Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billymu je už sedmadvacet, ale pořád vyvádí jako puberťák. Řádí s kamarády, provokuje otce. Tomu ale jednoho dne povolí nervy. Chtěl sice synovi předat svůj podnik, ve zlosti však jmenuje svým nástupcem dosavadního viceprezidenta Gordona, protože nevěří, že by tuto práci jeho potrhlý syn zvládl. To se dotkne Billyho ješitnosti, a proto uzavře s otcem kuriózní sázku. Pokud znovu absolvuje všechny ročníky školy od první třídy až k maturitě tak, že každou třídu zvládne za dva měsíce, stane se prezidentem společnosti. Když neuspěje, funkci dostane Gordon. Billy se s vervou pouští do studia. První až čtvrtou třídu zvládá s přehledem. Poté přestupuje na střední školu, kde se stává cílem posměchu ostatních studentů. Na střední mu se studiem pomáhá jeho láska Veronica, ale škola ho čím dál víc nebaví. Rozhodne se tedy jednoho dne, že zůstane místo vyučování doma. Dokončí Billy výzvu a získá tím otcovu důvěru, rodinnou firmu a taky lásku krásné učitelky? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

freddy 

všechny recenze uživatele

Ale pročpak nepřistoupit na zajímavý nápad tvůrců, tahle komedie byla docela povedená a když jsem přistoupil na tu zajímavou hru, tak to bylo více než snesitelné a já se docela dobře bavil, a i když se většinou salvy smíchu nekonaly, tak mi nedělalo problém se usmívat alespoň tiše. Adam Sandler dokazuje, že na komediální a bláznivé role má talent a tahle role mu sedla zcela výborně. A dost mě potěšil i Steve Buscemi, který se objeví jen ve dvou sénách dohromady asi na jednu minutu, ale i přesto dokáže pobavit a jeho role pro mě bude asi na dost dlouho nezapomenutelná. Celý film je tak trochu kouzelný a na pobavení a odreagování skutečně posloužil velmi dobře, např. scéna se zapáleným exkrementem byla docela vtipná (ovšem neviděl jsem jí ve filmu či seriálu poprvé), stejně jako scény se Stevem Buscemim, ale ono toho bylo více. Pokud však hledáte komedii, která ve vás vyvolá salvy smíchu, tak tohle asi není právě ta nejvhodnější komedie, ale na menší pobavení to stačí bohatě. A tak jsem se nakonec rozhodl ohodnit tento snímek vcelku příznivými čtyřmi hvězdičkami, protože mám-li být upřímný, tak tolik špatné to přece jen nebylo. ()

emjey 

všechny recenze uživatele

To je tak příšerný, až je to skvělý... Nikdy před tím jsem něměl touhu vidět Sandlerův film, ten člověk mi byl jako herec ohromně nesympatickej.... i tak, po prvním shlédnutí slabší 3*. Netrvalo dlouho a dal jsem tomu ještě šanci a musím jít s hodnocením nahoru. Je to film u kterýho se prostě bavim! "Stop looking at me swan!" ()

Reklama

reky 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních Sandlerových filmů, komedie s ním mi nevadí, mnohdy se na ně rád podívám i znovu. Tohle se však moc nepovedlo, Sandler sice hraje blbečka docela přesvědčivě, ale často mě ty jeho ksichty a kecy spíš štvaly, místo abych se smál. Plusové body za Stevea Buscemiho, takže to nakonec na ty slabý 2* vyjde. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Pohodová odpolední komedie. Je tam sice pár nepovedených vtípků, ale taky jsem se párkrát dobře zasmál a hlavně, po dobu celého filmu jsem měl takový ten příjemný pocit, jako při sledování Happyho Gilmorea. Rád bych někdy viděl Adama Sandlera v psychologickém dramatu, ale tuším, že je patrně odsouzen hrát jenom komediální role. Pokud však bude točit filmy jako Billy Madison nebo Happy Gilmore, tak to ale vůbec nevadí, ba naopak. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sandlerovo styl humoru mam rad, ale i kdyz ma na svym konte peknou radku hovad, Billy Madison je asi mezi nima king. Takovyho giga hyper mega dementna totiz jen tak neuvidite, az sem skoro cejtil, jak se mi sledovanim filmu zmensuje mozek. Ale jinak to je po vsech strankach typicka Sandlerovo komedie, to znamena sem tam solidni vtip, predvidatelnej pribeh a potesi uchylacek Buscemi v malicky roli. Slabsi 4*. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • V jedné scéně se Frank (Norm MacDonald) probudí, aby Billymu (Adam Sandler) vyprávěl hloupou historku, když si v opilosti uvědomí, že Billy už je nějakou dobu pryč. Jeho nezřetelná řeč není herectví. Norm MacDonald se při natáčení této scény úplně opil. Tvrdil, že to bylo proto, aby se vžil do role, ale možná měl jen chuť si dát pár drinků u bazénu. Každopádně se nakonec opil tak, že omdlel a museli ho polít ledovou vodou, aby se probral. (griph)
  • Chris Farley jako řidič autobusu začne mumlat, nadávat a vzteky jasně zrudne. Jednalo se o čistou improvizaci. (griph)
  • Dům, u kterého Billy Madison (Adam Sandler) předvádí své bohatství, je Parkwood Estate a je oblíbeným místem natáčení. Nachází se v Oshawě v Ontariu a dům i pozemky se objevily v obrovském množství filmů a televizních seriálů. (griph)

Reklama

Reklama