Reklama

Reklama

Pýcha, předsudek a zombie

  • USA Pride and Prejudice and Zombies (více)
Trailer 4

Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (230)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně debilní a neuvěřitelně zábavné. To je jediný a výstižný popis. Jak moc je to debilní vs zábavné je individuální. Já se bavil natolik, že debilita šla do pozadí (a že jí tam bylo). Po brutální bitce mají děvuchy zcela čisté a naleštěné nože/meče. Když bojují vždy než začnou udělají grimasu (drsnou jak jinak) a před úderem se napřáhnou jako když hází míček do dálky :D. za to by je jak v Japonsku, tak v Číně (kde se učily bojová umění - lol - nenechali ani vařit). No komedie no. Co se cení nejvíc je, že vždy když se dostane děj do "kvokací fáze" je náhle přerušen. Buď akcí (zombie útočí) nebo vtipem (o různé úrovni pitomosti). A to je fajn. Díky tomu film nenudí. Přítomnost více než malého množství provařených tváří napovídá, že při natáčení se opravdu štáb bavil a většina herců prostě nemohlo odolat si v takovéhle debilitě nezahrát. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pride and Prejudice and Zombies“ má svoje zajímavé prvky, má i určité kvality, ale nakonec je to prostě jen akční film se zombie, který není nějak zásadně děsivá, ale – a to je problém – není ani tolik zábavný. Scénář je v konečném důsledku plytký, i když samotné propojení nesourodých žánrů celkem funguje. Postavy jsou nudné a nezajímavé a nezachraňuje to ani úchvatná Lena Headey. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Blíží se Halloween, chtěla jsem si pustit něco, čím bych se na to naladila. Jane Austen jako spisovatelku miluju a Pýcha a předsudek je jedna z mých nejoblíbenějších knih. Musím ale říct, jak jsem překvapená, že se mi to nakonec líbilo daleko víc než jsem čekala. Filmu rozhodně prospívá to, že se drží originálního příběhu, pořád tam je ta romantická dějová linka mezi Elizabeth a Darcym a to dělá ten příběh snesitelnější. Jen navíc k tomu máme zombieky, což místy bylo docela úsměvné. Neřekla bych, že by se jednalo o nějaký velký propadák, mě to bavilo, zombieci tam byly docela chytře vložení a s originálním příběhem to hezky hrálo vedle sebe. Nic světoborného, ale koukat se na to dalo. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Lovely. Ale samozrejme je absolútna béčková chujovina a treba mať nadhľad. Konečne som dostal to, čo som čakal od slabého Janka a Marienky alebo príšerného Lincolna zabijaka upírov. Je super, že v jadre to ostala tá tradičná Pýcha a predsudok akurát okorenená o zombíkov, osekané ručičky, nožičky a nejaké tie výbuchy. Proste tá pravá romantika pre baby aj chalanov. Škoda veľmi zlých akčných scén, pretože príbeh Lizzie s pánom Darcym aj vďaka castingu stále funguje ako sa patrí :) 7/10 P.S. poprosil by som som o Búrlivé výšiny s vlkodlakmi ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem obrovské množství kritiky a než jsem film viděl,už jsem začal věřit,že bude tak hrozný,jak se říká,ale po jeho shlédnutí musím říct,že jsem si sledování hodně užil.Nejvíc mě asi pobavilo,že se tvůrcům v tak ujetém ději,podařilo udržet základní linii původní předlohy,to byl opravdu nadlidský výkon.Potěšilo mě herecké obsazení,tolik Lannisterů člověk dnes už nevidí ani ve Hře o trůny a celkově mě tato viktoriánská romantická zombie vyvražďovačka hodně bavila. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodne mal film režírovať David O. Russell. Od projektu však odstúpil, keďže on a štúdio mali úplne rozdielne predstavy. (toi-toi)
  • Vo filme sa po zasiahnutí zombie na žiadnej zbrani nikdy neobjaví krv. (toi-toi)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (toi-toi)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (více)

Reklama

Reklama