Reklama

Reklama

Ďábelské sémě

  • Česko Břímě běsu (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když se geniálnímu vědci podařilo stvořit superpočítač na biologické bázi, byl velmi hrdý. Tento výtvor obsáhne veškeré vědomosti lidstva a bude jeho velkou oporou. Ale neuvědomil si, že takto inteligentní stroj - vlastně supermozek - si brzy uvědomí vlastní omezení a jeho jedinou touhou bude stvořit své pokračování, které bude mít nejen geniální mozek, ale i tělo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Demon seed rozvádí témata jako možnosti umělé inteligence v ovládání struktury lidského života stejně jako samotnou snahu počítače dostat se do plně funkčního lidského těla, které není závislé na prostoru (může se pohybovat) ani na elektřině. Hlavním tahákem je ovšem i podle původního amerického plakátu samotné oplodnění ženy neživou/umělou entitou. Rozhodně však nejde o nic erotického, explicitního nebo snad zvráceného, z dnešního hlediska tady divák nenajde nic nového, ale v 77 to musel být zajímavý nápad. Mě osobně zaujala atmosféra a pocit osamění v technologiemi prošpikovaném domě a také ta "náhoda", že se celý problém odehrává zrovna, když je doktor a pán domu pryč. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dúfal som, že moje hodnotenie dostane film do červených čísel...nevyšlo. Zaujímalo by ma, ako by tento scenár dopadol v rukách Davida Cronenberga, ale ani v tých Cammellových to nedopadlo vôbec zle. Film sa skladá z dvoch častí, v tej prvej sme v obkľúčení obrovských kompjútrov v stredisku a so šialeným vedcom, v tej druhej v jednom luxusnom baráku a so šialenou ženskou a ešte šialenejšou umelou inteligenciou. Najšialenejšou postavou je však jedno uvreštané decko, to je tu našťastie iba v dvoch krátkych scénach. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně silně nadprůměrný divácký zážitek, ačkoli se mi film jeví drobet nevyváženě. Zatímco začátek je spíš pomalý (ba co víc celkem jsem se nudil), asi tak od poloviny děj nabírá na obrátkách a strhující finále mě přinutilo k připsání čtvrté hvězdičky. Ve výsledku se jedná o jeden z nejlepších filmů o umělé inteligenci, co jsem zatím viděl. K dobru přispívá i to, že s výkonem hlavní představitelky jsem neměl nejmenší problém, hrála velice dobře, a i vzhled onoho počítače byl vcelku moderní, takže ani v dnešní době nepůsobil úsměvně. 75% Horror movie of the year ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Ja proste na staré scifi filmy / horory nie som. Musím uznať, že je to veľmi dobré spravené, herecké výkony na vysokej úrovni, zápletka je síce taká obyčajná, no dobre poddaná, ale mňa to nebavilo tak, ako by asi malo. Koniec a hlavne ten nápad počítaču na konci je určte super , ale m%na neoslovil. Ľahko nadpriemerná záležitosť. Nejednalo sa v tomto filme o niečo ako computersploitaion? :D ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Americký vědec Alex Harris (Fritz Weaver) je velmi hrdý, když je v Icon - institutu pro analýzu dat do provozu uveden superpočítač Proteus IV. Díky tomuto technickému zázraku spojení umělá inteligence dosáhlo zcela nového významu. Proteus IV sestává zevnitř z organické substance podobné lidskému mozku a kontroluje sám sebe. Brzy jeho databáze obsáhnou veškeré vědění lidstva... Celkem raný kousek z oboru o vraždících počítačích a rozhodně lepší než drtivá většina pozdější produkce. Narozdíl od ní se tomu dá říkat horor právem. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Deana R. Koontze. (Hans.)

Reklama

Reklama