Reklama

Reklama

Pýcha, předsudek a zombie

  • USA Pride and Prejudice and Zombies (více)
Trailer 4

Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (230)

blackJag 

všechny recenze uživatele

"PANE DARCY, JSTE STEJNĚ BEZCITNÝ JAKO NEMRTVÍ." Zní to skoro zajímavě, zasadit Austenovou do reálií zombie apokalypsy, přesto výsledek není žádná bomba. Dost mnou lomcoval pocit, že držet se ústředních motivů tvůrčí tým zbytečně svazovalo, klíčové momenty tam jsou, ale jestli to látce dodalo nějakou výraznější hodnotu? Asi ani ne, i když s Lily Jamesovou jako Elizabeth Bennetou jsem víc než v pohodě, klidně bych si ji dal v běžné adaptaci Pýchy a předsudku... Jako vyložené plýtvání mi přišlo chabé využití Dance a Headeyové. 50% ()

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Ultimátní WTF. Kde se v amerických filmařích neustále bere ta demence - točit vidětelně ujetá témata jako ultravážné počiny (např. Lincoln lovec upírů, nebo první Žralokonádo) . Jedna věc je historický film ze staré anglie, která se potýká se zombie epidemií a k tomu logicky úměrné jednání postav, druhá věc je suše přepsat dialogy z Pýchy a předsudku a násilím tam naroubovat zombie. Takže to probíhá stylem - dialog: "Doufám, že se bude panu Bingleymu líbit, Lizzy." "Nedozvíme se, co se panu Bingleymu líbí, dokud se s ním neseznámíme." "Ale zapomínáte mamá, že se s ním setkáme ve společenském sále a paní Longová slíbila, že nám ho představí." "Nevěřím, že to udělá. Sama má dvě neteře. Je to sobecká pokrytecká osoba a nemyslím si o ní nic dobrého." "Ani já ne a jsem rád, že se v tom na ni nespoléháte." "POZOR ZOMBIE!" Zombie je zneškodněna, zapomenuta a pokračujem v tomto duchu dál. Tortura. Co je ale nejvíc postavené na hlavu je rating pg-13. Když opomineme, že z čistě "estetického" hlediska je divné točit zombie žánr bez masa a krve, pak mi prosím producenti vysvětlete ten důvod přístupnosti?!!! Kvůli větším ziskům? Ach ano, pochopitelně, akorát si nějak nedovedu představit 13ti letého školáka, jak v kině vydrží nekonečné dialogy plné sociální třídy a sňatků z rozumu a cti. Jako tvrdé R-ko by to aspoň něco vydělalo, ale to by Portmanová nesměla být kráva (jak jsem se koneckonců kdysi přesvědčil z jejího rozhovoru). Boha jeho, když už ta nula, co to psala, neměla na to, proslavit se originálním příběhem a musela se přiživovat na slavném románu, proč zrovna Pýcha a předsudek? Celé to působí, jako kdyby si inteletuál chtěl dokázat, že i on může být děsně ujetej a cool. Ta absolutní nezařaditelnost by tomu odpovídala. Na závěr mě napadá trefná definice této blitky: Sračka natočená podle sračky, napsané podle sračky. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na slušnou zombíkárnu plnou soubojů se zombíky a místo toho jsem dostal dost nudnou, upovídanou, nevtipnou podívanou, která dostala otřesný scénář. Bohužel v dnešní době nemůžete postavit film, ve kterém jsou zombíci, na tom, že každý druhý chce někoho požádat o ruku, i když toho druhého viděl poprvé v životě a zombíkům se vlastně skoro nevěnovat! Dost velký zklamání. Přitom barvitost, kamera a to co mělo dotvářet atmosféru bylo uděláno dobře, jen ten "příběh"... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně debilní a neuvěřitelně zábavné. To je jediný a výstižný popis. Jak moc je to debilní vs zábavné je individuální. Já se bavil natolik, že debilita šla do pozadí (a že jí tam bylo). Po brutální bitce mají děvuchy zcela čisté a naleštěné nože/meče. Když bojují vždy než začnou udělají grimasu (drsnou jak jinak) a před úderem se napřáhnou jako když hází míček do dálky :D. za to by je jak v Japonsku, tak v Číně (kde se učily bojová umění - lol - nenechali ani vařit). No komedie no. Co se cení nejvíc je, že vždy když se dostane děj do "kvokací fáze" je náhle přerušen. Buď akcí (zombie útočí) nebo vtipem (o různé úrovni pitomosti). A to je fajn. Díky tomu film nenudí. Přítomnost více než malého množství provařených tváří napovídá, že při natáčení se opravdu štáb bavil a většina herců prostě nemohlo odolat si v takovéhle debilitě nezahrát. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $10,907,291Tržby Celosvetovo $16,374,328 Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,523,634Tržby za predaj DVD v USA $1,753,982║ ďalšia bejkovina ale pozerateľná, herci fajn, hlavne šikovná sympatická Lily James je na zjedenie a nestratí sa ani Sam Riley, ich súhra ladí, akcia fajn /55%/ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme sa po zasiahnutí zombie na žiadnej zbrani nikdy neobjaví krv. (toi-toi)
  • Pôvodne mal film režírovať David O. Russell. Od projektu však odstúpil, keďže on a štúdio mali úplne rozdielne predstavy. (toi-toi)
  • Během natáčení Lily James (Elizabeth Bennetová) točila scénu, kde se musela projít kolem uťatých hlav zombie. Většina z nich byly rekvizity, Lily na ně měla dupat, jelikož byly ještě živé. Nicméně v zapálení se do role, dupala po všem velmi intenzivně. Po chvíli si uvědomila, že všichni za kamerou na ni překvapeně zírali. Když se podívala pod nohy, tak si zjistila, že jedna z hlav, po které dupala, nebyla rekvizita, ale namaskovaný herec. (BloodMax)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (více)

Reklama

Reklama