Reklama

Reklama

Paranormal Entity

  • USA Paranormal Entity

Hlavními postavami filmu natočeného v duchu úspěšné série Paranormal Activity jsou sourozenci (Samantha , Thomas) a jejich matka. Nedávno jim zemřel otec, a proto se jej pokusili kontaktovat. Po nějakém čase se v jejich domě začali dít neobvyklé věci... (TV Horor Film)

Recenze (112)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nejen díky i více než podobnému názvu se dá Entity považovat za nefalšovanou kopii, či napodobeninu fantastické Activity, ovšem mě osobně to stejně vůbec nevadilo, neboť já jsem až fanatickým příznivcem jak samotné série Activity, tak především ,,handcam" stylu. Tyto filmy na mě působí opravdu neskutečnou silou, pokaždé jsem u nich naprosto vysranej, díky onomu zpracování mají vždy i skvělou atmosféru, no a Paranormal Entity není prostě vyjímkou. Samozřejmě, prakticky stejné filmové postupy, totožné prostředí, podobné postavy, jejich stejné chování, podobní ,,bubáci" a vlastně i identické lekačky, to vše bez diskuzí snižuje úroveň Entity, ale přesto budu v tomto případě natolik ojedinělá vyjímka, že to nějak drtivě neodsoudím, neboť i tentokrát jsem si to přes to všechno dokázal stejně celé maximálně užít a nefalšovaně se bát. Co ovšem musím každopádně vytknout, je úplný závěr, který mě tedy fakt nasral a z celkového dojmu mi vážně hodně ubral! Když je totiž divák průběhem celého filmu připravován na to, co se vlastně té osudné noci stalo a on se to místo v gradujícím ultraděsivém finále dozví ze dvou nicneříkajících záběrů, tak to mě vážně dokáže rozpálit a ve výsledku pak i především zklamat. Opravdová škoda tedy toho závěru, jinak šlo totiž i přes totální vykrádačku o skutečně funkční a působivou duchařinu. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Po nečakanom úspechu Paranormal Activity bolo jasné, že vzniknú ďalšie filmy snažiace sa zarobiť podobným spôsobom - nízkorozpočtovaná duchárčina s amatérskymi hercami snímaná z ručnej kamery. V podstate sa tomu nebránim, a i keď bolo od začiatku jasné, že kvalita bude nižšia, mal som fakt zimomriavky. Zážitok rýchlo vyprchal a netúžim to vidieť znovu, ale ako jednohubková zábava je to dokonalé. (50%) ()

Reklama

chaometic 

všechny recenze uživatele

Začíná být trapné, když píšou podle skutečných událostí, autentická kamera... Paranormal activity, dá se říct, povedený, ale tento film byla blbost. Stejné lekačky, naprosto o ničem. Ztráta času, jak jsem jednou řekl, nemám rád moc duchařské filmy. Ve Paranormal entity, jsem viděl spíš, že ten film není reálný, ne ve své podstatě, ale v ději, který nám předložili. Slabé, vemi ducha slabé. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je opodstatnené, že tento snímok sa bude naveky zrovnávať s PA. The Asylum je tvorca mockbusterov a tento snímok mal za úlohu PA všemožne napodobovať. To bol cieľ. Lenže tvorcom sa podarilo stvoriť snímok, ktorý ak by existoval vo svete kde nevznikol PA, mal by veľké šance aby sa stal malým veľkým zázrakom. Aj keď je viditeľné, že formálna ( triková ) stránka nieje na veľmi vysokej úrovni a filmári si to uvedomujú, pričom si pomáhajú všemožnými špekulantstvami ( scéna, pri ktorej sa zatvoria dvere od skrine a zakryje sa tým pádom kamere výhľad a mi automaticky nič nevidíme, ale počujeme ), má to v mnohých scénach atmošku a niekoľko obstojných nápadov. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Upřímně... Až do 01:01:43 jsem si skoro myslel, že by to mohlo býti autentické, jelikož mi to tak opravdu až přišlo... Nicméně v uvedeném čase, kdy v levém dolním rohu je viditelně ruka, které stahuje peřinu (jak se toto mohlo pánům tvůrcům stát, netuším), jsem byl na 100% ubezpečen, že je to nahrané... Ano ano, řekněte mi, že je to natočené v duchu Paranormal Activity, ale fakt to vypadalo jako pravda... :) Nicméně i tak to není až tak lepší než Paranormal Activity... Sice se tam děje více věcí, více lekaček, víc se u toho člověk dokáže bát atd... Nicméně některé scény tam býti opravdu nemuseli a rád bych se kouknul na film tohoto rázu, který by mne OPRAVDU dokázal vyděsit, i kdyby to bylo jenom nahrané... P.S.: Nechápu moc WARNING na plakátu... :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme je spomenutá postava Marona, démona zo starogermánskej mytológie, ktorý znásilňuje ženy počas spánku. V skutočnosti však Maron patrí do starogréckej mytológie a spomína sa len ako potomok boha Dionýza a ako kňaz boha Apolóna. (AxelWers)
  • Film má iba štyroch hercov. Sám režisér si zahral hlavnú úlohu kameramana Thomasa Finleyho. (BoredKid)

Reklama

Reklama