Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

Ant 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film s úžasným námětem, který sice není nijak zvlášť originální, ale který zaujme svou hlavní postavou a tím, jak se dokáže vyrovnat s nepřízní osudu. Dobře působí zakomponování tří různých herců v různých životních etapách. Rupert Friend opět zahrál na jedničku a jeho proměna v Kevina byla perfektní. Kdo překvapil, byla Natascha McElhone; v takové roli jí neznám a musím říct, že mi vyrazila dech. Co dodat, výborné britské drama. ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dávám za vyjímečný příběh. Vyjímečný, ale stal se. Odmalička dostával od života jen bití, nadávky a facky. A jejich zdrojem byli převážně ti, kteří ho měli chránit a bezvýhradně milovat. Ale nevzdal to, statečně se pral o své místo v životě. Ale ani to pak nestačílo, aby ho život dál nezkoušel. Přesto se nevzdal. Dokonce neskončil ani jako bezcitná a sobecká bytost jako tomu někdy u tak těžce emočně a sociálně deprivovaných lidí bývá, ale nebylo by proč se tomu divit, když už v dětství je malá osůbka napadrť. Byla v něm neobyčejná vůle k životu, ale také k férovému jednání, což u lidí s jeho původem nebývá na prvním místě. Je úžasné vidět jak si život, osud, Bůh s člověkem "hraje" a jak těmto "hrám" dokáží někteří lidé čelit. Skoro by se mi chtělo říct, že by měly tento příběh znát děti z dětských domovů a ústavů, možná alespoň několika z nich by mohl být inpirací. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jen marně jsem očekával příchod Bruce Willise. Na tento stejnojmenný film jsem se podíval omylem, ale rozhodně tohoto omylu nelituju. Je to velice smutný, drsný film o člověku, který rozhodně nežil pohádku a do poslední chvíle to vypadalo, že se z nanicovatého života nikdy nevyhrabe. Často jsem věci prožíval za hlavního hrdinu a nechápal, jak dokázal po celou dobu toto trýznění snášet bez toho, aniž by klesl k násilí. Tedy, alespoň ne v každém případě. První polovina děje skvělá, leč až neuvěřitelně bezmocná a drsná, se skvělými prostřihy a přeskoky z období do období. Druhá polovina o trochu slabší, s ovšem zajímavým zakončením. Oceňuji i přímé propojení se skutečným případem. 80% ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Takové nijaké. Postava hlavního hrdiny mi byla velmi nesympatická, je to o celoživotním loserovi, kterej na mě působil po celou dobu dost tupě, mimojiné třeba i proto, že se velmi snadno nechá uvrtat do mlácení se v ilegálních zápasech, pak zas má hospodu, která je pořád plná, ale on stále prodělává a neni mu to divný... Prostě takovej blbeček s kterým si všichni celej život házej zleva doprava. Že je to podle skutečnosti je smutný, ale dějou se i horší věci. Dnes kupříkladu umřou tisíce dětí hlady. To mi potom je hlupáček, co si nutně musí koupit barák, aniž by vůbec tušil, jak ho zaplatí, docela dost ukradenej. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný film o člověku, který celý život bojoval a život mu za to naoplátku házel pod hnáty šutry a klády. A co on na to? Stejně se nedal. Ta víra v lepší život mě naprosto fascinuje. Když to vidím, tak mě to taky nutí bojovat a přecházety ty hnusy, co život předkládá každému z nás. Tenhle film by podle mě měl vidět každý, kdo nad životem byť jen přemýšlí a uvažuje, že by všechno položil, vzdal ho a nechal ho králikům. Kid je nejenom skvělý film, ale také je to obrovský motivátor. Stačí totiž jedno. Chtít a mít sílu bojovat. A jednou se to určitě vrátí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)
  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama