Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V noci se mi nechtělo spát a tak jsem si pustil filmový debut Toma Hankse. A musím říct, že mě to jako životní drama vůbec nebavilo. Na Toma jsem si už zvykl koukat v epických filmech nebo alespoň filmech, kde má šanci hrát vcelku neortodoxní role. Jenže když hraje obyčejného člověka, v obyčejném světě s obyčejnými lidmi, nějak to prostě není ono. Přesto v tomhle filmu mu nemůžu upřít sympatično, i když s nudou. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Postava "Lance" je skutečně to, co umí Amíci: milý, oblíbíte si ho, bude vám ho líto a doufáte, že uspěje. No a tenhle snímek je o tom, jak k úspěchu spěje. Proč ne, ona i role Julie není úplně otravná. Ale obávám se, že nebude dlouho trvat, a na snímek zapomenu stejně rychle jako nápad se na něj podívat. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO - Pohodová průměrná romantická komedie na nedělní odpoledne. Pravdou je, že bych od Toma Hankse čekal určitě více. Asi bylo chybou to, že si Tom vzal za své režii, hlavní roli i scénář. Pak totiž kvalita poněkud pokulhávala. Rozhodně mě ale snímek neurazil, nepohoršil a párkrát ve mě vyvolal široký úsměv. Proto hodnotím následovně - 60%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je neskutečný slušňák, až má člověk touhu si ke sledování filmu "Moje krásná učitelka" vzít nějaký alkohol, aby mu na krku nezačala růst kravata a ze slovníku mu nevymizely všechny sprosté výrazy. Sám pro sebe a se sebou si legendární herec natočil snímek, který bych označil jako malý film o malém člověku. Radši jsem měl ale Hankse jako malého člověka ve velkém filmu. Samozřejmě narážím na "Forresta Gumpa", na snímek, který mnohým obsazuje přední příčky osobních žebříčků, jiní se na něj z principu odmítají podívat. Jeho Larry Crowne je chlápek, který doplatil na to, že ekonomická krize si vyžádala změny ve firmách, které chtějí ještě více vysokoškoláků. Ti, co vejšku nemají, mají jednoduše smůlu. Larry Crowne je propuštěn, žije sám a jeho život se zdá neutěšený, ale díky tváři Hankse vám stejně přijde, že je vlastně šťastný. Ale pravé štěstí má teprve najít, protože se sblíží s učitelkou komunikace/konverzace. I když je učitelka vdaná, rozhodně není šťastná. Ale může být v klidu, protože snímek je tak neskutečně sladkobolný, že je zde happy end pro všechny. Kromě jejího manžela. Mezi Hanksem a Roberts to ve filmu snad ani na chvíli nejiskří, ale tak ono už je z plakátu jasné, že ti dva to musí dát dohromady, tak proč se o něco snažit. Ona se jednou opije, začnou se líbat, to jako jiskření stačí, a to i přesto, že se film tváří jako melodramatická romantická komedie. Asi se nebudete úplně nudit, budete vzdychat nad tím, jak hezké to vlastně může být, budete trnout, jestli spolu nakonec skončí. Ano, tohle všechno se vám může přihodit, když jste ještě žádnou romantiku neviděli. Hanks jako herec nezklamal, ale jako režisér se opět moc neukázal. Ať si klidně produkuje, ale jako režisér by si měl zkusit vybrat lepší náměty a lépe je zpracovat. Takhle má člověk pocit, že akorát prodává své jméno. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/mistrovsky-plan-nerdi-bel-ami-susi.html ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.9/10] | me: Veľmi jednoduchá a priehľadná romantická jednohubka, ktorá je vzhľadom na herecké obsadenie sklamaním. Nebyť však ústredného hereckého dua elitnej formy zapadol by tento film prachom skôr než by sa objavili záverečné titulky,... ALE Tom a Julia sú tu a opäť to držia nad hladinou, ... hoci Tom Hanks ako režisér/producent by sa mal radšej upriamiť na to, čo mu ide v tomto smere najlepšie - vojnové príbehy ala Band of Brothers... I told you how to avoid divorce lawyers. You get married, and you stay married. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Tom Hanks pracoval na scénáři šest let. (Brousitch)
  • Postava Larryho Crowna sa u Toma Hanksa zrodila v čase štúdií na vysokej škole v polovici 70. rokov, keď jeho spolužiaci v triede boli v strednom veku, 50-tnici, ľudia, ktorí sa vrátili z Vietnamu. (odvedle)
  • V priebehu natáčania každý herec dostal svoj vlastný skúter. Tom Hanks s produkčným tímom dlho hľadali skúter pre neho, až raz narazili na ulici na skúter Yamaha Riva 180 ročník 1983. Hanks nechal majiteľovi lístok s tým, že točí film a rád by si skúter požičal. (odvedle)

Reklama

Reklama