Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílný seriál zachycující příběhy nerozlučné chlapecké čtveřice Boříka, Mirka, Čendy a Aleše, jejich odvěkého soka Bohouška. Věčný boj se školním prostředím vychází ze čtyř příběhů Vojtěcha Steklače, které vycházely v časopisech Ohníček a později Pionýr (vyšly také knižně). Příběhy Detektivové, Haraburďárna, Rajčata a Tygr zavádějí hrdiny kromě rodných Holešovic i do cirkusového prostředí.
Na rozdíl od předlohy je tu více vyzdvižena role Čendy a samotný Bořík je téměř neviditelný. Na seriálu je zajímavé i to, že se tu sešli děd a vnuk Filipovští. (Robbi)

(více)

Recenze (7)

framil 

všechny recenze uživatele

Pamatuji, a líbilo se nám dětem. Proč to neopakují, to nechápu. Dávají na čt3 takové kraviny. A když čt napíšete a poprosíte o něco tak jen odpoví :,, je nám líto, že se Vám naše skladba pořadů nelíbí, ale... ". A takovou odpověď jsem dostal na několik svých dotazů. Bohužel, je to parta idiotů. ()

topi80

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto seriálu si toho opravdu moc nepamatuji, ale myslím, že šlo o takovou trochu méně naivní verzi Kamarádů. Vím, že mě to docela bavilo, ale na hvězdičkování si netroufám. ()

docdan 

všechny recenze uživatele

Moc rád na to vzpomínám, jako čtenáři Vojtěcha Steklače a hlavně všech dílů a povídek o Boříkovi se mi líbil i tento seriál. Škoda že nebyl delší. ()

Matesek 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný seriál o partě čtyř kamarádů, který nahrazoval tento žánr po již zakázaném seriálu Záhada hlavolamu a následoval seriál Kamarádi. Jejich příhody vycházely po mnoho let v časopise Ohníček. V roce 1972 se vysílala epizoda „Detektivové“, kde Bořík, Čenda, Mirek a Aleš pátrali po zloději plechovek s barvami. Následující rok se natočily další tři díly a všechny byly uvedeny o vánocích 1973. Od té doby už nikdy. Na otázku „Proč“ dostanete z České televize stále stejnou odpověď.  Žádnou. ()

Reklama

Reklama