Reklama

Reklama

Drama, v jehož středu stojí nově vystupující skladatel country písní (Hedlund), mezi nímž a padlou hvězdou (Paltrow) to zajiskří. Spolu prožívají jeho vzestup a její comeback, což vede k milostným komplikacím, které se týkají i jejího manžela/manažera (McGraw) a královny krásy, ze které se stane zpěvačka (Meester). (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Myslíš si, že jsem blázen ?" ----- "Jen si myslím, že láska a sláva nemůžou žít pohromadě." ----- Připravte se na vnitřně rozervané a velice osobní drama, které má široký záběr - a netrpí sebelítostí. Uvidíte, co srazilo do prachu ženu, která "byla jak švédská ocel" ... jestli dokázala vstát ... a jakou roli přitom sehrálo její okolí. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Velice silný a dojemný film, kde příběh přirozeně plynul a já se nechala unášet příjemnou muzikou. Gwyneth je tu opravdu krásná a zároveň září ve své roli. Ostatní herci jí sekundují bezmála stejně dobře, a to hlavně Garret Hedlund, který mě mile překvapil. Všechno na mě tak nějak působilo dost opravdově, proto jsem to prožívala s nima a film jsem si užila. ,,You don´t have to be a country fan to love this movie." ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek country i Gwyneth Paltrow jsem se těšil na mnohem lepší zážitek. Film do značné míry jen klouže po povrchu, zřídkakdy jde do hloubky. Nakonec zůstává Síla country někde na půl cesty mezi dramatem o závislé zpěvačce Kelly Canter a romancí odehrávající se mezi mladými předskokany, přičemž ta romance je sladká až běda. Stejně jako pohádka o raketovém vzestupu Chiles Stanton, která na začátku není schopna ze sebe na pódiu vydat hlásku. Castingovou chybou bylo obsazení nevýrazného Tima McGrawa do hodně důležité postavy manžela. Hudbu jsem očekával o dost lepší. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Možná tak síla zvyku - obsadit Gwyneth, zabrnkat na country strunu a čekat na vavříny... Představovala jsem si, že když už budu dobrovolně poslouchat americké lidovky, dočkám se pořádné dupárny, takovou tu stmelující formu zábavy a ne navoněný country pop, prezentovaný nudnými Hedlungem a Meesterovou... původně jsem se domnívala, že jsou skutečnými country zpěváky a měla jsem na jazyku, že příště poprosím obsazovat místo zpěváků, co neumí hrát, herce, kteří se dovedou naučit zpívat, takže to poopravím - příště prosím lepší herce, kteří se dovedou naučit zpívat... Kromě omšelých dialogů mně nesedla postava Beaua, byla jsem rozptylována zkoumáním, proč mně k jeho zasněným očím nepasuje zbytek obličeje, až jsem objevila, že mu zkrátka zuby nesedí do úsměvu a snad poprvé pochopila význam kamerových zkoušek... Takže krom obdivných pohledů na načančané lokny Gwyneth mně zbylo už jen potěšení z jejího výkonu a grádů dallaského vystoupení. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Lima napsal, že Síla country je o chlup lepší než tématicky spřízněný Crazy Heart a já si pro změnu myslím, že Crazy Heart je o dva ocasy lepší než Síla country, a tak i když jeden ocas padá na vrub mého věku, protože snímek zjevně cílí na řekněme o dvě dekády mladší publikum, pořád zbývá dost velký rozdíl na to, abych mohl dát 3*, protože přesně takhle jsem Crazy Heart ocenil. Síla country je podle mě limonádovější, zdaleka nejde tak do hloubky a snaží se prodávat banality. V neposlední řadě je v ní i víc countryových popěvků a tenhle žánr příliš nemusím. Jinak souhlasím s pohledem mé oblíbené uživatelky rikitiki. Celkový dojem: 45 % (především za přítomnost Gwyneth Paltrow). Ne, že by její výkon byl tak oslňující, ale nedá se přehlédnout, že patří do první herecké ligy. Síla country je v první a vlastně i druhé řadě romance, nikoliv drama s přesahem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv je Tim McGraw vysoce úspěšný country zpěvák, je jediný herec z hlavního obsazení, který ve filmu nezpívá. (Fugas.cz)
  • Nejdená se o první film, kde si spolu Garrett Hedlund a Tim McGraw zahráli. Již dříve se sešli během produkce filmu Světla páteční noci (2004). (Aknah)
  • Postava Beau (Garrett Hedlunod) je inšpirovaná skutočným country spevákom Hayesom Callom, ktorý je autorom väčšiny textov, ktoré herci vo filme zaspievajú. (toi-toi)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama