Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

nash. 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasickou hollywoodskou romantiku, místo toho jsem dostal hořký, přesto milý příběh o tom, že každá mizérie může mít i nečekanou světlou stránku. Jednoduchý příběh a nenucený styl vyprávění, který jako by v sobě měl nádech mé oblíbené asijské filmařiny, sympatická dvojice, kterou si člověk nemůže neoblíbit, obklopená lehce ujetými figurkami, dodávajícími humorný odstup od téměř depresivní mizérie, kterou Larry a vlastně i Mercedes procházejí. Úvodní scéna, kde Larry dostává padáka doslova svírá žaludek, bizarní kurs, který vede Mercedes dává filmu téměř nádech absurdity a ekonomie Eda Matsutaniho přidává do nečekaně pohodové směsi svérázný humor. Tom Hanks je v každém okamžiku výborný, Julia Roberts nezůstává pozadu a občas povedený vtípek, nebo ujetá situace přimíchaná do neveselého základu příjemně odlehčí náladu. Zkrátka, pro mě byl Larry Crowne nečekaně příjemným překvapenín. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V noci se mi nechtělo spát a tak jsem si pustil filmový debut Toma Hankse. A musím říct, že mě to jako životní drama vůbec nebavilo. Na Toma jsem si už zvykl koukat v epických filmech nebo alespoň filmech, kde má šanci hrát vcelku neortodoxní role. Jenže když hraje obyčejného člověka, v obyčejném světě s obyčejnými lidmi, nějak to prostě není ono. Přesto v tomhle filmu mu nemůžu upřít sympatično, i když s nudou. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,608,245Tržby Celosvetovo $75,045,000Tržby za predaj DVD v USA $6,318,350 //počet predaných kusov 402,310║ Julia Roberts tu nie je najhoršia ale príbeh nemá ten patričný náboj aby to strhlo aj keď niektoré momentky boli dobre vymyslené. /40%/ ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Dejte do filmu Juliu Roberts a z 90% máte u mě jistotu, že to bude sračka. Dejte tam Toma Hankse a z 90% je jasný, že to bude hodně americkej film (nebo spíš hollywoodskej). A tak z toho nemohlo vzniknout nic kvalitního. Obzvlášť ta hnusná pizda tady hrála extrémně nepříjemnou a anti-sympatickou roli, takže snad ani není fyzikálně nebo spíš esteticky možné, aby to bylo dobrý. Příběh potěší jedině snad tím, že... no vlastně nepotěší skoro vůbec... jo kromě těch roztomilejch skútrů... Párkrát se člověk zasmál, ale nemyslim to doslova - bylo to spiš takový heh než hýk. Lepší se k tomu už nevracet... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - V současné době nepřesahuje cena vašeho baráku ani částku, kterou ještě dlužíte........ "Jízda skůtrů" okolo 35 minuty je nádherná a má krásný hudební doprovod. CITÁT - Kam pojedeme?.......... Filmeček, nebo spíše příběh filmečku si tak trochu hraje z osudem, ale to by nebyl Hanks, aby to nefungovalo. 57 minuta je toho příkladem. Vidět Julii s kýblem na hlavě, to je opravdu zážitek. CITÁT - Byla jsem pod vlivem Démona Rumu.......... Sousedská rada stojí za zamyšlení - jsi svobodnej, zdravej, bílej a jsi v Americe. Jsi čistý list papíru. Musím přiznat, že ikdyž jsem si film koupil, trvalo asi dva měsíce, než jsem našel odvahu si ho pustit. To víte, žádná krev, akce, mimozemšťani atak dále, no co, jsem přece fanoušek Vetřelců a Predátorů. Proč zrovna Hanks a Roberts v romantice? Nevím, ale člověk má mít přehled o každém filmu, co kdy kdo natočí. Tak jsem sec obrnil a podíval. Nakonec jsem však rád, že jsem to viděl. Je to prostě hodně pozitivní, nádherný a inspirující příběh. CITÁT - Spektakulární............ ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu jednu z rolí ztvárnila i Rita Wilson, žena Toma Hankse. (Terva)
  • Chet Hanks, syn Rity Wilson a Toma Hankse, se objeví v bytové části jako Pizza Delivery Boy. Také Rita má menší roli. (rafix)
  • Celý film je natočený v Los Angeles - San Fernando Valley, Long Beach, Burbank, California State University. (odvedle)

Reklama

Reklama