Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (414)

Shit 

všechny recenze uživatele

Po Wrestlerovi tu je další zkrachovalá existene, tentokrát bývalá legenda Country, která je v podání skvělýho Jeffa Bridgese neustále vožralá, poblívající se a chrápající na zemi, ale i přesto nepůsobí jako naprostá troska a nula, jeho pití alkoholu tu neni navíc prezentovaný jako nějak nezřízený, akorát má furt skleničku v ruce, což je možná škoda, jelikož film se v podstatě veze pořád na stejný síle příběhu a člověk se nedočká moc silných momentů, který by s nim trochu zamávaly a dodaly příběhu nějakej silnější emocionální impuls, jako to bylo ve Wrestlerovi ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný civilní film, nic více, nic méně. Country není zrovna můj šálek kávy, ale ty pomalejší balady v závěru byly velice dobré. Co se mě týče, nemusím spíš ty rychlé oddrhovačky, které Bad hrál na začátku v bowlingových halách a podobně :). K samotnému filmu, když se nad tím zpětně zamýšlím, tak si možná začínám víc vážit Wrestlera, který byl tak nějak víc "indie" a proto mi je o něco sympatičtější. To však nemění nic na tom, že s Crazy Heart neprohloupí nikdo, kdo chce vidět pohodový příběh jednoho stárnoucího barda, bez zbytečných dějových zvratů nebo přehnaných citových výlevů. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Když jsi na dně, tak už hůř bejt nemůže a můžeš stoupat jenom vzhůru. To je základní kostra tohohle filmu, který v sobě spojuje hned několik věcí, které mám ve filmech velice rád. Předně musím říci, že v amerických filmech a seriálech velice miluju prostředí nočních barů a podniků, kde někde v koutě na malém pódiu účinkují neznámí nebo zkrachovalí zpěváci a u sklenky whisky se tam opíjejí lidi, kteří směřují odnikud nikam. Tímhle prostředím si mě film vždy dokáže získat a ani v tomto případě tomu nebylo jinak. No, a potom mám samozřejmě velice rád americkou country hudbu, které jsem si zde užil do sytosti a která tomuhle filmu rozhodně neublížila, ale spíše pomohla. Kladně hodnotím také fakt, že z filmu se občas na kratičké okamžiky stávala jakási malá road movie a takové záběry pouště na mě vždycky spolehlivě zafungují. A samozřejmě nakonec je tu vynikající herecký výkon hlavního představitele, kterému uvěříte každé slovo, každý pohyb, každé gesto. Tenhle film je zkrátka směsicí věcí, které ve filmu miluju a tak nemůže být divu, že jsem nadšený a že uděluji nejvyšší hodnocení. Film ode mne zcela po právu získává pět hvězd a Jeff Bridges má moje uznání za svůj perfektní a precizní herecký výkon. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Je to sice podobný Wrestlerovi, jenže tady je bohužel absence silnějších momentů a kvalitnějšího scénáře. Scott Cooper, i když to nenatočil vůbec špatně, co si budeme povídat, na Aronofskyho špici nedosahuje. Jeff Bridges potěšil, Maggie Gyllenhaal jsem nevěřil vůbec nic a Colin Farrell nebyl špatný, bohužel větší roli tu stejně nezaujímá. Přesto stále dobrý snímek, který stojí za zhlédnutí nejenom pro country milovníky. I když bych jim spíše doporučil o třídu lepší Walk the Line ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Vždycky když vidím podobný film, musím si nalít panáka... Veselá scénka v úvodu, kdy si Bad musí udělat během vystoupení zdravotní přestávku a nechá zatím svůj hit přehrávat doprovodnou kapelu, mi silně připomněla jedno vystoupení Honzy Nedvěda na hrádecké Muzice - ten si ovšem odskočil ne na jednu, ale rovnou na dvě písničky a - jak prohlásil - šel si zapálit a ne hodit šavli :-D. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Film sa mal pôvodne objaviť len na DVD. (slavo_held)
  • Jeff Bridges byl vždy muzikální typ - v roce 2000 vydal album "Be Here Soon". (CliffLee)
  • Film je věnován skladateli a herci Stephenu Brutonovi. Ten je autorem několika písní, které Bad Blake (Jeff Bridges) zpívá. Stephen se premiéry bohužel nedožil, zemřel v 61 letech na rakovinu hrtanu. (Coldrex)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama