Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měsíc po premiéře svého filmu AVATAR vypustil James Cameron do světa dokument, který, nejen fanouškům, přibližuje složitý proces natáčení. V několika kapitolách můžeme například vidět převádění hereckých pohybů do počítače skrz motion-capture, tvorbu speciálních efektů, trénink a choreografii soubojů, skládání hudby, nebo vymýšlení pandorského jazyka. Vznik snímku AVATAR byl možný jen s tou nejmodernější technikou. (Davies182)

(více)

Recenze (78)

draggo 

všechny recenze uživatele

Až potom co tohle shlédnete, si uvědomíte jakou práci to dalo, a jaký je James Cameron génius. Mnozí mi to budou zazlívat, ale Avatar je pro mě největší filmový zážitek všech dob, a tento dokument jen potvrzuje že mé TOPce vévodí zcela oprávněně. Opravdu nechápu lidi co jsou k veškeré té mnohaleté dřině lhostejní a film odsuzují./viděno na PC: 100% a 5*/ ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Veľmi objektívny dokument. Ten kto si neužil bonusy, alebo sa ešte dosť nenasýtil všeliakymi novinkami / perličkami z filmu Avatar, vrelo mu odporučam tento dokument. Ja ho mám v HD MKV a som veľmi spokojný a taktiež som sa niečomu priučil zo zákutia režisérskeho kresla. Naozaj to nemajú ľahké a je veľa krát je veľmi nepresné povedať, kedy by mal veľkofilm prísť na strieborné plátno, už len vďaka tomu, že ľudia na ňom pracujú takú dobu. Keď som si to pozrel, pochopil som, prečo je Avatar tak dobrý film. Celá skupina ľudí pracovala na filme, podotýkam = od detajlu k detajlu. Od modelu ku kolosu. Všetko v jednom :-) Veľká spokojnosť 3* ()

Reklama

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání, je tam jen pramálo ukázek animace a způsobu filmování. Hned je další střih a ukázky z filmu. Pak následuje pochvalování Camerona jak to měl promyšlené a co to dalo za práci, a šup další střih ukázek. Chtěl bych víc propracovaný dokument o natáčení a ne jen dlouhý "trailer" s pár minutama "z natáčení". ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Sice jsem velký zastánce Avatara a velice obdivuji všechny, kdo se podílel na jeho realizaci ale.. Zkusme nahlédnout úplně z jiné stránky, opomeňme teď jedno konkrétní dílo.. Vždyť ten film již není více filmem, to je neinteraktivní vizuální digitální hra, kde sledujeme věci, které sledovat nejdou jinak, než pomocí úprav, ano, je to sci-fi a fantasy ale kam to půjde dál ..? Nahradí skutečné herce také jenom animace? Vzpomeňme si na staré dobré westerny, nemyslím si, že by ve snímku "Vůně cibule" byla ona důležitá ingredience dodělaná nad rámec reality.. (ano jsem magor a není to úplně názor, který sám zastávám, je to pouze úvaha) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech dokonale průměrný film o filmu. Avatar samotný mě naprosto zklamal, ale na jeho výrobu jsem byl poměrně zvědavý. Velká část dokumentu je bohužel věnována ukázkám z filmu a naprosto zbytečným proslovům o tom, jak obsadili ty nejlepší herce nebo podobným chvalozpěvům - Giovanni Ribisi: "The story is so original... and really beautiful, and epic." Samotné technologii výroby je věnována (na můj vkus) malá část stopáže. Několik věcí mě ale zaujalo. Třeba jakási Cameronova speciální kamera, která mu v reálném čase ukazovala natáčenou scénu už v zjednodušené digitální podobě. Kdyby šel dokument víc do hloubky, tak by si ode mě možná zasloužil vyšší hodnocení, než má Avatar, ale nakonec dávám oběma stejně, protože tohle je prostě jen obyčejná reklama, pozvánka do kina. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama