Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá žena, spisovatelka, se dostala do svízelné situace. Je rozvedená, musí se starat o dvě školou povinné holčičky a nemá rameno, na němž by si poplakala. Někdy se nějaký muž, tedy řekněme rovnou chlap, najde, ale bez pořádné lásky to není ono. Nedá se říci, že ambiciózní autorka, která chce za každou cenu prorazit, na situaci nenese žádnou vinu. Je tak trošku feministka svéhlavička, ale jen trochu: konec konců, taky potřebuje nakonec někoho, kdo zašroubuje žárovku. Její dcerky jsou velmi chytré a mají po mamince velkou fantazii. Svými dětskými, vážně míněnými zásahy do matčina života, komplikují situaci. A tak, jestli nakonec najde rodina tatínka, je ve hvězdách. Možná, že postačí věrný a dobrý přítel... a jednou, kdo ví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

IBBY 

všechny recenze uživatele

...nejhorší počin ČT co jsem v poslední době viděla...tak špatný že nevím kde začít...dialogy co nemají logiku a ani tu nejmenší míru uvěřitelnosti...přemoudřelé holčičky hysterická matka která si neví rady ani s tím nejbanálnějším co jí život postaví do cesty...Hloupý Honza (= ten hodný) Velký Frajer (= ten zlý - ó jaké překvapení on má manželku)...samá klišé a situace které mají být zábavné a ze života ale jsou spíš trapně "přes čáru" (žebrota/ kozel na korbě)...plýtvání talentem všech tří herců v hl. rolích...z takového scénáře by herectvi nevydoloval nikdo a obávám se že se o to nikdo ani nepokusil... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Irena Obermannová je takový nepěkný fenomének knížeček ve stylu "lelky do kabelky". Hrdinky jsou hystericky rádoby autobiografické, děcka jsou uřvané reklamy na drzost, muži karikatury. To nitro, které nám ty blběny odhalují, je úžasně ploché. Ale natočeno je to rutinně, obsazeno zdomácnělými obličeji a lid je tedy spokojen. A komu by to přišlo málo, Aňa namluvila taky audioknihu. ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Styl filmu vůbec není špatný, ale chtělo by to trochu zrychlit či lehce „dochutit“. I když mám pro AG slabost (stejně jako na zbylé dva z tria), toto bylo nějak divné. Jako nejpůsobivější scéna se mi jevilo, kdy AG navštíví Tomáše Matonohu a pokouší se mu vnutit svá dílka. Ta prázdná slova... Fakt nyní existují děcka, která napadne, na půdě plné sena, blbnout se zapálenými svíčkami?! Vždyť by tam kvůli alergii ani nevlezla! ()

bangee 

všechny recenze uživatele

Film s dobrým příběhem, nicméně ho kazí Geislerová (uřvaná, nevěřil jsem jí roli osamělé matky), na druhou stranu to zase vytahuje Liška (jak jinak), další výraznější postavy (kromě dětí) v příběhu nejsou... Navíc mě štvaly - nevim jak to popsat - ty intërmezza, nebo ty názvy jednotlivých kapitol - přišlo mě to zbytečný. Takže podle mě vcelku slušný potenciál, který tož zůstal nevyužit. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nafrněná opuštěná pražanda se dvěma dětmi. Vztah jí nevyšel, o její tvorbu nikdo nestojí. Ale ona má vysoké ambice. Děti nevychovává a diví se, že jsou nevychované. Ale může za to paní učitelka... Objedná si zdarma hodinového manžela, ale je na něj nepříjemná. Typická nicka s frňákem nahoru, která nakonec skončí u vidlí a to je maximum, za které musí být ráda. Myslím, že tvůrcům nechtěně vyšli ve finále za pitomce ženy, i muži. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Televizní film je adaptací stejnojmenné knihy Ireny Obermannové. (Olík)
  • Hřbitov, na kterém se točily scény tohoto filmu, patří ke kostelíku v obci Chvojínek. (Brtniik)

Reklama

Reklama