Reklama

Reklama

Pýcha, předsudek a zombie

  • USA Pride and Prejudice and Zombies (více)
Trailer 1

Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (230)

claudel 

všechny recenze uživatele

Pokud to přiměje alespoň část mladistvých k četbě klasické literatury, takový zombie nápad mě vůbec neuráží. Ověřoval jsem si u své maminky, jež přečetla i viděla klasickou verzi nesčetněkrát, jak se tohle zpracování rozchází s původním a autoři se poměrně drželi - samozřejmě museli děj nějak uzpůsobit. A to pak všechna čest, není to zrovna jednoduché spojení - nějaké bitvy Draculy, Frankensteina a zombíků by byly daleko jednodušší a souladnější. Lily James jako vždy naprosto k sežrání. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trápna, detinská a hysterická blbosť, o ktorej nakrútení sa hovorilo tak dlho, až každého prestala zaujímať. Každého, okrem Natalie Portman. Neviem, čo ju na tom zaujalo, ale nechce sa mi veriť, že Jane Austen skombinovaná so zombies, kde ľudia proti živým mŕtvym bojujú prostredníctvom karate a kung-fu. To je na dospelú, 35-ročnú ženu skutočne málo. Nakoniec to vzdala, hlavnú rolu prenechala Popoluške Lily James a ujala sa len produkcie. Ale aj za to určite pôjde do pekla. Je úchylné, že si vybrala práve Lily, ktorá sa na ňu podobá až do takej miery, že som si ešte týždeň po pozretí tohto „klenotu“ myslel, že to nie je Lily, ale Natalie. Pritom moja pani manželka sa ma pýtala, či je to Popoluška, na čom som jej odvrkol: „SAMOZREJME, ŽE NIE PREBOHA, TO JE NATALIE PORTMAN Z LEONA!!!“. Film ma neskutočne, príšerne, hrozne, otrasne nebavil a iritoval. Odmietam uveriť, že by pripadal vtipný niekomu nad 14 rokov, hoci som presvedčený o tom, že sa takí diváci nájdu. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $10,907,291Tržby Celosvetovo $16,374,328 Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,523,634Tržby za predaj DVD v USA $1,753,982║ ďalšia bejkovina ale pozerateľná, herci fajn, hlavne šikovná sympatická Lily James je na zjedenie a nestratí sa ani Sam Riley, ich súhra ladí, akcia fajn /55%/ ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Béčko jak cyp. Jak už jsem zvyklý v adaptacích P&P, kromě ústředních dvou sester jsou ostatní na střídačce, chemie mezi Lizzie a panem Darcy není a čas jednoho filmu je málo. Adaptačně tomu není tedy moc co vytknout oproti konkurenci, změny v příběhu byly v rámci možností uvěřitelné, vznikla z toho však jakási o něco horší epizoda Walking Dead včetně klasických trop jako "umřel nebo neumřel? (spoiler alert: neumřel, v této tropě nikdy nikdo neumře)", "těsně před smrtí osobu někdo zachrání" nebo "sekáme zombie, ale zbraně máme často podezřele čisté". Jsem však vděčný, jelikož mě vždy zajímalo, jak by se podobné apokalyptické věci řešily v dobách minulých. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

čekal jsem zběsilou béčkovou úchylárnu a jakkoliv to tak v prvních minutách vypadalo,nakonec to tvůrci chopili docela navážno a ono to i tak celkem fungovalo...jen škoda zbytečně ukecaných pasáží,které hodně zdržovaly tempo,ale k filmu (ať jsou v něm zombie nebo ne),z téhle doby to asi patří.relativně příjemné překvapení,které strká do kapsy skauty a zombie...70% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodne mal film režírovať David O. Russell. Od projektu však odstúpil, keďže on a štúdio mali úplne rozdielne predstavy. (toi-toi)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (toi-toi)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (více)

Reklama

Reklama