Mladá žena, spisovatelka, se dostala do svízelné situace. Je rozvedená, musí se starat o dvě školou povinné holčičky a nemá rameno, na němž by si poplakala. Někdy se nějaký muž, tedy řekněme rovnou chlap, najde, ale bez pořádné lásky to není ono. Nedá se říci, že ambiciózní autorka, která chce za každou cenu prorazit, na situaci nenese žádnou vinu. Je tak trošku feministka svéhlavička, ale jen trochu: konec konců, taky potřebuje nakonec někoho, kdo zašroubuje žárovku. Její dcerky jsou velmi chytré a mají po mamince velkou fantazii. Svými dětskými, vážně míněnými zásahy do matčina života, komplikují situaci. A tak, jestli nakonec najde rodina tatínka, je ve hvězdách. Možná, že postačí věrný a dobrý přítel... a jednou, kdo ví. (oficiální text distributora)
Tosim
Ty ženy píšou čím dál víc zajímavěji. Zajímavěji povrchní to snad být nemohlo. Měl bych si myslím něco přečíst, zda i v psané podobě to bude vyznívat jako návod k použití. No a jak to vlastně bude dál? Co když se podle toho někdo začne chovat? Koho to tak může inspirovat, jednobuněčné organismy? Zajímavé bylo to drobení do "kapitol," asi se někomu nechtěl psát scénář a tak překopíroval knihu rovnou. Tak ne, ech, to byl záměr. VE FILMECH TO VŽDYCKY VYBUCHNE. Ať žije realita!(16.11.2009)
petaspur
Všudypřítomná hysterie přede mnou hravě ukryla případné silné stránky snímku.(8.11.2009)
Deimos
TV/// Obsazení 8/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Prostředí 3/10/// +líbila se mi Lucie Štelflová, potěšila mě velká účast herců ve vedlejších rolích -nevýrazná hudba, nevýrazné interiéry, slabé dialogy a scénář a tak nějak celkově mě to moc nebavilo/// Přišlo mi to docela dlouhé na to jak je to krátké. Pár hezkých momentů, zajímavějších dialogů a scén nezachrání tento film, který se vleče odnikud nikam, občas do něj vstoupí nějaký herec, aby se na chvilku objevil a pak zase zmizel a možná se ještě vrátil. Hlavně mě to nebavilo, na komedii málo vtipu, na romantiku mooc obyčejné charaktery./// Celkem 44%///(7.7.2010)
Slarque
Chvílemi je tu mezititulků jak v němém filmu, jindy se zase ozývá komentář hlavní hrdinky, která si zřejmě v tom všem předstíraném shonu ještě píše deníček. Jsou tu dobří herci, semtam se vyloupne nějaká pěkná scéna, ale celek za moc nestojí.(8.11.2009)
veronikav
Hodně rozporuplný film :-) Chvílemi jsem se řechtala -že to tak je -a chvílemi to bylo až nemožné :-)) Ale jooo :-) Za poslední dobu -celkem vtipný a milý filmík -spíš pro nás ženský :-)(29.11.2009)
sahe
odpad!Spíše bych řekla, že je to o nevychovaných dětech, a lehkomyslné nic neřešící rozvedené matce....(8.11.2009)
Mickalle
Au au, to to skřípalo ... Jediný co tomu zvedá úroveň je Pavel Liška.(8.11.2009)
Charon11
Obsazení slibovalo dobrou zábavu. Bohužel jsem se ji nedočkal. Poslední dobou děla ČT1 výborné filmy, tento mezi ně nemohu zařadit. Scénář o ničem, titulky po každých 3-5 minutách hrůza (jak u starých němých grotesek) a pouze průměrné herecké výkony (ty byly určitě ovlivněny tím, že nebylo co hrát).(9.11.2009)
jitrnic
Liška a Langmajer toho dost zachránili, scénář je strašný, plný těch nejhorších klišé všech těch deníčků osamělých intelektuálek, režie i na televizní poměry hodně nenápaditá, no a ty dětské herečky...(8.11.2009)
ecceHOMMO
Mierne povrchný príbeh, avšak strasti rodinky na čele s Aňou a jej nezbednými deťmi mnohokrát vyvolali na mojej tvári úsmev.....a tie hlášky tých deciek stáli zato......Divnovlásky sú tak trochu iné - divné...ich spracovanie je rozhodne nie po vyšlapanej cestičke....ale mňa tento televízny počin príjemne prekvapil a urobil mi dobrú náladu.....(22.11.2009)
LadyVader
A zase tady měla Geislerka takovej škaredej oškubanej účes, se kterým vypadá jak kdyby utekla z lágru... Aspoň že Liška tady byl fajn.(8.11.2009)
Gogen
odpad!Nevím jestli bylo účelem udělat všechny postavy tak nesympatické, ale jestli ano tak smekám. Odtotožnění se z hlavní představitelkou bylo tak dokonalé, že sem po celou dobu projekce tohoto TV filmu přemýšlel, že by mohlo na csfd fungovat také hodnocení jak dlouho sem vydržel daný film sledovat ... protože sem chtěl legitimně tento snímek zodpadit vydržel sem do konce ... takže sem se nakonec alespoň pobavil u hlášky "Honzíku udělej kafíčko" a "Koza už je taky unavená" ... kdybych věřil, že to byly záměrné vtipy hvězdičku bych dal ... ale nevěřím, ničemu v tomuto filmu nevěřím ...(8.11.2009)
pakobylka
Divnofilm ... takový česky rozverný - za každou cenu, v každé situaci. Výsledek je HODNĚ nedůvěryhodný, umělý. Líbil se mi domov lehkovážné Xenie a jejích nezvedených holčiček - se všemi těmi malůvkami a ptákovinkami působil velice vlídně a zabydleně, úplně pětihvězdičkově. Ale nehodnotím útulnost bytu ... :-)) ... Takže jenom za 2*.(8.11.2009)
Greg25
Divný film to je asi nejvystižnější slovo pro tenhle televizní snímek podle předlohy spisovatelky Obermannové. Původní knihu neznám, ale jak jsem slyšela bude asi výrazně lepší než film. U Divnovlásek se každou chvilku divíte, protože mají tolik podivných a nereálných momentů podle kterých by racionální člověk nejednal a nechoval se a z toho zase chvilku máte pocit – ano, tohle je scéna z obyčejného života. Čili jako na houpačce. Je to divný film, ale co to určitě není – není to komedie, to ani omylem. Jen divný až hodně zvláštní televizní produkt, který už podruhé vidět opravdu nemusím, i když jisté kvality nabízí, ale evidentně pro někoho jiného než pro mě. 35%(15.11.2009)
bo.rec
Dech mi tenhle film nevyrazil, ale není to špatný.(2.12.2009)
pulnicek
No jsou lepší způsoby jak strávit nedělní večer ...Ženy asi uvidí tento příběh jinýma očima než muži... Proti-role Gaislerové je příjemné překvapení - po desítkách arogantních a sebevědomých slečen a paniček. Liška předvedl neuvěřitelně příjemné civilní herectví (díky)... 45 %(8.11.2009)
Piškotka
odpad!Kýčovité, tak trochu vieweghovské a hodně slabé. Aně role nesvědčila, jako matka tak velkých dětí mi nesedí. To Pavel Liška je tatík jako vyšitý.(9.11.2009)
Marťas
O ničem(9.11.2009)
keoma26
takovej intelektuálnější Bestiář, i když podobně bestiální ... film i kniha na motivy přílohy Ona Dnes, ale ta se mi zdá v pondělí ráno svojí (sebe)ironií snesitelnější než tahle snůška hlubokomyslných klišé v neděli večer.(8.11.2009)
bangee
Film s dobrým příběhem, nicméně ho kazí Geislerová (uřvaná, nevěřil jsem jí roli osamělé matky), na druhou stranu to zase vytahuje Liška (jak jinak), další výraznější postavy (kromě dětí) v příběhu nejsou... Navíc mě štvaly - nevim jak to popsat - ty intërmezza, nebo ty názvy jednotlivých kapitol - přišlo mě to zbytečný. Takže podle mě vcelku slušný potenciál, který tož zůstal nevyužit.(8.11.2009)