Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měsíc po premiéře svého filmu AVATAR vypustil James Cameron do světa dokument, který, nejen fanouškům, přibližuje složitý proces natáčení. V několika kapitolách můžeme například vidět převádění hereckých pohybů do počítače skrz motion-capture, tvorbu speciálních efektů, trénink a choreografii soubojů, skládání hudby, nebo vymýšlení pandorského jazyka. Vznik snímku AVATAR byl možný jen s tou nejmodernější technikou. (Davies182)

(více)

Recenze (78)

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání, je tam jen pramálo ukázek animace a způsobu filmování. Hned je další střih a ukázky z filmu. Pak následuje pochvalování Camerona jak to měl promyšlené a co to dalo za práci, a šup další střih ukázek. Chtěl bych víc propracovaný dokument o natáčení a ne jen dlouhý "trailer" s pár minutama "z natáčení". ()

freEDelL 

všechny recenze uživatele

Po první projekci Avavtaru jsem vyšel ze sálu ohromen a namlsán na další projekce, věděl jse, že u jedné nezůstane. Ale po shlédnutí tohoto dokumentu (1080p, projektor a plátno) jsem měl svou dolní čelist až na zemi. Líbilo se mi to snad více než film. Krásně ukázáno, jak si s tímto snímkem Cameron vyhrál. Je to opravdu hračička, podle mého názoru se jeho vývoj zastavil někde v 6-ti letech a teď si s filmy hraje jako šestiletý kluk se svým prvním Legem Technics. :-D Všem, co viděli Avatar tento dokument doporučuji, protože je to neskutečné. ()

Reklama

Kuzmik 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se na dokumenty o filmech přestanu dívat, protože teď už nevěřím, že v avatarovi natočeno něco skutečně a ne jen přes počítač. Samozdřejmě skvělý dokument, jde vidět, že na filmu pracovali všichni do strhání, dokonce i herci a dost tvrdě, ale ja zůstávám u filmu, kde jsou počítačové efekty a simulace jen minimálně, i když obraz vypadá naprosto dokonale. Jamese Camerona bych rád viděl u starých skvělých filmů, které má. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jediný spôsob ako si skrátiť čas čakania na DVD edíciu je tento dokument. Zárobok filmu $1,900,514,732 po 42. dňoch hovorí sám za seba. Či už ste mali tú možnosť Avatara zhliadnuť alebo ešte len váhate, odporúčam prvej i druhej kategórii. V oboch prípadoch sa dozviete niečo nové, poučné, úsmevné a zábavné. Od dôvodu výberu hercov, cez spracovanie 3D kamery, až po opis planéty Pandora. Berte tento krátky počin ako dlhšiu upútavku pre neznalcov a zasvätenie pre (nás) znalcov. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

I největší odpůrci musí souhlasit, že Avatar je technicky naprosto unikátní. Ještě 4 roky po uvedení se neobjevilo nic, co by se technicky aspoň blížilo. I proto je tenhle dokument zajímavý pro každého filmového nadšence. Občas to sice s propagací filmu trochu přehání, ale technické pasáže vážně stojí za to. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno