Reklama

Reklama

Ďábelské sémě

  • Česko Břímě běsu (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když se geniálnímu vědci podařilo stvořit superpočítač na biologické bázi, byl velmi hrdý. Tento výtvor obsáhne veškeré vědomosti lidstva a bude jeho velkou oporou. Ale neuvědomil si, že takto inteligentní stroj - vlastně supermozek - si brzy uvědomí vlastní omezení a jeho jedinou touhou bude stvořit své pokračování, které bude mít nejen geniální mozek, ale i tělo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Demon seed rozvádí témata jako možnosti umělé inteligence v ovládání struktury lidského života stejně jako samotnou snahu počítače dostat se do plně funkčního lidského těla, které není závislé na prostoru (může se pohybovat) ani na elektřině. Hlavním tahákem je ovšem i podle původního amerického plakátu samotné oplodnění ženy neživou/umělou entitou. Rozhodně však nejde o nic erotického, explicitního nebo snad zvráceného, z dnešního hlediska tady divák nenajde nic nového, ale v 77 to musel být zajímavý nápad. Mě osobně zaujala atmosféra a pocit osamění v technologiemi prošpikovaném domě a také ta "náhoda", že se celý problém odehrává zrovna, když je doktor a pán domu pryč. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako to už býva u snímkoch z doby dávno minulej zvykom, myšlienka či príbeh má pred realizáciou rapídne navrch. Skutočne zaujímavý nápad, nuž bohužiaľ, odstup takmer 40 rokov robí svoje. Na mňa podaktoré filmy z tejto doby skrátka nemajú po emocionálnej stránke takmer žiadny vplyv. Tento chvála bohu aspoň bavil a zároveň nútil k sledovaniu až do úplného záveru, aby sa divák dozvedel, ako to cele “vypáli”. Každopádne, z hororového hľadiska kde nič tu nič ... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dúfal som, že moje hodnotenie dostane film do červených čísel...nevyšlo. Zaujímalo by ma, ako by tento scenár dopadol v rukách Davida Cronenberga, ale ani v tých Cammellových to nedopadlo vôbec zle. Film sa skladá z dvoch častí, v tej prvej sme v obkľúčení obrovských kompjútrov v stredisku a so šialeným vedcom, v tej druhej v jednom luxusnom baráku a so šialenou ženskou a ešte šialenejšou umelou inteligenciou. Najšialenejšou postavou je však jedno uvreštané decko, to je tu našťastie iba v dvoch krátkych scénach. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

2001 : vesmírná odyssea mě během sledování nenapadla, byť je to můj velmi oblíbený film. Snad i proto, že záměr zdejšího počítače Protea je daleko bizarnější. Jestliže se posádka vesmírné lodi pokouší přežít, a proto s HALem vede boj na život a na smrt, pak Proteus nevraždí prvoplánově, jelikož jeho zájem jde mnohem dál. Dnes bych nejspíš čekal stvoření cyborga, ale nápad filmu mi přijde lepší. Je krásné sledovat sci-fi, které natočili bez zeleného pozadí... Celkové vyznění v sobě nese klasické varování a morální ponaučení o vědě, co se jednou vymkne lidstvu z ruky. S příchodem Terminátora jsme pak strašeni téměř nepřetržitě... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejdřív obrovské překvapení, že je to podle knihy Deana R. Koontze, kvalitativně zřejmě nejrozkolísanějšího horrorového autora, co znám. Demon Seed mi připadá jako klasický film své doby, dnes již trochu zastaralý (hlavně formou, než obsahem) a "ztuctovělý". Ve své době, obzvláště závěr s tradičním "spaceodysseovským" psychem, však mohl mít koule. Dnes jsem nad tím ale spíše již pousmíval. Přesto má film hezké i silné okamžiky, ale jako celek už prostě nepůsobí tak, jak by měl. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Deana R. Koontze. (Hans.)

Reklama

Reklama