Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Krimi drama spíše televizního ražení, poměrně poutavě zpracované, avšak díky neustálému prohazování xichtů trochu nepřehledné. Film mě lákal především kvůli účasti Michaela Shankse, který (když nepočítám hlas) se tam ale objevil sotva na 5 minut. A rozhodně bych pokrátil stopáž, některé scény mi tam přišly zbytečně navíc a zpomalovaly už tak střídmé tempo. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoc, ale mě Faces in the Crowd náramně bavil. Samozřejmě díky skvělé Mille Jovovich, protože ona je jako herečka fantastická. S takovým tématem jsem se ještě nesetkal a rozhodně zajímavý nápad. I tak se tento snímek nedá brát jako horor, ale spíše krimi/thriller, tak aby někdo po zhlédnutí nebyl zklamán. Já jsem od toho čekal dost a dostal jsem ještě víc díky převapení, které mě čekalo. Málo které krimi zaujme tak jako toto. Hudba, atmosféra a herecké výkony všech postav skvělé. K úplné dokonalosti něco málo chybí, ale i přesto kvalita.. 8/10 = 85% ()

Reklama

Chermy 

všechny recenze uživatele

Námět je zajímavý a Milla hraje výborně, tím ale pozitiva končí. Film se mi ztrácí ve změti jiných, stejně jako se Mille ztrácí tváře před očima. Stejně jako se ona zorientovala na jedné jediné tváři z mnoha tím, že byla něčím výrazná, jsou výrazné momenty ve filmu důvodem, proč si je pouštíme znovu. Faces in the crowd je nemá a proto už jsem na něj téměř zapomněl. Navíc je mi Julian McMahon extrémně nesympatický a sledovat ho jako hlavního hrdinu je pro mě mučení:) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Skvělá myšlenka, ale bohužel mizerné provedení. Jestli je ta Julien Magnat skutečně žena, tak to bylo opravdu znát. Celé zápletce by totiž více slušela nějaká romance či drama, protože v takových momentech je film nejsilnější. Jinak tohle místy nešikovně akční krimi nenabralo nic z kvalitnějších krimipřípadů. Naštěstí se to ale dá, protože je to zajímavé. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite zaujímavý nápad s tou diagnózou - reálnou diagnózou, ktorou trpel aj napríklad Brad Pitt, za to určite pochvala. Čo určite nechválil je to, že divák pozná vraha skoro od začiatku a po druhé: film je nastavený predsa na to, že hlavný svedok nerozoznáva tváre, nie? A nie, že nerozpoznáva hlasy a keď na ňu hovoria tri rozličné osoby, tak ich nevie rozoznať. Alebo u Jovovich slepota automaticky znamená hluchotu? Tej beťárke to asi ale bolo jedno, hlavne, že sa mohla tváriť, že spí s viacerými mužmi, aj keď to bol stále ten istý. Rozhodol vizuál, lebo vzdychy boli vždy v rovnakej tónine a zápachu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)
  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)

Reklama

Reklama