Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billymu je už sedmadvacet, ale pořád vyvádí jako puberťák. Řádí s kamarády, provokuje otce. Tomu ale jednoho dne povolí nervy. Chtěl sice synovi předat svůj podnik, ve zlosti však jmenuje svým nástupcem dosavadního viceprezidenta Gordona, protože nevěří, že by tuto práci jeho potrhlý syn zvládl. To se dotkne Billyho ješitnosti, a proto uzavře s otcem kuriózní sázku. Pokud znovu absolvuje všechny ročníky školy od první třídy až k maturitě tak, že každou třídu zvládne za dva měsíce, stane se prezidentem společnosti. Když neuspěje, funkci dostane Gordon. Billy se s vervou pouští do studia. První až čtvrtou třídu zvládá s přehledem. Poté přestupuje na střední školu, kde se stává cílem posměchu ostatních studentů. Na střední mu se studiem pomáhá jeho láska Veronica, ale škola ho čím dál víc nebaví. Rozhodne se tedy jednoho dne, že zůstane místo vyučování doma. Dokončí Billy výzvu a získá tím otcovu důvěru, rodinnou firmu a taky lásku krásné učitelky? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozně dementní film, strašně, přišel jsem si u něj fakt jak debil. Snad to ani jinak nešlo, ale kupodivu se na to hezky koukalo. Pár rolí i překvapilo a to mi k radosti stačilo. Jen bych byl radši, kdybych i já měl takové vyučování, jako tady Billy. No povězte...nebylo by fér mít devět let na škole za rok hotové? No já si myslim... ()

Elyssea odpad!

všechny recenze uživatele

Adam Sandler. Už to jméno mluví za vše. Billy Madison je totální stupidita. Hovadina, která dává prostor Sandlerovu "umu", prsaté učitelce, která se do pablba zamiluje a záporákovi, jehož prohra je natolik trapná, že kdybych neseděla v autobuse na cestu domů, vystoupila bych. Jediné, co potěší je minutová rolička Steva Buscemi. ()

Reklama

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Dostal som presne to, čo som očakával. Starý dobrý Sandler, ktorý nemá problém natočiť hocičo a je mu jedno ako to dopadne. Som toho názoru, že zahrať takúto postavu, ktorá nie je v podstate v ničom normálna, je neľahká úloha. Sandler je možno mnohými kritizovaný za stvárnené role bez rozumu, postavy vyslovene trápne, bez kúska inteligencie, no to nie sú postavy a filmy primárne cielené pre kritikov, ale pre istú cieľovú skupinu, v ktorej sa aj ja nachádzam. Billy Madison bol ako keby odrazový mostík pre jeho kariéru. Je to šialené ?? Je to miestami úplne nelogické a možno až trápne ?? To rozhodne, no ja som sa pekne pobavil. 70 %. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

První regulérní Sandlerovina, která svým nezvyklým humorem nalajnovala budoucí směrování mého velmi oblíbeného komika. Koho to nebaví, ať se na to nedívá. Sandlerovy filmy jsou všechny ve stejném stylu (až na malé procento), takže komu Sandler nesedne, nemá smysl, aby se díval na jeho filmy a pak to tady brutálně a bezcitně kritizoval. Madison je sice hodně slabá podívaná, v porovnání s Happy Gilmorem, ale i tak je to sranda a nejlepší na tom je tvářička Bridgette Wilson - je to dokonalá baba a dost dobře nechápu, jak to, že nebyla obsazovaná častěji. Dívá se na ni mnohem příjemněji, než na mnohé neustále prosazované hééérečky. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Jedno se musí jedné z nejklasičtějších Sandlerovce nechat - vůbec nestárne. Je to již osmnáct let od premiéry a film je na stejném inteligenčním kvocientu jako když Adam Sandler viděl obřího tučňáka poprvé. Ať už se vám tahle klasika líbí nebo ne, její kultovní status je nezpochybnitelný. Deal with it Sandler haters. 55 % ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • Jedno s dětí se zmíní o "Mortal Kombat". Bridgette Wilson-Sampras ztvárnila jednu z rolí v adaptaci zmíněné hry. (rafix)
  • Natáčelo se od 26. června do 29. srpna 1994 v kanadské provincii Ontario. (BMW12)
  • Dům, u kterého Billy Madison (Adam Sandler) předvádí své bohatství, je Parkwood Estate a je oblíbeným místem natáčení. Nachází se v Oshawě v Ontariu a dům i pozemky se objevily v obrovském množství filmů a televizních seriálů. (griph)

Reklama

Reklama