foto

Tomáš Töpfer

  • nar. 10.1.1951 (65 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tomáš Töpfer se narodil v Praze v roce 1951. Vystudoval konzervatoř v Brně a DAMU v Praze, prošel divadly v Ostravě, Ústí nad Labem a v Šumperku. Od roku 1987 hrál ve vinohradském divadle. S Eliškou Balzerovou založili v roce 1995 Nadaci Fidlovačka a uvedli do provozu zchátralou budovu divadla v Praze-Nuslích. Töpfer je v Divadle Na Fidlovačce ředitelem, hercem i režisérem.

Největší popularitu mu přinesly role v seriálech: doktor Král z Života na zámku a velitel četnické stanice Arazím v Četnických humoreskách. Nyní se objevil jako lékař v pokračování Nemocnice na kraji města. Společně s bratrem provozují pražskou hospodu U kalicha. Z prvního manželství má dvě dcery, které žijí v Americe, se svou druhou ženou a dcerou žijí v Praze. Ve svém divadle Na Fidlovačce, režíroval několik her (Dalskabáty, Fidlovačka, Obchodník s deštěm) a účinkuje v představeních: Horoskop pro Rudolfa II., Šumař na střeše, Blboun a Julie, ty jsi kouzelná!

- "srstek" -

Herecká filmografie

2016 Jak básníci čekají na zázrak
2015 Reportérka (TV seriál)
2014 Bastardi (TV seriál)
Osmy (TV film)
Poslední cyklista (TV film)
První republika (TV seriál)
2013 Škoda lásky (TV seriál)
2012 Bastardi 3
O pokladech (TV film)
Šťastný smolař (TV film)
Ztracená brána (TV film)
2011 Bastardi 2
Čapkovy kapsy (TV seriál)
Záhada (divadelní záznam)
2010 Domina (TV film)
Kráska a netvor 1950 (TV film)
Poslední doutník (divadelní záznam)
Tři sestry (divadelní záznam)
Vyprávěj - ohlédnutí (TV film)
2009 Nepolepšitelný (TV film)
Vyprávěj (TV seriál)
2008 Hrobník (TV film)
Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál)
Smutek paní Šnajderové
Sofie a ukradený poklad (TV film)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Epilog (S03E13)
Pojistka (S03E10)
Skokan (S03E09)
Tizian (S03E08)
Formule (S03E07)
další epizody
Muž a stín (TV film)
2006 Jak se krotí krokodýli
2005 Jasnovidec (TV film)
2004 Černí baroni (TV seriál)
2003 Jak básníci neztrácejí naději
Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
2001 Blboun (divadelní záznam)
Méďové (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Slavnost (S02E13)
Loupežník (S02E12)
Hypnotizér (S02E11)
Bouřka (S02E10)
Doktor Smrt II (S02E09)
další epizody
1998 Jacobowski a plukovník (divadelní záznam)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Narodil se Kristus Pán (S01E13)
Černá ruka (S01E12)
Lázeňské intermezzo (S01E11)
Repetent (S01E10)
Svatba (S01E09)
další epizody
1996 Manželská tonutí (TV seriál)
Na hraně (TV film)
Pasáž
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Život na zámku (TV seriál)
1994 Bezvousák a princezna Kamila (TV film)
Ještě větší blbec, než jsme doufali
1993 Konec básníků v Čechách
1991 Elektro, má lásko (TV film)
Hledání v bílém obdélníku (TV film)
Skládačka (TV film)
Volavka (TV film)
1990 Milostivé léto (TV film)
Súkromné životy
Ta naše písnička česká II
Tichá myš (TV film)
Vernisáž (TV film)
Záhada perníkové chaloupky (TV film)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
1988 Libeňský čaroděj (TV film)
1987 Jak básníkům chutná život
Přátelé Bermudského trojúhelníku
Tři obři a vlak (TV film)
Zaslepení (TV film)
Zrcadlo nenávisti (TV film)
1986 Jak Matýsek přehodil výhybku (TV film)
Ruce (TV film)
1985 Tenký led (TV film)
Výjimečná situace
1984 Druhý tah pěšcem
Stan (TV film)
Tři sestry (divadelní záznam)
1983 Straka v hrsti
1982 Dobrá Voda (TV seriál)
Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
1980 Dopis (TV film)
Postřižiny
1979 Kdo přichází před půlnocí
1978 Den žen jako řemen (TV film)
Město mé naděje
1977 Hněv
Měsíční údolí (TV film)
Nemocnice na kraji města (TV seriál)
Nikola Šuhaj loupežník (TV film)
1976 Svědek (TV film)
1975 Dva muži hlásí příchod
Kamenný řád (TV seriál)
Pláňata (TV film)
První žena království (TV film)
Rytíř (TV film)
1974 Královské usínání (TV film)
Motiv pro vraždu
Případ Adler (TV film)
Případ mrtvého muže
1973 Haldy (TV seriál)
Maturita za školou
1971 Tajemství velikého vypravěče
Velikonoční dovolená
Žebrácká opera (TV film)

Dokumentární

2015 13. komnata Gabriely Vránové (TV film)
2012 Tvoje slza, můj déšť: Přítomnost Arnošta Lustiga - herec, vyp.
2011 Heydrich - konečné řešení (TV seriál)
2010 Český mír
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
2008 Posedlost šermem (TV film)
2007 Postůj, okamžiku, jsi tak krásný... (TV film)
2006 Divadlo bláznivých dramat Borise Rösnera (TV film)
Předčasná úmrtí: Široká duše (TV film)
1999 Tenkrát (TV film)
1998 Jak se točil seriál Četnické humoresky (TV film)
Jizva v srdci hor (TV film) - vyp.
1991 Proč Havel? - vyp.

TV pořady

2016 Ceny Thálie 2015 (TV pořad)
Černá hvězda aneb 60 let vysílání z Ostravy (TV pořad)
2015 Ceny Thálie 2014 (TV pořad)
2013 Ceny Thálie 2012 (TV pořad)
Čtení do ouška (TV pořad)
Exkluziv! (TV pořad)
2012 Ceny Thálie 2011 (TV pořad)
Dobrý večer, Česko! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Uchem jehly (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
Zlatý oříšek 2011 (TV pořad)
2010 Hyde Park (TV pořad)
2008 Interview B.T. (TV pořad)
2007 Ceny Thálie 2006 (TV pořad)
Zlatý oříšek 2007 (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
168 hodin (TV pořad)
2000 Na palmě (TV pořad)
1998 Na plovárně (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
1980 Studio Kamarád (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 El Nino feat. Eliška Bučková - Při mně stůj (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

2014 Poslední cyklista (TV film)

Režijní filmografie

2005 Harvey a já (divadelní záznam)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(151)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace