Plakáty
Hororové roadmovie, které napsali Jim Mickle a Nick Damici. Prvně jmenovaný film režíroval a druhý ztvárnil ústřední roli.
Příběh Martina začíná okamžikem, kdy mu upír vyvraždí rodinu a jeho pak zachrání lovec upírů, zvaný Mistr. Společně pak putují na místo zvané Nový Eden, které údajně obývají pouze lidé. V cestě jim nestojí jen hory, ale také upíři. A pak také tvorové horší něž upíři. Lidé v čele se zvráceným knězem, kteří si říkají Bratrstvo a konec světa chtějí uspíšit. (Martrix) -
Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)
POMO
Po agresívnom úvode, evokujúcom ďalší z radu béčkových zombie masakrov, sa zo Stake Land postupne vyklube putovnícka dráma osamelých duší po postapokalyptickom svete, v ktorom niektorí ľudia nie sú o nič lepší než obávaní "upíri" (nenapísal som niečo podobné o The Road?). Dobre vybraní herci dávajú postávám reálne rozmery, film neobsahuje žiadne lacné klišé ani neservíruje samoúčelné násilie a krv, a je sprevádzaný kvalitnou hudbou v podobe smutných klavírových či sláčikových motívov, ktoré dotvárajú tiaživú atmosféru beznádeje. Napokon tak ide o úplne iný, o triedu lepšie zrežírovaný a “žánrovo vyšší” film, než by ste čakali. Štyry hviezdy dávam v rámci nízkorozpočtoviek. Keby šlo o 100-milionové áčko s Willom Smithom, vyžadoval by som sofistikovanejší scenár a zostal pri troch hviezdach.(8.6.2011)
Renton
Scénář: Jim Mickle, Nick Damici(14.6.2011)
Cervenak
Nečakane solídne upírske postapo road-movie. Akcie je tak akurát, depresia s nádejou namiešaná bezchybne, gore parádne. Postavy o sebe vôbec nič nepovedia (zjavný autorský zámer) a predsa vzťahy fungujú a straty bolia. Hudba tomu dáva skvelú atmosféru. Na nezávislú produkciu za pár dolárov s poloamatérskymi hercami skoro zázračný výsledok.(30.7.2011)
Adrian
Na velkom platne, paradoxne aj pri svojom minimalizme, je ta bezutesne depresivna atmosfera beznadeje navykovo pohlcujuca (v obrazovej i zvukovo-hudobnej zlozke). Akcia tiez ziskava na prehladnosti a mozny negativny efekt " iba recyklacia vsetkeho, co ste doteraz mohli vidiet v danom zanri" je zatlaceny do uzadia.(4.6.2011)
verbal
Upíři, zfanatizované kudlanky, upíří zfanatizované kudlanky a všichni děsně žerou nepostižené sapientní Homouše. Další zdařilá chuťovka, predikující, že se globálního oteplování, Íránu a Mayského kalendáře rozhodně bát nemusíme, protože dojedem na Drákuloviny a Vatikánský firemní manuál. I za drobky ze stolu megalomanských židovských producentů se dá zmáknout naprosto dokonalý "cestovní film", který s přehledem spláchne do hajzlu všechny ty předražené Bayovské vize, že nám jednou pustí žilou nejbližší vrakoviště a jedinou obrannou baštou bude Transka LaBlaf a Bárbie Lišková!(27.6.2011)
Rob Roy
Vynikajicí. To, co na mě nefungovalo v The Road, tak tady mě válcovalo bez jediného klopýtnutí. Atmosférické, bez zbytečných keců a CGI. A hlavně fungují vztahy mezi postavami a to spolu skoro nemusí mluvit. Americký horor roku (zatím). Jo a Jeff Grace a jeho hudba zase válcují, ten chlápek je talent(11.6.2011)
J*A*S*M
Postapokalyptická atmosféra skvělá, vzhled upírů skvělý. Nedivím se, že byla Stake Land úspěšná na festivalech, ale bacha na očekávání. Sice tam párkrát někdo někoho akčně zabije, ale označení "akční horor" bych nepoužil ani náhodou. Mnohem blíž to má třeba k The Road. Je to takový sled scén bez výraznější gradace a ucelenějšího děje. Ještě štěstí, že se filmu podařilo vyvolat ve mně zájem o postavy (takže když se jim pak případně něco nepěkného stalo, bylo mi jich líto), jinak by jej šlo snadno odstřelit. A nepochybuju, že tak spousta diváků učiní. Budu dnes hodný a dám čtyři hvězdy, ale je to jen tak tak ... Horror movie of the year(30.5.2011)
DaViD´82
Cesta s akcí, Zombieland bez humoru, The Walking Dead s upíry ve filmu, který působí jako sestříhaný z mnohem rozsáhlejší a ještě lepší látky.(25.6.2011)
mandes
Niečo tak atmosferické a pohlcujúce som nevidel ani nepamätám...(11.6.2011)
monolog
Pomalé a klidné tempo prokládané zábavnou akcí, temnou atmosférou a uvěřitelným dějem. Dobře zvládnutý film, a můžu říct že za posledních deset let jsem o upírech neviděl žádný lepší, a ani dobrý film. Na to, že stál 4 miliony, herci ani režisér nejsou známí ani přeplácení, tak byli schopní to nepodělat a dovést do zdárného konce. Dobré triky a správně šílení fanatici, zvládnuté hraní, bez přehnaného násilí, ale přesto syrové. Kurva dobře využitý čtyři miliony. Áčkové produkce by se zde měly učit. Tak moc se mi to líbilo, že bych jim klidně poslal peníze za podívání, protože tito tvůrci by je investovali moc dobře a nevyhodili by je oknem jak Hollywood na nějakou blbost...(11.10.2011)
Jossie
Velmi slušně depresivní atmosféra odumírajícího světa se zatraceně rychlými upíry (mně tedy přišli spíš jako zombíci), klasická skladba přeživších - ti hodní a ti zmetci, co i z téhle mizérie chtějí vytěžit co nejvíc pro sebe (chce se mi vždycky křičet, že tomu nevěřím, že zbylí lidé by se tak určitě nechovali!) a zajímavé hlavní postavy. Mně to ke štěstí docela stačí.(11.7.2011)
BadoXXII
Nejnebezpečnější věcí je zůstat naživu...... Solídne odvedená práca na všetkých miestach. Atmosféra funguje a dokonca miestami je veľmi hustá, herci kvalitní, hudba príjemná, gore a masky upírov na úrovni, len dejovo by to mohlo byť lepšie. Nechápem, prečo sa stále niečo v hororoch musí posrať a vyznieť veľmi hlúpo. V tomto prípade je to hlavne fanatické náboženstvo bratstva a jeho zmutovaný upír a to som to už pomaly videl na krásne 4*. Relatívne som však spokojný.(13.2.2012)
Pumiiix
Ponurá apokalyptická vampire jízda, které měla být více akční. Vizuálně povedená. Herecky vcelku dobře obsazená, nikdo nerušil – nikdo příliš nezaujal. Scéna s vrtulníkem TOP. Bohužel film působí utahaně, ale přitom nějak výrazně nenudí. Vizuální porovnávání s The Road je na místě. +6/10.(13.10.2011)
tombac
Perfektní atmosféra, hudba a postavy, na nichž mi skutečně záleželo, takže několik momentů mě emocionálně vzalo. Jen to pomalé tempo a místy trochu artová forma nejsou pro každého. Pro mě každopádně jeden z nej horrorů roku. 8-9/10(5.6.2011)
Mr.Apache
Dlouhé putování zničenou zemí, v níž řádí zombie (kteří jsou ve skutečnosti upíry, i když vypadají jako vlkodlaci) a k tomu parta mordýřských křesťanů, která tyto občas používá coby živých bomb. Nepříliš chtěným bonusem je pak Kelly McGillis (ano, ta luxusní kočka z Top Gunu, případně Weirova Svědka), kterou v roli přestárlé jeptišky pozná asi jen málokdo. Stake Land má spoustu much, zároveň mu však nelze upřít i jistý špinavý půvab. Rozhodně jsem se nenudil, a to ani když příjemně pomalé tempo (v pravý čas šikovně prokládané nějakými těmi napínavými situacemi) ke konci ustrne na rychlosti skomírajícího šneka. Závěrečný zloun (respektive nesmyslnost jeho vzniku) je pořádným flekem na pošmourné kráse Stakelandu. Plusem je pak poměrná nepředvídatelnost umírání jeho hrdinů. Vcelku dobré, ale určitě ne pro každého (viz komentář Ony).(28.6.2011)
Flipnic
Hrozný!! Teda takhle nasranej na nějakou novinku jsem nebyl ani nepamatuju!! Jako mě osobně nevadí vykrádání, remakování, opakování klišé atd. Ale co je moc, to je moc i na mě. A tady tohle je opravdu příliš!!! Pomalej utahanej děj o ničem. Postavy nesympatický, nezajímavý a otřesně zahraný. Akční scény hrozný, trapný, špatná choreografie a je jich málo. Přemrštěná stopáž, která mě úplně týrala nudou. Film se ubírá od ničeho nikam. Jeho trapná klišovitost, všechno zde už 100 x bylo, prostě nééé!! Takhle NE!!! To že někdo zaměnil "zombáky a nakažený" za upíry je snad ještě větší výsměch postapokalyptickým akčním dramatům než celej trapnej zbytek filmu... Tohle teda mi fakt nesedlo, je to kravina, nemá to žádnou hodnotu, v ničem!! Maximálně v maskách upírů ...(1.6.2011)
Dever
Soundtrack Jeff Grace: 1. Main Title [1:31] ,2. Lockdown Town [2:35] ,3. Orphans [1:32] ,4. Barn Attack [1:21] ,5. Sister Agatha [2:09] ,6. The Brotherhood [4:56] ,7. Nothing Out There [1:56] ,8. Belle and the New Family [1:45] ,9. Scamp [1:20] ,10. Willie [1:29] ,11. Jebediah Done In [2:41] ,12. Leaving Strivington [2:39] ,13. Moving North [2:09] ,14. Alarm Trigger [2:14] ,15. Sister Is Gone [1:50] ,16. Thinking Vamp [1:20] ,17. Not Your Daddy [1:28] ,18. Taken [1:56] ,19. Showdown [1:29] ,20. Goodbye Belle [1:39] ,21. A World With No Vamps [0:56] ,22. Martin and Peggy [1:26] ,23. A New Life [1:04] ,24. New Eden [1:29] ,25. Strivington Band [2:16] ,26. Training [0:43],(6.8.2011)
Ingrid
Tak, a hodnocení nebude:oP Mé nejlepší vědomí a svědomí po 20 minutách sledování rozhodly, že to vzdáváme, že nic se neubírá k tomu, aby nás tato již xtá postapokalypticko-zombie-upírská (jinde různě nakombinováno, zde vše dohromady) snaha nějak obohatila. Obzvlášť, když jsme nijak nadšeni nebyly už z 30 dní dlouhé noci, jíž zachraňovala alespoň mrazivost.(15.6.2011)
Dellamorte
Nemalú chvíľu som sa rozhodovala , za čo vlastne tú 3ku dávam . Za opozeraný " cool kukuč " ? Za gore a doposiaľ nevidené , priam revolučné FX , či " napínavému " putovaniu krajinkou , ktorá je obšťastnená vampírskou epidémiou ? Snáď to malo nejaký iný námet , ako hodiť do koryta nič a očakávať silný cashback ? Alebo za nápadité akčné prekvapenia a inovatívnych vampírov ? EE !!! Ostal takto len silne nefunkčný Nick , ktorý Ma spoľahlivo unavil po polhodinke, Connora som prehliadla , takže nič z toho a tento x hodním len zbytočnosť ! Svojich divákov si to určite vyhľadá , agresorkou nie som - tak tá 3ka tam ostane. (aj za žáner samozrejme ). JFL to vystihol parádne !(30.5.2011)
Zeck
Smrdí to nudou, bohužel. Žánrově přitažlivé téma, které je rozprcané do road movie v postapokalyptickém světě, nic víc než ta nejlepší nuda z The Road a pár "akčních" scén, které prokládají hluché místa v lese. Les je vlastně primární lokace natáčení tohoto filmu a tak z již slibovaného apokalyptického prostředí uvidíme jen rozbořené osamělé baráky, což je zklamání. Nízkorozpočtovost filmu se přitom dala tak snadno zamaskovat například delším pobytem hlavních hrdinů v jednotlivých městech, bohužel, les a jeho útrapy vítězí. 60%(11.6.2011)