Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Dost nevyrovnaný film,který mě místy spolknul a to hlavně v pasážích bez dialogů,kdy děj plyne jen za doprovodu (výborné) hudby,aby mě zase po chvíli vyplivnul a já přemýšlel jen o tom jak ochotnické až parodické výkony tihle dobří herci předvádějí.Hlavně Natasche McElhone sem nevěřil vůbec nic a můžou si ji maskovat na ježibabu jak chtějí,ale ty hezké oči nezakryli.Do té role se totálně nehodila.Postupně jde ale kvalita nahoru a finále to vystřelilo ke čtyřem hvězdám,protože tohle byl prostě dobrý příběh,který mě i přes to nevydařené herectví (proto ne 5),nenechal chladným.Moran měl prostě štěstí,že měl v rukou takový scénář (no spíš příběh než scénář),protože režii moc nezvládl a ty herce si měl pohlídat on. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi silné drama s celou řadou sugestivních, drsných a emotivních scén, jejichž hloubku dotváří nejen výborné herecké výkony, ale také úžasný soundtrack. Ta část příběhu, která se odehrává v dobách Kevinova dětství, je hodně působivá a syrová, sama o sobě už člověku utváří výsledné hodnocení snímku. Část, kdy už je Kevin dospělý a snaží se postavit na vlastní nohy, není o nic slabší, servíruje něco ve stylu amerického snu, ovšem v některých pasážích by si člověk opravdu řekl, o jaké jde klišé, avšak tento výraz není zcela na místě, neboť příběh Kevina Lewise napsal sám život. The Kid je opravdu silným zážitkem. ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Takové nijaké. Postava hlavního hrdiny mi byla velmi nesympatická, je to o celoživotním loserovi, kterej na mě působil po celou dobu dost tupě, mimojiné třeba i proto, že se velmi snadno nechá uvrtat do mlácení se v ilegálních zápasech, pak zas má hospodu, která je pořád plná, ale on stále prodělává a neni mu to divný... Prostě takovej blbeček s kterým si všichni celej život házej zleva doprava. Že je to podle skutečnosti je smutný, ale dějou se i horší věci. Dnes kupříkladu umřou tisíce dětí hlady. To mi potom je hlupáček, co si nutně musí koupit barák, aniž by vůbec tušil, jak ho zaplatí, docela dost ukradenej. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Matka McElhone byla skvěle hnusná, vzhledem i hlavou, ta byla dokonalá. Otec alkáč se taky dal. I ty mladší klony Ruperta Frienda byly fajn, ale až vyrostl, tak už to nebylo ono. Asi byl málo bit, Kid. Nevim, příběh sice drsnej, když si ho představim, že je podle pravdy, ale jinak mě to zas až tak moc koule neškrábe, protože takovejch hnusů se po světě děje spousta a nikdo si kvuli tomu hlavu neláme... Ale tak ze soucitu dávám tři, víc si to nezaslouží... ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Otec alkoholik, matka brutální frankenstein, asi deset sourozenců a k tomu selhávající sociálka....to jsou podmínky, ve kterých Kevin vyrůstá. Zoufalství hlavního hrdiny je podané tak, že se Vám velice rychle dostane pod kůži a někdy máte chuť film vypnout, pro neúnosnost Kevinovy situace, což by byla škoda, neboť je to výborný film a hlavně výborně zahraný. Hlavně Rupert Friend je skvělý herec, který tímto dokazuje, jak všestraný je. V jednom filmovém počinu ho nenávidíte jako krutého nacistu, v dalším jako emocionálního, ziskuchtivého vyděrače a v tomto filmu si ho zamilujete jako životem týraného chlapce s obrovským srdcem a ještě větší vůlí se z těch, s prominutím sraček, které mu osud připravil, vyhrabat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama