Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 2

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (376)

verbal 

všechny recenze uživatele

Upíři, zfanatizované kudlanky, upíří zfanatizované kudlanky a všichni děsně žerou nepostižené sapientní Homouše. Další zdařilá chuťovka, predikující, že se globálního oteplování, Íránu a Mayského kalendáře rozhodně bát nemusíme, protože dojedem na Drákuloviny a Vatikánský firemní manuál. I za drobky ze stolu megalomanských židovských producentů se dá zmáknout naprosto dokonalý "cestovní film", který s přehledem spláchne do hajzlu všechny ty předražené Bayovské vize, že nám jednou pustí žilou nejbližší vrakoviště a jedinou obrannou baštou bude Transka LaBlaf a Bárbie Lišková! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na tomto snímku je, že se v prvé řadě nezaměřuje na ono zlo, na zombíry, spíše je používá jako prostředek k vyprávění čehosi jiného. Zatímco se v jiném filmu dozvídáme, jak se to stalo nebo proč, a pak se jen kocháme jednotlivými akcemi, které se pak předhání v šílenostech, zde se odehrává poklidný příběh dvou ztracených v postapokalyptickém světě a ještě je nechává zaobírat se jinými problémy, než vůbec nějací zombíři jsou. Zkrátka, vyprávěcí postup je jiný, neobvyklý a to je právě to, co vás donutí si film oblíbit, nebo ho zatratit. Výtka by se našla a to zcela principiální a tou jest přeměna Roba Halforda na super upíra, kterou jsem nepochopil, ani nikdo neměl snahu o to, aby se tak stalo. To mi přišlo poněkud nepatřičné, film by se bez toho buď obešel, ...nebo takové etudě chyběla pointa. Jinak pěkná podívaná, klidně bych mohl jejich cestu sledovat další dvě hodiny. Proč ne. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Upíri sú nuda. Strašná. Ale fakt že strašná. Aspoň pre mňa určite. Stake Land sa však relatívne vydarilo. Najviac tomu dal mentor v podaní Nicka Damiciho, ktorý si následne zahral vo vydarenom horore Late Phases. Na Stake Land je okrem Damiciho najosviežujúcejšie to, že sa na upírsku post-apokalypsu pozerá vcelku zaujímavo, pútavo a originálne, formou melanchólie a každodennej prítomnosti skepsy, dezilúzie atď. Potešilo ma tiež to, že upíri sú spracovaní skôr na spôsob zombies, čo mi vyhovuje, keďže zombies sa mi v hororoch predsa len páčia o dosť viac, ako upíri (hoci aj okolo nich je plno filmového klišé). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Road movie s partičkou upírobijců, kteří brázdí státy v červeném mercury a snaží se probít na sever do Kanady, kde má být Nový ráj - poslední místo odporu. Vyjma dvou hlavních hrdinů se osádka vozu obměňuje tak jak pokračuje děj a vůz je stále blíže cíli. Podzimní krajina s tklivými tóny klavíru i u mne vzbudily depresívní náladu zmaru a beznaděje. U pár akciček jsem byl i napnutý. Nicméně tak jak zde padlo srovnání s The Road, tak mne ta její komornost seděla mnohem více. Mám radši krajinu zničenou katastrofou či válkou, než zavšivenou zombíky (v tomto případě upíry a sektou s nimi kolaborující..) V souhrnu se jedná o další upíro - zombie) vyvražďovačku v kvalitním obalu solidního zpracování což ji vyzdvihuje z béček. Tři otesané kolíky jsou ale maximum co dám. * * * ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně depresivní atmosféra odumírajícího světa se zatraceně rychlými upíry (mně tedy přišli spíš jako zombíci), klasická skladba přeživších - ti hodní a ti zmetci, co i z téhle mizérie chtějí vytěžit co nejvíc pro sebe (chce se mi vždycky křičet, že tomu nevěřím, že zbylí lidé by se tak určitě nechovali!) a zajímavé hlavní postavy. Mně to ke štěstí docela stačí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)
  • Fotbalová helma, kterou si na začátku filmu Martin (Connor Paolo) nasazuje, odkazuje na střední školu režiséra Jima Micklyho. (oje)
  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama