Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kolik mužů může skutečně milovat jedna žena?  Podmanivý příběh ženy zkoušené životem plným vášně, krutostí osudu a nespoutané lásky. Film odehrávající se na jižním Slovensku, na samotě ukryté v meruňkových sadech, vás vtáhne do víru vášní tří mužů k jedné osudové ženě a její lásky k nim, se všemi strastmi a radostmi, které dokáže přinést jen život. Slunce, vůně dozrávajících meruněk a hledání vlastního štěstí si vás získají v příběhu silné ženy, která miluje a touží být milována… jako my všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Atmosféra ako v knihách Ladislava Balleka a zobrazenie dedinského života, ktorý hádam už ani neexistuje. Niekto by mohol namietať, že hlavná hrdinka je prelietavá nymfomanka, ktorá má na mužov veľmi nízke nároky. Pocitovo sa ale jedná o veľmi sugestívnu vec, ktorá zachytáva krásy "hlbokého juhu" a jeho jedinečné genius loci. Z mosta do prosta, tak ako mám v obľube Pokoj v duši pre zachytenie lesov Horehronia, tak mám v obľube Marhuľový ostrov pre zachytenie Bodzianskych Lúk. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Dotek starších artových filmů, které mám ráda. Dotek léta, prázdnin a dětství, které s příběhem nemají nic moc společného. Výborná hudba Juraje Dobrakova a spousta drobných hezkých detailů. Snaha pochopit život? Tak jo, proč ne... přitom vědět dopředu, kolik minut se na plátně ohřeje György Cserhalmi, zřejmě bych ani nešla do kina. ()

Reklama

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Pre dokonalé zobrazenie samoty na juhu Slovenska a čistých ľudských emócií vizuálne neatraktívne, málo nápadité, impotentné a neoriginálne. Strašný wannabe art s totálne zle zobrazenou erotikou má našliapnuté do preexponovanej, zle nastrihanej filmovej melanchólie, ktorú zachraňuje v určitých momentoch pekný, ale trestuhodne zle použitý soundtrack. V dialógovej rovine zase príliš fádne, miestami až stupídne. Na Slovenskú kinoprodukciu to samozrejme nie je úplná hanba, ale na druhej strane sa tu podarili omnoho lepšie kúsky, a pri tom nemuseli mať žiadnu nálepku. Muzika neprekonaná, Bebjak je šedý priemer, teoretik, eunuch v haréme filmového sveta a režisérskej invencie , ktorý zo zaujímavého motívu ľudskej drámy spravil na kolene zbúchanú, Hollywood kopírujúcu nudnú zlátaninu bez štipky chuti niečo predostrieť. Byť na tom v kine, urazili by ma vyhodené peniaze ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Zdravíčko, na začátek bych rád podotknul, že slovenská filmová produkce se shodně s českou, na přelomu milénia, odrazila ode dna, a teď pomaloučku stoupá vzhůru. Celovečerní debut seriálového matadora nabízí příjemnou podívanou, mísící humor s vážnější linkou (slovo ´drama´ podle mě není na místě) a jeho návštěvou v kině rozhodně nic nezkazíte. Jasně, je tu spousta filmařských bot, ale doslova "nad vodou" vás celých sto dva minut bude držet výborný mix Francie s východní Evropou Juraje Dobrakova, a taky neokoukaná Szidi, která celý film uhrála svýma krásnýma očima! ;-) Mějte se filmově. Woo. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Co vznikne, když někdo kdo neumí, se pokusí natočit umění? Marhuľový ostrov! Rádoby poetický příběh o nehezké slovenské rádodajce, která postupně ráda dá třem bratrům? (či co to bylo za hňupy), než jejich opilecký bezvýznamný živůtek postupně ukončí strašlivá tragédie. Na motivace postav se nehraje. Proč také. Točí se umění! Příšerný střih, který maskuje tvůrčí neschopnost natočit souvislou scénu. Hrdinka pláče za volantem a scéna je snad pětkrát střižena, až z toho bolí oči. Odhalené řitě, opilecké žvatlání, mrtvá zvěř, vulgarismy? Jak klasické ingredience současných evropských rádoby filmařů točících umělecké filmy. Na Slovensku se na fotbale běžně bijí ženy? Bebjaku, uvědom si, že ne každý je Jakubisko. Tobiasová, věnuj se raději zpěvu, sledovat pokus o herectví je vážně útrpný zážitek. Kameraman snímá naprosto zbytečné detaily, které nemají pro "děj" žádný smysl (rozžhavená žárovka, bílá labuť na dvorku). Dramatizace a návaznost jednotlivých scén nefunguje už vůbec. Výpověď zcela nulová, neznám tedy život na slovenském Jihu, ale o čem to kurva bylo?? Celé to působilo jako studentské kamerové a filmařské zkoušky s následným slepením do jakéhosi celku. Zcela bez formy. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Nakrúcalo sa 3 roky. [Zdroj: FilmMax] (ash99)
  • Pre finančné dôvody a tiež pre nevyhovujúce poveternostné podmienky sa výroba filmu natiahla na 5 rokov. (BathoryMan)

Reklama

Reklama