Reklama

Reklama

Pýcha, předsudek a zombie

  • USA Pride and Prejudice and Zombies (více)
Trailer 5

Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (231)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo od toho nemohl čekat nic jiného než totální kurevskou haluz, což se nakonec dokonale potvrdilo. Na rozdíl od škváru, který sepsala Austenová, se na tohle dá skvěle dívat, příběh zůstal neměnný, akorát jsou v něm stovky zombíků a je to prdel. Takže sice brutální píčovina, ale já jsem se bavil velmi. 85% ()

hansel97 odpad!

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nevadilo, co s touhle klasikou provdeli a říkal jsem si, že by to mohla být celkem zajímavá podívaná vidět historickou apokalypsu. Ono vlastně to našroubování na Pýchu a předsudek je jen pro nalákání pozornosti, jinak je to akorát obyčejný zombie film ve středověku. A přestože ve filmu možná funguje Pýcha a předsudek, tak ty zombie vůbec ne. Velký problém je, že jsou na plátně minimum času a zbytek filmu, od kterého jsem nečekal drama a romantiku, zaplácnou nanicovaté rozhovory, které měli tvůrci použít, kdyby adaptovali klasiku od Austenové. Vážně, vsadit více na ten aspekt ze zombíky, jdu třeba na tři hvězdičky. Ale když už tedy tu a tam ty zombie na obrazovce jsou, tak nepředvádějí nic žánrově záživného a tak akce je upřímně dost jednoduchá a odfláknutá. O tricích a jejich kvalitě typu, když se střelí do hlavy vybuchne a hořícím městě. Jedna velká nuda, kterou dokážou zachránit maximálně talentovaní herci, pro kterých je tohohle opravdu velká škoda. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Film má dvě přednosti - rozkošnou Lily James v roli Elizabeth Bennetové a zajímavě pojaté zombies, které si očividně zachovávají část své původní osobnosti a jsou schopny i mluvit, což je dělá děsivějšími než klasické mozkojedy. Některé sekvence s nimi jsou opravdu poměrně napjaté a děsivé. Kéž by se tvůrci zaměřili víc na zombie část filmu a potlačili tu austenovskou. Popravdě, Pýchu a předsudek jsme viděli už v x lepších verzích, jsou to právě zombice, které tohle dílko odlišují. Jenže tvůrci do austenovské Anglie, kterou ovládá válka se zombie, silou tlačí staré známé dialogy, což působí hodně bizarně. Zajímavý koncept, ale nedotažený do úspěšného konce. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ujetý nápad zajistí pozornost, ale pokud zůstane jen u něj, už nedokáže nabídnout zábavnou podívanou. Tady se utkala Jane Austen se zombiemi. Je to trochu nefér, protože Jane už je nebožkou pěkně dlouho a nemůže tedy vrátit úder zpátky. Přesto to dokázala. V souboji klasického textu a zombie příběhu vítězí na plné čáře klasika. Do slova a do písmene převzaté dialogy z románu Jane Austen přebíjejí zombie a vy si říkáte, proč se tam vůbec objevily a překážejí příběhu. Boje se zombiemi jsou k tomu dost chaotické. Teprve posléze přestane scénář kopírovat román a předvede aspoň náznak jiné zápletky. Jenomže hloupé a nedotažené. Zajímavý nápad, jak koexistovat se zombiemi, vezme brzy za své a vše končí všedně a neoriginálně. Chyba bude asi už v předloze, která nerozvíjí slavný román, jen na něm parazituje. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pätica mladých, krásnych sestier Bennetových čaká na vydaj. Nebolo by na tom nič nezvyčajné, keby miesto klasických ženských daností, neovládali rôzne bojové umenia. 19 storočie totiž ani z ďaleka nie je tak romantickým obdobím, ako by sa niektorí čitatelia románov mohli domnievať. Zamilované prechádzky v parku dávno nahradili kruté boje s krvilačnými zombie! Keď do okolia rodinného statku vďaka blížiacej sa vojne prichádza množstvo bohatých šľachticov, zdá sa, že sa naskytla ideálna príležitosť ako spoznať toho pravého. Lenže človek srdcu nerozkáže a vyznať sa v pocitoch ctiteľov môže byť v mnohých prípadoch náročnejšie ako oddeliť hlavu od tela nemŕtveho! Nakoľko je samotný román z "2000 piateho" jedným z mojich najobľúbenejších filmov, moje očakávania boli naozaj vysoké. Nápad skombinovať takýto príbeh so zombie tématikou chce skutočne dávku odvahy, pričom muselo byť všetkým od počiatku prezentovania tohto projektu jasné, že o nič seriózne sa jednať nebude. Jediné čo ho tak mohlo pochovať, bola nízka kvalita spracovania, prekombinovanosť, či nedostatočná odvaha popustiť opraty a ulahodiť tak oku hororového fanúšika. No a aký je rezultát? Ani ryba, ani rak. Ja mám síce zombie rád pričom dokážem tomuto subžánru kadečo odpustiť, no kvalita prevedenia masiek mi miestami naozaj neprišla nijak mimoriadna. Tak isto gore scén je vďaka koeficientu pomenej. Herci sympatickí, snímok má vďaka kostýmom či kulisám z 19 st. svoje čaro (aj keď na takú výpravu Crimson Peak sa nechytá ani omylom!), takže ja osobne vyslovene sklamaný nie som. Škoda, že sa film v určitých momentoch nevyhol nudným pasážam, kedy sa viac šermovalo jazykom, ako mečom. Úvodná tretina totiž sľubovala pomerne slušnú akciu. Záver nijak mimoriadne strhujúci a tak mi neostáva nič iné ako udeliť biednych - 50% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodne mal film režírovať David O. Russell. Od projektu však odstúpil, keďže on a štúdio mali úplne rozdielne predstavy. (toi-toi)
  • Během natáčení Lily James (Elizabeth Bennetová) točila scénu, kde se musela projít kolem uťatých hlav zombie. Většina z nich byly rekvizity, Lily na ně měla dupat, jelikož byly ještě živé. Nicméně v zapálení se do role, dupala po všem velmi intenzivně. Po chvíli si uvědomila, že všichni za kamerou na ni překvapeně zírali. Když se podívala pod nohy, tak si zjistila, že jedna z hlav, po které dupala, nebyla rekvizita, ale namaskovaný herec. (BloodMax)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (toi-toi)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (více)

Reklama

Reklama