Reklama

Reklama

Návrat Chen Zhena

(festivalový název)
  • Hongkong Jing mo fung wan: Chen Zhen (více)
Trailer

VOD (1)

V prvých desaťročiach minulého storočia Čína prežívala ťažké obdobie – veľké územia obsadili japonskí okupanti. Vojnový hrdina Chen Zhen mal byť zastrelený za to, že bol zodpovedný za smrť učiteľa a otca japonského plukovníka v okupovanom Šanghaji. Všetci ho považujú za mŕtveho, ale po siedmich rokoch zo zahraničia príde tajomný cudzinec, ktorý sa spriatelí so šéfom miestnej mafie. V skutočnosti je to maskovaný Chen Zhen, ktorý má v úmysle preniknúť medzi ľudí, čo sú v spojenectve s Japoncami. Ako maskovaný nočný bojovník má v úmysle dostať všetkých, ktorí sa podieľali na vražednom zozname vypracovanom Japoncami... (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Osobní dojem: Tohle není ani tak přímočarý bojový film jako skládanka dobového filmu, srdceryvného melodramatu a comicsově stylizovaného hrdiny. Spíš než uspokojení nad krásně komponovanými obrázky s hudbou (a jedna filmová výpůjčka písně Grace Chang z Wild, Wild Rose potěšila) mi nesedli plakátově jednostranní a nevýrazní hrdinové. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $50,433Tržby Celosvetovo $27,386,000▐ Čínsky Batman v podaní Donnie Yena, len škode že to nie je vyvážené lebo chce to byť klasicky super akčné a rovnako tak drsniacky vážne a krvavé, čo sa týka výpravy, vystihnutia obdobia okolo roku 1920 a akcie, tak v tomto sú Čínania borci, takže je snaživé ale len priemer. /55%/ ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Další z módní vlny hongkongských filmů o boji Číny s usurpátory a rozvraceči národa, zasazen do oblíbené doby, cca před 100. lety. Místní filmaři si vzpomněli, že mají plno národních hrdinů a superhrdinů a počali na diváky chrlit tyto opožděné vlastenecké eposy, které nejsou ničím jiným, než lépe zabaleným kung-fu movie s vysokým rozpočtem. Tu Velkou Čínu totiž stále někdo zlobil a není tedy divu, že je o čem vyprávět a točit. A mládež je tak poučena lákavější formou o složitých dějinách Asie. Děj filmu a kompaktnost je však poněkud záhadná. Reálie s krásnou výpravou o rozkvětu Šanghaje a dějepisné scény versus kung-fu comicsová podívaná. Oboje je přitom zvládnuto na jedničku, jen k sobě sedí asi tolik jako k Donnie Yenovi štramácký knírek.. Film je bohužel spíše dramatický, historický, než-li akční. Obsazení je pro fanoušky martial arts movie však velkou výzvou a režie dává v tom málu scén vyniknout parádní podívané!!! Styl Donnieho s poněkud heroicky maximalizovanými nadlidskými schopnostmi je ultimativně uhrančivě unikátní. Scénu, kdy jde eliminovat německou kulometnou pozici a naprosto nestandardním stylem vyřídí nechápající vojáky, bych prohlásil za nejvyšší školu akční choreografie a vizuální nápaditosti. Jako vždy je i u tohoto filmu točeného Asií v posledních letech naprosto špičkový zvuk. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Z tých veľkolepých upútaviek som čakal viac muziky. Príbeh je dobrý a aj hlavný predstaviteľ je sympaťák, dokonca aj dejové zvraty sú nečakané a je to mierne brutálny film, tak ako to má byť. Len zrod maskovaného "hrdinu" mohol byť lepší a potom by bol aj zvyšok filmu oveľa sympatickejší. A navyše, akcia nie je až tak úžasná ako v iných ázijských veľkofilmoch. Takže sa z toho vyliahla len jednorazová jednohubka, ktorá neurazí, ale ani ničím nepoteší. /55%/ ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hm, tak se nám Žen-Šen vrátil! Pan Yen si evidentně zřídil živnost na osvobozování okupované Číny od Japonců. Divím se, že mu od IP-mana ještě nějací k mlácení zbyli! Pokračuje však sveřepě vytýčeným směrem! Poté, co zde nejprve předvede naprosto "uvěřitelnou" panáčkovanou v křížové palbě těžkých kulometů, pomocí dvou nožíků na dopisy vyřídí celou německou divizi a způsobí tak na Západní frontě klid, vrátí se zpět do Číny, aby kompletně zboxoval japonskou okupační armádu včetně příkladně sadistického generála! Divím se, že když už byl v tom, nevylodil se hned poté na Honšú a neobsadil Tokio! Tak nějak se obávám, že tím pádem je zde velké nebezpečí dvojky - "Žen-Šen Salvation" ! ()

Galerie (154)

Zajímavosti (3)

  • Filmová postava Chena Zhena (Donnie Yen) je oděná v zelenou kombinézu, která je vytvořena na základě identické kombiné maskovaného společníka Zeleného sršně Kata. Ta má mimo jiné znázorňovat poselství všem Japoncům se sebevražednými sklony, aby od nich upustili. (Conspi)
  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Kredit koordinátor kaskadérů sdílí Yan Hua a Kenji Tanigaki. (Rominator)

Související novinky

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Reklama

Reklama