Reklama

Reklama

Drama, v jehož středu stojí nově vystupující skladatel country písní (Hedlund), mezi nímž a padlou hvězdou (Paltrow) to zajiskří. Spolu prožívají jeho vzestup a její comeback, což vede k milostným komplikacím, které se týkají i jejího manžela/manažera (McGraw) a královny krásy, ze které se stane zpěvačka (Meester). (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Myslíš si, že jsem blázen ?" ----- "Jen si myslím, že láska a sláva nemůžou žít pohromadě." ----- Připravte se na vnitřně rozervané a velice osobní drama, které má široký záběr - a netrpí sebelítostí. Uvidíte, co srazilo do prachu ženu, která "byla jak švédská ocel" ... jestli dokázala vstát ... a jakou roli přitom sehrálo její okolí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Já, člověk odkojen finským rockem a metalem jako jsou třeba Korpiklaani, který momentálně vyměnil modré džíny za černý oděv ala Cradle of Filth, jsem si dobrovolně pustil film o country. Asi to nebude úchylka, doufám. Pravda je, že tato hudba mě nikdy nevadila a někdy si ji i rád poslechnu. CITÁT - Vypadáš ja Country Barbie............... Film je o hudbě ( čumíte, co ? ) o lásce k hudbě a vlastně se to skoro vůbec neliší od jakéhokoliv turné třeba metalové kapely. Akorát, že tohle je americká lidová. Stejné problémy, handrkování, výstřelky členů kapely, o sexu, drogách i alkoholu o závislosti, rodině a přátelství. CITÁT - Přece nenecháš fanoušky čekat......... Je to jen film o hudbě o síle hudby o síle Country. CITÁT - Tak už hrajte !!!....... Dávám čtyři hvězdy **** , ale to neznamená, že se začnu oblékat do hnědé kostkované košile, koní ( boty ) a že začnu nosit koženou kravatu z podkovou. CITÁT - Ale neboj se zamilovat, to jediný má na světě smysl.......... Ve filmu hrají Leighton Meester jako Chiles Stanton, Garrett Hedlund jako Beau Hutton a třeba Gwyneth Paltrow jako Kelly Carter. ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Sympatická dvojice Leighton Meester a Garrett Hedlund - ti dva mě u Síly country udrželi. Být to jen o Gwyneth, asi by to nedopadlo. Nechápu původ jejích psychických problémů (pokud čekala dítě a chtěla ho, proč proboha pila?) a nechápu, co na ní všichni viděli. Všichni aktéři naštěstí velmi dobře zpívají a hudba je povedená. Nikdy bych neřekla, že se mi country může líbit. Síla country je příjemná oddechovka, jen poněkud nevyvážená. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Tedy oproti Crazy Heart je to slabší odvaz. Nečekala jsem nic světoborného spíš jsem se k filmu připla pouze ze zvědavosti a také jsem chtěla nějakou oddechovku. Oddechovka to rozhodně byla i když jsem nečekala, že to bude až tolik podobné již zmiňovanému filmu. Nejvíc mne naštavala postava Kelly, kterou moc dobře zahrála Gwyneth Paltrow. Já nevím co to přesně bylo, ale Kelly bych asi po 5 min. přizabila. Ale musím uznat, že v takové to roli Gwyneth opravdu vynikla je to velký rozdíl vidět herečku hrát v drama oproti stále se opakujícím postavám v love-story. Nějak tak už Gwyneth prostě škatulkuji sama...což ode dneška už dělat nebudu. Velmi mile překvapila Leighton. Ano krásná tvářička, které jsem si prvně všimla( pro mě neosobním) seriálu Gossip Girl. Vypadá to že mladá herečka je talentovaná a rozhodně se vyvíjí. Co mě rohodně překvapilo ze všeho nejvíc byla hudební stránka filmu. Moc povedené písničky a to neholduji country vůbec.Verdikt zní: určitě se podívejte na film stojí za to ho vidět. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené hudební drama, kde se střídaly silné scény s těmi slabšími. Místama (hlavně kolem 40. - 60. minuty) mi film přišel trochu utahaný, závěr to zase zachránil. Hlavní čtveřice se mi líbila, Gwyneth je dobrá herečka a Garrett Hedlund byl fakt sympaťák. Nicméně si myslím, že se film mohl bez problémů tak o 20 minut zkrátit. Nakonec filmu přisuzuji 4 hvězdičky a k tomu 72% (with J.) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Postava Beau (Garrett Hedlunod) je inšpirovaná skutočným country spevákom Hayesom Callom, ktorý je autorom väčšiny textov, ktoré herci vo filme zaspievajú. (toi-toi)
  • Natáčelo se v Nashvillu - Tennessee. (Terva)
  • Konkurz Garretta Hedlunda probíhal v karaoke baru v Koreantown, kde zazpíval píseň od Pearl Jam. Režisérka filmu Shana Feste se k tomuto konkurzu vyjádřila takto: „Ani zdaleka to nebyla nejlepší ukázka jeho hlasu, ale Garrett se kvůli nám začal učit. A to doslova! Vzal si čtyři měsíce volno a začal se učit hrát na kytaru a chodil na lekce zpěvu. Do Nashvillu dokonce dorazil dříve a pracoval zde s producentem Nathanem Chapmanem, který byl producentem i Mirandi Lambert. Chci říct, on se vážně stal country zpěvákem.“ (Fugas.cz)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama