Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

campix 

všechny recenze uživatele

Tradiční životní příběh underdoga, kterého sledujeme už od jeho útlého dětství. Hlavnímu hrdinovi se neděje prakticky nic dobrého a pokud se alespoň trošku něco dobrého objeví, tak příjde ještě něco horšího, co ho okamžitě vrátí na úplné dno. Velmi těžko se na to kouká. Hlavní hrdina trpí naprosto abnormálně a já jsem trpěl s ním. Nic, co bych si užil a nic, co bych chtěl sledovat. Já vím, je to cíl a v tomhle aspektu Kid naprosto exceluje. Bohužel možná až příliš, a tak je sledování téměř až fyzicky nepříjemné. Příběh se zaklíná berličkou, že je inspirován skutečnými událostmi, což možná umocňuje jeho nepříjemnost. Navíc mi neseděl Rupert Friend v hlavní roli. Prapodviný a ukňouraný projev, který asi seděl do tohoto rámce, ale mě neuvěřitelně iritoval. Za mě čistě subjektivně negativní hodnocení pro tento film Nicka Morana. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jen marně jsem očekával příchod Bruce Willise. Na tento stejnojmenný film jsem se podíval omylem, ale rozhodně tohoto omylu nelituju. Je to velice smutný, drsný film o člověku, který rozhodně nežil pohádku a do poslední chvíle to vypadalo, že se z nanicovatého života nikdy nevyhrabe. Často jsem věci prožíval za hlavního hrdinu a nechápal, jak dokázal po celou dobu toto trýznění snášet bez toho, aniž by klesl k násilí. Tedy, alespoň ne v každém případě. První polovina děje skvělá, leč až neuvěřitelně bezmocná a drsná, se skvělými prostřihy a přeskoky z období do období. Druhá polovina o trochu slabší, s ovšem zajímavým zakončením. Oceňuji i přímé propojení se skutečným případem. 80% ()

Reklama

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Nebýt konce, tak by moje hodnocení zůstalo jen u "Hodně silné drama" což je v podstatě stejné co napsali kolegové pode mnou, jinak řečeno "Je to syrové (chápej režisér se snažil aby to bylo přirozené) a i když se mi to nelíbilo, takovýmhle filmům se dávaj minimálně 3 hvězdy už jen ze zvyku." Konec kdy se hrdina konečně zvedne ze svého životního dna, kdy jinou část stupnice vlastně nepoznal, "zabejčí a nahodí machra" a také závěrečné titulky jak se vypořádal se životem dodalo filmu asi to, co by zbylých 100 minut chybělo... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi silné drama s celou řadou sugestivních, drsných a emotivních scén, jejichž hloubku dotváří nejen výborné herecké výkony, ale také úžasný soundtrack. Ta část příběhu, která se odehrává v dobách Kevinova dětství, je hodně působivá a syrová, sama o sobě už člověku utváří výsledné hodnocení snímku. Část, kdy už je Kevin dospělý a snaží se postavit na vlastní nohy, není o nic slabší, servíruje něco ve stylu amerického snu, ovšem v některých pasážích by si člověk opravdu řekl, o jaké jde klišé, avšak tento výraz není zcela na místě, neboť příběh Kevina Lewise napsal sám život. The Kid je opravdu silným zážitkem. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dobré, obzvláště první polovina. Dětství a dospívání kluka, jenž se v křečích potácí z bláta do louže, aby padl držkou do žumpy pokaždé, kdy se mu na obzoru zjeví naděje na lepší zítřek, je natočeno skvěle - ne, že bychom těch sociálních drám o ukřivděných outsiderech viděli málo, ale je to prostě kus přesvědčivě odvedeného díla. S druhou polovinou je to horší, jelikož se de facto sestává z opakovaného žvanění o dluzích, kšeftech, pouličních bitkách a neschopnosti titulní postavy budovat vztahy, přičemž - SPOILER - je vše rozhřešeno v závěru, kdy si kluk pořídí bouchačku, vyřídí mafiány (bez střelby), vyzná lásku svojí milé (okázale a veřejně) a pak už se se svou rodinkou šťastně brouzdá po dvorku. To vše během několika mála minut. Titulky, šmitec. Aneb dobré, ale pod kůži nezaleze. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)
  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama