Reklama

Reklama

Méďa Béďa je legendárním obyvatelem Želéstonského národního parku. Statný medvěd se celé dny baví tím, že okrádá turisty o svačiny, a nyní si stanovil nový úkol. Svého mladšího kamaráda Boo Booa se rozhodl naučit, jak se zmocnit piknikových košů plných lahůdek. Na Béďovo úřadování nezabírá ani neustálé přesvědčování správce parku Smithe, aby se populární medvídek choval k návštěvníkům slušně. Jednoho dne přijíždí do parku milovnice přírody Rachel, která chce o Béďovi, jeho vynalézavosti i schopnosti mluvit natočit dokument. Nikdo ale netuší, že místní starosta Brown má s parkem zcela jiné plány - hodlá ho totiž zavřít, vykácet a pozemky draze prodat. Vydělané peníze chce využít k zaplacení své kampaně a neúspěch akce na záchranu parku chce svést právě na Méďu Béďu... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (268)

zette 

všechny recenze uživatele

Nahodou to bezelo v televizi a hned me zaujala zabavna kamera, ktera se proste detem musi libit stejne, jako samotny Meda. Myslim, ze se jedna o vychovny film, ktery uci deti vztahu k prirode a zviratum. Postava politika i poukazuje na aktualnost deje. Nektere vtipky povedene, jine mene. Presto si myslim, ze se jedna o dost zabavny pocin. Jen bych v tomto pripade zcela vynechal tu romantickou linii... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Bydlela jsem půl roku v jeskyni s brtníkem!" Vedle psa Filipsa patřil Béďa k mým nejoblíbenějším zahraničním postavičkám v dětství (a jistě měl na tom podíl i geniální Bruderův dabing). Dnes mám raději horrory s medvědy (ale kvalitních se jaksi nedostává). Spíše ze zvědavosti jsem se podíval na nové zpracování. Krásná příroda, pěkná animace (Bubovy grimasy neměly chybu) a asi tři momenty, kdy jsem se zasmál. Jinak klasická agitka o lese, který chce zlikvidovat slizký starosta neštící se žádné špíny a obklopující se bezpáteřními řiťolezy (hned mě napadlo, že je to jako u nás, a pak o co je na tom Amerika lépe) a správci parku, co musí projít zatěžkávací zkouškou, aby se hadovi postavil. A nesmí chybět sladkobolná lovestory. Škoda jen, že méďa se chová po většinu času jako naprostý debil...infantilní, ale snesitelné. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

No to koukám! Nadával jsem na to že to bude kravina nehorázná..ale hlavní poster vyvěšenej u nás v práci společně s animákem Hop mě nalákali..a nakonec je to docela dobrá rodinná komedie a pohodovka hlavně Béďa co má furt hlad :-) no jako velký překvapení ale na origoš to samozřejmě nemá...má to taky své vady atd..proto průměr no. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V Jellystonském parku je živo a veselo. Lépe řečeno bývalo. Blíží se sté výročí založení parku, ale správce parku a jeho zástupce nemají moc chuti do oslav. Park je prodělečný a zlodušský starosta rozhodl o jeho uzavření a následné rekvalifikaci. Naštěstí tady žijí dva dobráčtí, mluvící a mlsní medvědi Méďa a Bubu. Spolu s nimi se o budoucnost parku nemusíme bát. A to do party ještě přibude hodná dokumentaristka Anna Faris. Je to film pro děti a tak by se měl i brát. Brání se místy schematismu spřízněných dětských opusů, ale nakonec mu stejně podlehne a k tomu i nezbytná dávka bezbřehé naivity, kterou dospělý divák neocení. Ocenit by však mohl technické zpracování. Digitální medvědi nadabovaní Danem Aykroydem a Justinem Timberlakem ostudu nedělají. Vyloženě nepovedená sekvence je ta na raftu, kdy digitální medvědi s živými herci čelí více než nebezpečnému vodopádu příliš okaté zadní projekci. Zbytek je však snesitelný, a to i v rámci hereckých výkonů. Snad poprvé si divák prohlédne Toma Cavanagha, který je v roli správce parku nepřehlédnutelný. Anna Faris s přibývajícím věkem bohužel přestává být sexy a její vzhled voskové figuríny nejednoho jejího fanouška nepříjemně překvapí a Andrew Daly jako slizký starosta je adekvátně slizký. A ještě je tady k vidění vzácná želva s žabí tlamou, ale pochopitelně jen v digitální podobě. Jak celé dobrodružství dopadne, o tom není pochyb. Jedná se však o důstojného nástupce legendárního animovaného seriálu dvojky Hanna-Barbera. 60% ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Nebýt Buba, tak dám možná i odpad, ale s ním to celkem ušlo :-)....No žádná sláva to tedy nebyla, ale děti to možná pobaví a pro ně to je myslím především. Párkrát jsem se od plic zasmál a víc jsem od Yogi Bear stejně nečekal, takže nakonec klasicky podprůměrná ptákovina s klišé scénářem a digitálními postavičkami, které na statickém pseudo2D pozadí vypadali někdy dost divně :-) ()

Galerie (89)

Zajímavosti (6)

  • Keď pomocný správca parku pripúta Yogiho k stromu, v každom zábere si môžeme všimnúť pripútanú inú labu. (Johnny.ARN)
  • Film byl nominován na cenu Teen Choice za nejlepší animaci. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně na Novém Zélandu. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno