli božiemu slovu z úst diabla, ktorý sa k nemu prihovára... echm, echm. Veľké očakávania plodia veľké sklamania a keďže p.Charles nemôže byť UK.King ani Dwajne nemôže byť Faster a damon zároveň, ha! 4/10 ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Uff, tak zvláštně nevyrovnaný film jsem už dlouhou dobu neviděl. Na jednu stranu silná béčková poetika (vedlejší postavy cedí přes ústa jedno klišé za druhým) mísící se s konceptem revenge movie (hlavní postava se mstí za vraždu svého bratra). Máme tu tři základní dějové linie - DRIVER (Dwayne Johnson jako mstitel), COP (B.B. Thornton jako policajt vyšetřující mstitelovy vraždy) a KILLER (Oliver Jackson-Cohen jako zabiják najatý na likvidaci DRIVERA), přičemž všechny tři pojí jediná (vševědoucí) postava (tradiční vysvětlení v závěru). Linie KILLER a DRIVER mají v podstatě jasně rozdané karty (zabiják má zlikvidovat mstitele a mstitel má zabít všechny ostatní), malý prostor tu může vzniknout pro pochybnosti postav a menší dějové odbočky. Nejzajímavěji se proto jeví linie COP, kde detektivové jednak pátrají po samotném mstiteli, ale zajímá je i motivace (dvojí vyšetřování). Film bohužel hodně sráží k zemi úplně zbytečná postava nájemného zabijáka, jehož způsob života a uznávané hodnoty pochopí jen málokdo. Navíc zpětně je jasné, že tahle linie je ve filmu jen z důvodu, že hlavní záporák "si myslel, že by to nedokázal" (myšleno sám zabít mstitele). Když připočteme one-dollar show, tak z toho vzniká už jen totální fraška. Mohla z toho vzniknout ultimativní béčková akční revenge jízda nebo kontemplativní cesta za odplatou, náběh má film na obě strany, bohužel ale zůstává přesně uprostřed, aniž by se dokázal rozhodnout, jakým směrem se vydat. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Thriller o pomstě, který měl nejspíš větší ambice, ale ztroskotal na zoufale předvídatelném stokrát vylouhovaném scénáři, který fanouška ničím nepřekvapí a nejspíš i řádně otráví. Akce je mdlá a to ostatní s výjimkou Billyho Boba Thorntona v roli fetem nasátého policajta, který už dávno vyměnil stranu, za kterou kope, taky nestojí za zmínku. Ale konec konců i ten Thornton hraje jen to, co už předtím a lépe zahrál jinde. Objektivně je to spíš na dvě hvězdičky, ale zázračné hrdinovo zmrtvýchvstání patří přesně mezi ten druh scén, které mě dokážou vytočit na nejvyšší míru. Celkový dojem: 30 %. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pan Johnson vystoupal tímto filmem na pomyslný Olymp "realistického herectví"! Jeho téměř stominutový koncert výdechů a nádechů je totiž natolik věrohodný, že je skoro až k nerozeznání od opravdového dýchání. Navíc svých pět replik (ano, přesně pět !!) pronesl tak "procítěně" a s "lehkostí", až užaslého diváka napadá, že se snad pro role tupých, dvoumetrových hovad, co nechaly mozek pohozený někde na benchpressu opravdu narodil! Takovou kreaci by v životě nedal snad ani tolik přeceňovaný Dustin Hoffmann, i kdyby si mu wrestlingová asociace navrtala všechny zdravé zubyl! Bohužel však Dvejnův Opus magnum narušuje několik ochotnických břídilů, jako pan Thornton či paní Gugino, a tak se jedná jen o pouhý docela zábavný a místy i originální akčňák. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Dej filmu sa odohráva päť dní. Počas tejto doby sa Driver ani raz neprezlečie. Kostýmový dizajnér Salvador Pérez Jr. musel kvôli tomu kúpiť 30 rovnakých setov oblečenia, ktoré Dwayne Johnson striedal po celé natáčanie. (m.a.t.o.)
  • Natáčení začalo 8. února 2010 v Los Angeles. (Kuzmik)
  • Bojový štýl, ktorý Dwayne Johnson predvádza pri bitke na WC, sa nazýva 52 Blocks (52 blokov). Tento štýl je populárny najmä vo väzniciach na Západnom pobreží USA. (m.a.t.o.)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Rockovi zachutnala akce

Rockovi zachutnala akce

23.04.2010

V zákulisních záběrech z natáčení akční krimi Faster si Dwayne Johnson pochvaluje, jak mu dělá dobře zase jednou mlátit lidi a střílet z velkorážních bouchaček. Není proto divu, že nehupsne rovnou… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama