Reklama

Reklama

Černý chlapec

Trailer

Obsahy(1)

Příběh Pinkieho Browna, mladého, začínajícího, sociopatického gangstera, který při honbě za svými cíly nehledí na nic a na nikoho. Při jedné akci Pinkieho gangu, při které dojde k vraždě, se nechtěnou svědkyní stane mladá servírka z místní kavárny. Pinkie dostává úkol se s ní sblížit a získat od ní důkazy i mlčenlivost. Pinkiemu se oboje podaří, mladinká Rose se však pro něj stává stále větší přítěží, která ho svazuje a ohrožuje. Ochranou ruku nad Rose ale drží Ida, majitelka kavárny a známá jedné z Pinkeiho obětí. (MartinezZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (18)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film začíná příběhem mladýho fracka, kterej mně byl nesympatickej už od první vteřiny. Harlekýna na hlavě, že bych blil, chytrej jak rádio a holku balí větama typu: "Vím co chceš, Já jsem zlej a ty hodná, Jsme úplně stejný" a holka je samozřejmě blbá a nechá si to líbit. K tý holce bych taky měl nějakej komentář. Tak tupou holku jsem fakt hodně dlouho neviděl. Závěrečná scéna je fakt k uzoufání debilní. Co naplat, když u týhle pseudo romantický kriminálce tyhle dvě postavy hrajou ústřední roli. Ne, tenhle film už nechci nikdy vidět. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Sam Riley je guma. Jednoduše se na roli sociopatického psychopata Pinkieho šíleně nehodí a je to bohužel vidět. A díky němu trpí bohužel celá jeho skupina. Bohužel tu těch nesympatických hereckých projevů je hned několik. Avšak i přes těžce utahaný začátek se "Špalek" alespoň trochu zvedá v druhé půli a navíc díky atmosféře to dotahuje alespoň na ty tři hvězdy. Bohužel je to stále hodně málo. ()

Reklama

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

knihu Brightonský špalek jsem četla - jako ostatně většinu kousků knihovny rodičů - někdy v deseti letech....proto jsem samozřejmě ne všemu rozuměla,takže film mi dneska po dlouhých letech osvětlil to,co mi zůstalo tehdy skryto....překvapilo mne prostředí šedesátých let,ale nakonec to nebylo podstatné....a za to,že Pinkieho jsem si představovala takhle nějak a že jsem díky filmu porozuměla,musím dát pět bodů ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Černý chlapec (mimochodem, prapodivný převod původního názvu) sklízí rozpačité komentáře a nízké hodnocení, což je do určité míry dáno absencí postav, se kterými se divák může ztotožnit a fandit jim. Ale opravdu jen do určité míry, protože asi největší vliv má podivný pocit anachronismu. Ten scénář je zvláštním způsobem zaseknutý hluboko v minulosti. Reálně se snímek odehrává někdy na počátku 60. let v éře mods, ale působí to jako film natočený v polovině 40. let na podkladu scénáře, který pár let ležel v šuplíku a zobrazuje společnost o dekádu starší. Především hlavní hrdinka Rose svou bezbřehou naivitou nezapadá do 60. let, ale hluboko do předválečné éry. Brutalita a zlovolnost hlavního padoucha mohla šokovat právě ve 40. letech, ale dnes jsme zvyklí na mnohem radikálnější nátury a činy. Taky tempo filmového vyprávění vypadá už dnes jinak. Vstupuju sice na nejistou půdu spekulací, ale připadá mi celkem logické, že to bude tím, že se tvůrci příliš otrocky drželi originálního filmu z roku 1947 (dosud jsem neměl možnost ho zhlédnout) a literární předlohy, ze které snímek vychází. Dnes jsme se posunuli jinam a myšlení těch postav je nám už příliš vzdálené. Kdyby tohle natočil řekněme Hitchcock ve 40. letech, byla by to v téže podobě uznávaná klasika, ale takhle většina diváků pokrčí rameny a jde jinam. Za sebe říkám, že slabé 3* si u mě Rowan Joffe na postu režiséra obhájil, ale je to jen o fous. Celkový dojem: 50 %. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale nějak mi chyběla hloubka příběhu uprostřed filmu, takže začátek i konec dobré, zbytek ale nedokáže získat pozornost a uspává. Jediná postava, které jsem nedokázal roli uvěřit, byla Rose, jejíž bezbřehá naivita neměla hranic. ~~~ Viděl jsem, časem zapomenu a připomínat nebude už třeba. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama