Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kolik mužů může skutečně milovat jedna žena?  Podmanivý příběh ženy zkoušené životem plným vášně, krutostí osudu a nespoutané lásky. Film odehrávající se na jižním Slovensku, na samotě ukryté v meruňkových sadech, vás vtáhne do víru vášní tří mužů k jedné osudové ženě a její lásky k nim, se všemi strastmi a radostmi, které dokáže přinést jen život. Slunce, vůně dozrávajících meruněk a hledání vlastního štěstí si vás získají v příběhu silné ženy, která miluje a touží být milována… jako my všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taka ta nevera po madarsky na sposob rezisera Petra Bebjaka. Slovensko mam vyborne prekrizovane, a mozem zodpovedne povedat/napisat, ze TAKTO SA NA ZITNOM OSTROVE ROZHODNE NEHOVORI. A Szidi Tobias krasne predviedla, ze je hereckou tragediou na pohladanie. Filmov ako Marhulovy ostrov tu mame tolko, ze ich mozeme kludne lopatami prehadzovat. Sracka za 5 % ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Zdravíčko, na začátek bych rád podotknul, že slovenská filmová produkce se shodně s českou, na přelomu milénia, odrazila ode dna, a teď pomaloučku stoupá vzhůru. Celovečerní debut seriálového matadora nabízí příjemnou podívanou, mísící humor s vážnější linkou (slovo ´drama´ podle mě není na místě) a jeho návštěvou v kině rozhodně nic nezkazíte. Jasně, je tu spousta filmařských bot, ale doslova "nad vodou" vás celých sto dva minut bude držet výborný mix Francie s východní Evropou Juraje Dobrakova, a taky neokoukaná Szidi, která celý film uhrála svýma krásnýma očima! ;-) Mějte se filmově. Woo. ()

Reklama

Babous odpad!

všechny recenze uživatele

Celkem zdlouhavé a nezajímavé drama o ženské a třech starších mužích. Polovině dialogů jsem nerozuměl - mísila se tam slovenština s maďarštinou, to ale ani moc nevadilo, protože dialogy byly celkem o ničem. Nic moc až na pěkné houslové melodie a záběry jižního Slovenska - nikdy jsem si neuvědomil, že to tam je skoro jako ve Středomoří. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Když ze slibného dramatu uděláte frašku, nemůžete čekat ovace. Námět zní zajímavě, ale to je asi tak všechno. Jsou tu hezké pasáže, hezké záběry, hezká atmosféra. Hudba je šíleně nesourodá, jako by autor chtěl vyzkoušet od všeho trochu, takže mu z toho vznikl guláš folkloru, popu a filmové klasiky, jaká je slyšet v každém druhém dramatu. Také nechápu název Meruňkový ostrov, kdyby sad, no budiž, ale ostrov? Vlastně nejlepší by bylo pojmenování Meruňkovice, film je podobně špatně "pitelný" (omlouvám se všem přívržencům pálenek, ale tyhle drijáky fakt nesnesu). Příběh se vleče a ve chvíli, kdy divák čeká velké finále, které všechno rozetne, přichází pro současnou kinematografii snad už klasická resignace a titulky a pocit, že scenárista to všechno rychle dopsal, aby mohl na kafe...nebo meruňkovici? (také si odnáším pocit, že na jižním Slovensku se chlástá jak na Sibiři). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Rád si posvietim na naše nové filmy, som zvedavý ako sa nám darí preklenúť to málo produktívne obdobie, ktoré je dúfam za nami. P. Bebjak je momentálne jeden z našich najusilovnejších režisérov a jeho nedávny horor Zlo bol celkom vydarený. V prvom rade musím vyzdvihnúť fantastickú hudbu, ktorú si jednoducho všimnete, lebo je jej vo filme dosť a je vážne skvelá. Nepreženiem ak poviem, že za takú hudbu by J. Dobrakov určite dostal poklonu aj v holywoode. Príbeh je typicky slovenský- čiže tragický, možno až príliš, ale z filmu som mal dobrý pocit. Pri dialógoch ma neoblieval pocit trápnosti, bolo to prirodzené. Obsadenie niekoľkých nových tvárí filmu pomohlo, pochváliť treba aj osadenie príbehu do slovensko - maďarskej oblasti. Futbalový zápas a hláška :"Čo pískaš, ty piča slovenská!" , ma pobavila a rybárov i milovníkov prírody určite zaujme ojedinelý lov sumcov. Vo filme sa často nalieva "barac- pálenka" a normálne som na ňu dostal chuť. Škoda, že nemám. Trochu zamrzí, že sa film podrobnejšie nevenoval detailom. Mnoho divákov si iste kládlo otázku, čo urobila so svojím bytom v meste, kde pracuje, z čoho žijú jej dvaja vyvolený a možno by tým film získal zaujímavý sociálny podtón. Celkovo solídny slovenský film po ktorom určite dostanete chuť na barac- pálenku, marhule, sumca alebo dobrú rybačku...Jemný nadpriemer, ale prikláňam sa k štyrom. 70%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Pre finančné dôvody a tiež pre nevyhovujúce poveternostné podmienky sa výroba filmu natiahla na 5 rokov. (BathoryMan)
  • Nakrúcalo sa 3 roky. [Zdroj: FilmMax] (ash99)
  • Autor scenára Peter Lipovský je v skutočnosti manželom predstavitelky Bábiky, herečky Szidi Tobias. (BathoryMan)

Reklama

Reklama