Reklama

Reklama

Vyhnaný římský hrdina se spojí se zapřisáhlým nepřítelem, aby se pomstil městu... Moderní filmová adaptace tragédie Williama Shakespearea.. Na začátku děje je Coriolanus nejlepší bojovník, který vybojuje vlastnoručně a sám vítězství Říma nad městem Corioli, patřící  Volskům. Je to velice schopný chlapík, v rozhodujících momentech však vždy z úst vypustí něco, co by si mohl odpustit anebo neudělá to, co se udělat patří. Římané jeho upřímnost nesnesou a vyženou ho. Coriolanus odchází k nepříteli a v čele jeho vojska táhne na Řím. Dá však přednost mírové smlouvě, kterou s Ŕímem nakonec uzavřou. Jeho noví přátelé však nejsou s takovým řešením spokojeni a nazvou ho zrádcem. Najednou si vzpomenou, kolik jejich lidí zemřelo kdysi jeho rukou. Vrhnou se na něho a zabijí ho. (TV JOJ)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (120)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom Shakespearových hier, ani ich filmových adaptácií a tobôž nie takých, v ktorých sú vyše 400 rokov staré texty, určené pre dobové divadelné dosky prenesené v doslovnej podobe na strieborné plátno. Svojho času ma to poriadne iritovalo už v Luhrmannovom Rómeo a Júlia a hoci v Coriolanovi to na mňa pôsobilo o čosi znesiteľnejšie, za týmto britským filmom vidím hlavne zbytočne minutý 10 miliónový budget, ktorý mohol byť využitý omnoho zmysluplnejšie. ()

Pilda17 odpad!

všechny recenze uživatele

Od začátku nezáživné a příliš zdlouhavé. Do toho plácání jednoho nesmyslu za druhým. Žádnou myšlenku a ani napětí jsem nepocítil. Děj nebyl vůbec chytlavý a nuda provází tento "paskvil" celou dobu. V životě už nechci nic takového vidět a ani herecké výkony nemůžou tento nesmysl vyzvednout. Nejhorší věc ze všeho je, že herci plácají jeden nesmysl za druhým.. 0/10 = 5% ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Už keď scenár sa dá rozobrať na cucky, len veľmi málo môže samotrný film pozdvihnúť. A tu to nepozdvihlo nič, ani réžia, ani herecké výkony (keď sa herci nevedia vžiť do rolí a nezmyselných replík, inak to dopadnúť ani nemohlo). Čo chcel dosiahnuť tento crossover? Dialógy nekorešpondujúce s naozajstným dianím. Veľmi blbý nápad krížiť shakespearovu divadelnú tragédiu so súčasnou akčnou drámou. Crossover, ktorý nebude fungovať nikdy, opakujem nikdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $757,195Tržby Celosvetovo $2,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $1,467,897 //počet predaných kusov 95,944║ Ralph Fiennes chcel byť moc "Shakesperovsky" originálny ale zobral si na seba príliš veľké sústo, áno má to aj niečo do seba o tom niet pochýb ale ako celok to časom vyznie stereotipne bez šťavy, škoda je že príliš málo tam je oponenta v podaní Gerarda Butler, ktorý mohol dať tomu skutočný ráz. /40%/ ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

A pak mají děti brát toho Shakespeara vážně, když Fiennes udělá z Coriolana nasíracího parchanta! Smyslem předlohy rozhodně není donutit diváka nenávidět toho uřvanýho nácka, aby v závěru jeho srdce zaplesalo, že konečně zavřel hubu. O bezduchém přehození původní látky do moderního světa ani nemluvě. Samozřejmě, že bez úprav bude řada pasáží znít směšně a bohužel se vytratila i spousta závažnějších myšlenek nebo úplně ztratila význam. Občas mívám pocit, že přesun divadla na plátno způsobuje, že film působí malinko hystericky a velkoryse to toleruji, ale co je moc, to je příliš. P.S. Ale Butler a záškodní politici jsou celkem fajn. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objeví více jak 30krát slovo "traitor", neboli zrádce. (Beckett51)
  • Scéna vyhoštění Coriolana (Ralph Fiennes) byla točena celkem 3krát. Poprvé byla přerušena výpadkem proudu, podruhé Ralph Fiennes při větě "I banish you!" omylem udeřil rukou do kamery. (Beckett51)
  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradě, uvažovalo se ale také i o Rumunsku nebo Chorvatsku. (Brousitch)

Související novinky

Reklama

Reklama