Reklama

Reklama

Drama, v jehož středu stojí nově vystupující skladatel country písní (Hedlund), mezi nímž a padlou hvězdou (Paltrow) to zajiskří. Spolu prožívají jeho vzestup a její comeback, což vede k milostným komplikacím, které se týkají i jejího manžela/manažera (McGraw) a královny krásy, ze které se stane zpěvačka (Meester). (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Další film, kde hraje "hlavní" roli country, ale o dost slabší, než ten loňský.Gwyneth mám ráda, ale hodně mě potěšila a zároveň překvapila svým zpěvem. Samotný film by nemusel vyznít špatně, ale mám pocit, že tady se vztahy hodně proplétají, ale takovým komplikovaným a zmatečným způsobem až to po čase nudí a leze na nervy. Hudba dobrá, život hlavní hrdinky už tolik ne. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film sice dokonalý zdaleka není, přesto mu plný počet dám. Děj místy klopýtá a padá do sladkobolnosti, jenže v tom medu se schovává velice hořká pilulka, která zabíjí i ty nejtvrdší. Nestojím si sice za všemi stosedmnácti minutami snímku, ale minimálně ze dvou třetin je to síla. Přidám-li na misku vah famózní výkon Gwyneth Paltrow (zraje nám jak víno), je tu vyjímečný film. Country strong trefil přesně do černého minimálně v rámci svého žánru. ..... Po druhém shlédnutí potvrzuji verdikt 90% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Lima napsal, že Síla country je o chlup lepší než tématicky spřízněný Crazy Heart a já si pro změnu myslím, že Crazy Heart je o dva ocasy lepší než Síla country, a tak i když jeden ocas padá na vrub mého věku, protože snímek zjevně cílí na řekněme o dvě dekády mladší publikum, pořád zbývá dost velký rozdíl na to, abych mohl dát 3*, protože přesně takhle jsem Crazy Heart ocenil. Síla country je podle mě limonádovější, zdaleka nejde tak do hloubky a snaží se prodávat banality. V neposlední řadě je v ní i víc countryových popěvků a tenhle žánr příliš nemusím. Jinak souhlasím s pohledem mé oblíbené uživatelky rikitiki. Celkový dojem: 45 % (především za přítomnost Gwyneth Paltrow). Ne, že by její výkon byl tak oslňující, ale nedá se přehlédnout, že patří do první herecké ligy. Síla country je v první a vlastně i druhé řadě romance, nikoliv drama s přesahem. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Country není zrovna můj šálek kávy a ani Gwyneth Paltrow nijak zvlášť nemusím. Jediným důvodem, proč jsem si tenhle film pustila, byla úžasná Leighton Meester. Ta v mých očích roste jako herečka i jako zpěvačka. O Paltrow jsem věděla už z Glee, že zpívat umí. Jako herečka mě ale překvapila a rozhodně je to její nejpovedenější role. Mile překvapena jsem i výběrem písniček, které mi kupodivu netrhaly uši. A Garrett Hedlund byl nakonec sympaťák.4* a uznávám, že to mělo svoji sílu. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Velice silný a dojemný film, kde příběh přirozeně plynul a já se nechala unášet příjemnou muzikou. Gwyneth je tu opravdu krásná a zároveň září ve své roli. Ostatní herci jí sekundují bezmála stejně dobře, a to hlavně Garret Hedlund, který mě mile překvapil. Všechno na mě tak nějak působilo dost opravdově, proto jsem to prožívala s nima a film jsem si užila. ,,You don´t have to be a country fan to love this movie." ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Konkurz Garretta Hedlunda probíhal v karaoke baru v Koreantown, kde zazpíval píseň od Pearl Jam. Režisérka filmu Shana Feste se k tomuto konkurzu vyjádřila takto: „Ani zdaleka to nebyla nejlepší ukázka jeho hlasu, ale Garrett se kvůli nám začal učit. A to doslova! Vzal si čtyři měsíce volno a začal se učit hrát na kytaru a chodil na lekce zpěvu. Do Nashvillu dokonce dorazil dříve a pracoval zde s producentem Nathanem Chapmanem, který byl producentem i Mirandi Lambert. Chci říct, on se vážně stal country zpěvákem.“ (Fugas.cz)
  • Natáčelo se v Nashvillu - Tennessee. (Terva)
  • Nejdená se o první film, kde si spolu Garrett Hedlund a Tim McGraw zahráli. Již dříve se sešli během produkce filmu Světla páteční noci (2004). (Aknah)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama