Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Příběh byl po celou dobu hodně povrchní, spousta postav vůbec nikam nezapadala a všechno plynulo od ničeho k ničemu. Celý film zachraňuje pouze konec, který výborně vystihuje situace ze života - žádné idylistické odhalení, vyšetřovatelé pouze večer u baru dojdou k tomu, že to může být vlastně...kdokoliv... A tak se to nějak uzavře... Hvězdička taky za zajímavé promítání současně v několika oknech...a pak samozřejmě za skvělé herecké výkony Vladimíra a Michala Dlouhých. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Tak akorát na večerní oddych, až na nechutné pozadí slušně zamotaná kriminálka. Z celýho filmu je cítit Svobodova zapšklost, na druhou stranu konec, který do toho tak nějak zapadá, mi ani nevadil. Dělení pohledu bylo neúčelné a bylo ho moc, hodilo se jen při policejním vysvětlování, škoda u toho byl většinou nepočeštitelný Kňažko, který předved stejně prkenný výkon jako oproti němu bezejmenná tanečnice.Výjimečně zklamal i starší Dlouhý, zato Nečas kraloval a jeho postava, co má policajty na háku, to dost možná vytáhla o hvězdu výš. ()

Reklama

type_B odpad!

všechny recenze uživatele

Proč probůh ta rozdělená okýnka? 2012-02-05 viděno podruhé. Okýnka mě štvala ještě víc než napoprvé. Jestliže jsem se napoprvé ptal 'proč', musím odpovědět, že proto, že ve filmu není jediná scéna, která by byla napínavá, atmosférická, prostě na kterou bych se rád podíval. Ani jedna scéna, která by stála za to, aby pokryla delší časový úsek a celý obraz. A co víc: Všichni herci se tváří jako kyselej citrón, zápletka je blbá, výkony herců jsou blbé, dialogy postav jsou blbé, detektviní linie je příšerně nudná, nezajímavá a klišovitá, psychologie postav nepřesvědčivá. Je to prostě celý na hovno a ty vyjebaný okýnka tomu nasazujou korunu. Omlouvám se, že jsem sprostej, ale tahle rádoby akční kamera, nebo co to skara je, mě teda naštvala! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Když člověk přehlédne většinou nesmyslné rozdělení obrazu na více částí, což sice působí docela originálně, ale jinak nemá valného smyslu, otevřený konec, kdy se pachatele vlastně nedozvíme, pak je to slušná kriminálka. Obsazení je především slušné a s tím souvisí i herecké výkony. Na druhé straně není případ vyřešen a podle mě je film zbytečně natažený. Milan Kňažko jako šéfík odříkává zpaměti text bez jakéhokoli náznaku emocí a oba policisté se postupně dostávají do problémů proto, že vztáhnou ruku, nebo spíše pěst, na někoho z podezřelých. Objevil jsem též jednu chybu. Když se reportérka krátce po vraždě ptá Pavla Nečase před podnikem, co říká tomu, že majitelka byla zavražděna a její muž, když to zjistil, dostal infarkt, je to nesmysl. V té době je totiž známý přesný opak. Lékařka z onkologie volala zavražděné, že její muž zemřel, alespoň to tvrdí kriminalistům. Vcelku normální krimi film, který vyčnívá pouze obsazením. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem se nejdřív dozvěděl jen proto, že tam hraje má oblíbenkyně Markéta Hrubešová, kterou mám ve filmech (ať už oblečenou či neoblečenou ;-)) moc rád. A poté jsem zahlédl, že na počest Vladimíra Dlouhého běží v televizi, tak jsem usedl a čekal jsem, jaká že bude ta jeho (bohužel) poslední role. Myslím, že se rozloučil důstojně. Domina je totiž po hodně dlouhé době českým TV filmem, kterému bez problému dám plný počet. A ne, není to kvůli památce na jinak skvělého herce a geniálního dabéra. Je to hlavně kvůli těm hrátkám s kamerou (divák mnohdy sleduje více scén najednou). Tohle mě neskutečně bavilo a nejednou mě napadlo, že kdyby podobným stylem byla točena Kriminálka Anděl, hned bych se stal pravidelným divákem. SPOILER!!! Ale nejvíc mě dostalo, jak poté kriminalisté přemítají, že teoreticky ten vrah mohl být ještě někdo jiný, než ten, koho usvědčili. KONEC SPOILERU! Opravdu se mi tento snímek líbil a doufám, že Jiří Svoboda natočí ještě pár dalších skvělých (nemusí být nutně TV, kino by mu slušelo) filmů. P. S. A Markéta samozřejmě nezklamala, i když zůstala oblečená… :-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se v Brně a ve Znojmě. (M.B)
  • Když policie provádí rekonstrukci u baru Lilie, přijíždí na místo televizní štáb. Policajt sice štáb z místa vykáže, ale štáb si tam stejně dělá, co chce, točí záběry přesto, že by tam od zátarasu nemohlo být vidět. A také „strážící“ policajt nic nedělal, což ve skutečnosti by takhle se chovající štáb nenechal na místě... (pjotri)

Reklama

Reklama