Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 1

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

Jordan 

všechny recenze uživatele

dávam trošku prehnané 4* a to hlavne kvôli nadšeniu tvorcov, ktoré cítiť z toho filmu. každopádne ho odporúčam všetkým fanúšikom ságy Twilight (ironicky) a všetkým jej odporcom (srdečne). Upíri sú tu pozombičtení (alebo zombíci poupírení?) a celkovo sa mi nápad urobiť zo survivor zombíckeho žánru upírsky neowestern na štýle "Cesty" zapáčil od začiatku. Hlavný hrdina (Nick Damici), ktorý je aj spoluscenárista, vytvoril naozaj drsného a ostrieľaného zálesáka/huntera a ťahá to ako ťažný kôň. hovorím - možno prehnané 4, ale skromnosť tohto filmu je v opozite k jeho účinku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Upíri sú nuda. Strašná. Ale fakt že strašná. Aspoň pre mňa určite. Stake Land sa však relatívne vydarilo. Najviac tomu dal mentor v podaní Nicka Damiciho, ktorý si následne zahral vo vydarenom horore Late Phases. Na Stake Land je okrem Damiciho najosviežujúcejšie to, že sa na upírsku post-apokalypsu pozerá vcelku zaujímavo, pútavo a originálne, formou melanchólie a každodennej prítomnosti skepsy, dezilúzie atď. Potešilo ma tiež to, že upíri sú spracovaní skôr na spôsob zombies, čo mi vyhovuje, keďže zombies sa mi v hororoch predsa len páčia o dosť viac, ako upíri (hoci aj okolo nich je plno filmového klišé). ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Docela mě to připomnělo Zombieland. Pouze s tím rozdílem že zde chybí humor a také zombie. Ty jsou nahrazeny upíry, kteří nejdou zase tak snadno zabít. Docela působivý cestopis, kdy skupinka lidí putuje z bodu A do bodu B. Na Stake Land se brzy zapomene, přecejen podobných filmů v poslední době vzniklo povícero, přesto večer uprostřed pracovního týdne dokáže zaplnit. PS: Druhá projekce filmu přisuzuje hvězdu navíc. Vůbec se nejedná o průměrný film. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkná postapokalyptická a hlavně zdařila road-movie z upířího světa. Mistr a jeho učeň se filmovou milenkou Toma Cruise, co zestárla a stala se jeptiškou, filmovou dceru Bruce Willise, co otěhotněla a mnoho dalších žen a mužů, co se snaží přežít. Pak tu jsou muži a ženy, co jim to nepřeji a samozřejmě upíři. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Vynikajicí. To, co na mě nefungovalo v The Road, tak tady mě válcovalo bez jediného klopýtnutí. Atmosférické, bez zbytečných keců a CGI. A hlavně fungují vztahy mezi postavami a to spolu skoro nemusí mluvit. Americký horor roku (zatím). Jo a Jeff Grace a jeho hudba zase válcují, ten chlápek je talent ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)
  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama